banner

Postup

Dělala jsem včera na dnešní snídani a byly jak čerstvé, tak se podělím:

250 ml vlažného mléka
25 g rozpuštěného vlažného sádla
1,5 lžíce oleje
1 lžička kmínu
1,5 lžičky soli
500 g hladké mouky
špetka cukru
2 lžičky sušeného droždí nebo cca 15 g čerstvého
1 vejce na potření
hrubá sůl a kmín na posypání

Pekárna udělá těsto, které na vále rozdělíme na bochánky o hmotnosti asi 60 g a necháme zhruba 15 minut kynout. Po uplynutí této doby rozválíme na šišky, dáme na plech vyložený pečícím papírem.
Dalamánky potřeme vejcem rozšlehaným s vodou, uděláme rýhy, posypeme solí a kmínem.Pečeme v předehřáté troubě na 180° dozlatova.

Já nedala do těsta kmín, ale 1 lžíci sezamu a 1 lžíci loupané slunečnice a povrch jsem posypala jen hrubou solí.

Sdílejte stránku

Předchozí recept:

Merunkové buchty

Následující recept:

Okurkový salát trošku jinak

Dalamánky - diskuze

Manžel miluje dalamánky, tak hledám nějaký dobrý recept, ale stále se nedaří. Takže určitě vyzkouším
Tenhle recept jsem nedávno četla v nějakém časopisu.Ty jsi vyzkoušela a já mám aspoň jistotu,že to bude mňamka.Díky.

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

18 %
12 hlasů

0 %
0 hlasů

7 %
5 hlasů

57 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 67 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40