Recept: Dalamánky
Pro akci je nutné přihlášení
Postup
Dělala jsem včera na dnešní snídani a byly jak čerstvé, tak se podělím:
250 ml vlažného mléka
25 g rozpuštěného vlažného sádla
1,5 lžíce oleje
1 lžička kmínu
1,5 lžičky soli
500 g hladké mouky
špetka cukru
2 lžičky sušeného droždí nebo cca 15 g čerstvého
1 vejce na potření
hrubá sůl a kmín na posypání
Pekárna udělá těsto, které na vále rozdělíme na bochánky o hmotnosti asi 60 g a necháme zhruba 15 minut kynout. Po uplynutí této doby rozválíme na šišky, dáme na plech vyložený pečícím papírem.
Dalamánky potřeme vejcem rozšlehaným s vodou, uděláme rýhy, posypeme solí a kmínem.Pečeme v předehřáté troubě na 180° dozlatova.
Já nedala do těsta kmín, ale 1 lžíci sezamu a 1 lžíci loupané slunečnice a povrch jsem posypala jen hrubou solí.
Předchozí recept:
Merunkové buchty
Následující recept:
Okurkový salát trošku jinak
Dalamánky - diskuze

Související recepty
Aktuální testování
Aktuální soutěže
BMI
Kategorie BMI jsou zjednodušeným modelem, které nám pomáhají se zorientovat v naší tělesné hmotnosti. Body Mass Index (BMI) udává méně přesné údaje zejména u dětí, starších lidí a aktivních sportovců. Přesnější posouzení tělesné váhy než kalkulačka BMI může provést odborník, který zahrne i další parametry: např. pohlaví, věk, objem svalů, typ postavy a celkový životní styl.
TĚHOTENSKÉ E‑MAILY
Zaregistrujte se na Babyonline.cz, uveďte termín porodu a každý týden vám automaticky přijde e-mail s informacemi o vašem těhotenství týden po týdnu a vývoji miminka!
Vybraná anketa
Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?
18 %
12 hlasů
0 %
0 hlasů
7 %
5 hlasů
57 %
38 hlasů
18 %
12 hlasů
Celkem hlasovalo 67 unikátních návštěvníků