Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: Čokoládový korpus plněný tvarohovou šlehačkou a ovocem

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek

Korpus (na průměr formy 23 cm):

8 vajec

160 g čokolády

160 g másla nebo Hery

200 g pol. mouky

200 g cukru

4 lžíce mléka

1 lžíce kakaa

1/2 pr. do peč.

Vyšleháme žloutky s cukrem a máslem, přidáme rozpuštěnou čokoládu, mléko, kakao, mouku s prdopečem a nakonec vyšlehané bílky. Upečeme. 

Krém:

1 kelímek šlehačky

1 kelímek tvarohu

vanilkový cukr

cca 3 lžíce moučkového cukru

Vyšleháme šlehačku, zašleháme moučkový cukr, opatrně smícháme s tvarohem a vanilkovým cukrem.

 

Vychladlý korpus rozřízneme, špičku seřízneme. Pokud budeme potahovat marcipánem, po obvodu uděláme mantinel z máslového krému (já používám máslovo-pudinkový krém: 300 ml mléka na 1 pudink, vychladlý vyšlehat s necelou kostkou másla, osladit dle chuti) a dáme chvíli do lednice ztuhnout. Pak naplníme polovinou tvarohového krému, poklademe ovocem (já dala banány a mandarinkový kompot) a dáme zbytek krému. Přiklopíme horní polovinou korpusu. Celý dort lehce potřeme máslovým krémem a potahneme rozváleným marcipánem. 

Dobrou chuť. :-)





autor: corelia    Poslední změna: 19.11.2012 07:30:39
Hrk hrk dort pro Lojzu
Diskuze
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×