banner

Recept: Čokoládová skořepina

Postup

čokoláda 140 g


máslové sušenky 140 g


mascarpone


zakysaná smetana


vanilkový cukr


moučkový cukr


ovoce na ozdobení


 


Na skořepinu potřebujeme nějakou misku s rovným dnem, tu vyložíme potravinovou folií, nejlépe do kříže, aby se to potom lépe vyndavalo.


Rozpustíme čokoládu nad parou nebo v mikrovlnce, do ní vmícháme rozdrcené sušenky (já použila máslové a v pytlíku jsem je rozbila paličkou na maso, nemusí to být úplně na prach, lepší je trochu nahrubo), hmotu rozetřeme do misky, rovnoměrně na dno a do stran a necháme  ztuhnout v chladnu. Pak opatrně vyndáme a naplníme krémem smíchaným z jednoho kelímku mascarpone, jedné zakysané smetany, vanilkového cukru a moučkového cukru dle chuti. Ozdobíme ovocem.


Měla jsem strach z krájení a oprávněně :-) Zřejmě jsem udělala dost silnou vrstvu té čokolády a nešlo to ani nahřátým nožem. Takže příště zkusím buď tenčí vrstvu (třeba to do té misky natírat stěrkou), nebo udělám každému miniporci v mističce. 


Tohle množství vystačilo ta menší misku, cca 4 porce.


Recept není můj nápad :-)

Fotogalerie

Sdílejte stránku

Čokoládová skořepina - diskuze

Tohle chci vyzkoušet

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

18 %
12 hlasů

0 %
0 hlasů

7 %
5 hlasů

57 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 67 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40