banner

Recept: Zapečený guláš pod bramborovou krustou

Postup

Ingredience: 3 větší cibule, olej, 800 g hovězí kližky (já dělala z vepř.plecka), 2 lžíce rajského protlaku, hladká mouka, 500 ml vývaru, 500 ml tmavého piva, 1 lžíce medu, sůl, mletý černý pepř, špetka tymiánu, špetka rozmarýnu, 2-3 plátky toastového chleba, 2 lžíce másla


Postup: Cibuli oloupeme a nasekáme na kostičky. Maso pokrájíme na větší kostky. V kastrole  rozehřejeme olej, necháme na něm zpěnit cibuli, přidáme kostky masa a orestujeme. Přimícháme rajský protlak.


Maso zaprášíme moukou a podlijeme asi polovinou vývaru. Přilijeme pivo, ve kterém jsme rozmíchali med. Maso osolíme, opepříme, přisypeme bylinky a pod pokličkou je necháme zvolna dusit. Podle potřeby přiléváme další vývar nebo vodu.


Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. V osolené vodě uvaříme do poloměkka. Potom je scedíme a necháme okapat. Toastový chléb nakrájíme na kostičky, které na másle orestujeme dozlatova.


Když je maso měkké, přelijeme guláš do zapékací mísy. Navrch rozprostřeme brambory a připravené krutonky z chleba. Mísu vložíme do trouby a guláš zapékáme při 190°C asi 20 minut. Před podáváním můžeme ozdobit kroužky červené cibule, snítkou rozmarýnu nebo také jiných bylinek podle sezony a možností.

Sdílejte stránku

Následující recept:

mleta masa i pro deti

Zapečený guláš pod bramborovou krustou - diskuze

hm...zajimave...alemoc zdlouhave pro meted....ale zkusimhned jakto pujde
díky

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

20 %
14 hlasů

0 %
0 hlasů

7 %
5 hlasů

55 %
38 hlasů

17 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 69 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40