Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: Kuře pečené na slanině a bramborách

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek

1 kuře, omyté, osušené

sůl, pepř

150 g másla

1 palice česneku, neoloupaná, přepůlená

150 g anglické slaniny nakrájené na nudličky

500 g brambor

pár snítek tymiánu

 

Kuře omyjte, osušte a zvenku i zevnitř důkladně osolte a opepřete. Položte do pekáčku. Rozpusťte 3 lžíce másla a poté jím potřete celé kuře. Zbylé máslo nakrájejte na plátky a těmi obložte celé kuře.Podlijte vodou tak, aby jí bylo zhruba půl centimetru ode dna pekáčku. Přidejte palici česneku a nakonec kuře zasypejte anglickou slaninou. Dejte péct do předehřáté trouby na 200°C. Během pečení podlévejte.

Brambory oloupejte, nakrájejte na čtvrtky a po půlhodině je spolu se snítkami tymiánu přidejte ke kuřeti. Teplotu snižte na 180°C a za stálého podlévání pečte další hodinu.





autor:    Poslední změna: 12.09.2010 12:57:22
Předchozí článek Kotlety se sýrem Další článek I mistr kuchař se někdy utne.
Diskuze
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×