Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: Králík na černém pivu podle R.V

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek

pro 4 osoby:

Suroviny: 1,5 kg králičích stehen(já naporcovala jednoho středního králíka),120g špeku,240g cibule, 2 stroužky česneku,5 lžic hl.mouky,3 lžíce sádla,3 snítky tymiánu(10cm),3 bobkové listy, 500ml č.piva,3 lžíce plnotučné hořčice,2 lžíce cukru,2 l kuř.vývaru,sůl, pepř

Postup:

Králíka osolíme,opepříme a obalíme v hl.mouce.Přebytečnou mouku sklepeme rukou.

Špek nakrájíme najemno a v rozpáleném kastrolu ho oepčeme na sádle.Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a přidáme je špeku spolu s tymiánem a bobkovým listem.Společně krátce orestujeme na středním ohni.aby se cibule nespálila a přidáme králíka.

Orestujeme ho z jedné strany(asi 3 min.),pak otočíme a přidáme oloupaný česnek.Restujeme další 3 minuty,potom králíka výjmeme ze základu a přidáme hořčici,krátce(1/2 min)ji zarestujeme a poté přidáme cukr,který opět 1/2 min restujeme.Přilijeme pivo

Přivedeme k varu,stáhneme oheň na 1/3 výkonu a vaříme na mírném ohni.dokud šťáva nezíská konzistenci sirupu.Promícháme a do omáčky vrátíme zpátky maso.Postupně po částech zaléváme vývarem tak,aby byl králík potopený do poloviny-než přidáme další,počkáme až se dovaří ten předchozí.Vaříme na mírném ohni.Omáčku občas promícháme.Celkem takto podléváme 40 min.Nakonec podle chuti dosolíme....je to originální recept z jeho kuchařky..my ho měli dnes a výbornej..tak snad bude taky chutnat:)

autor: Rowdynka    Poslední změna: 04.01.2013 19:54:46
Předchozí článek kuřecí na pivě Další článek Konopišťské kuřecí medailonky
Diskuze
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×