banner

Postup

Recept jsem obšlehla z maminčiných receptů, houstičky jsou fakt super!


Ingredience


250 ml vody, 1 lžička cukru, 1,5 lžičky soli, 200 g hladké mouky, 200 g polohrubé mouky, 2,5 lžičky instantního droždí, 100 g anglické slaniny, 1 větší cibule, 1 lžíce oleje, hrst posekané zelené petrželky, 1 vejce, hrst strouhaného sýra


Postup


Cibuli a slaninu nakrájíme na drobné kostičky a na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova. Necháme vychladnout.


Do nádoby pekárny nalijeme vodu, přidáme cukr a sůl, mouku, droždí a necháme vypracovat těsto. Po zvukovém signálu přidáme cibuli se slaninou a petrželku. Necháme nakynout.


Vykynuté těsto rozdělíme na 8-10 stejných kousků a vytvarujeme bochánky.


Na plechu vyloženém papírem na pečení je necháme znovu nakynout, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme strouhaným sýrem.


Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a upečeme dozlatova, asi 20 minut.

Fotogalerie

Sdílejte stránku

Předchozí recept:

Smetanovo - pudinkové řezy

Následující recept:

Kefírová buchta

Cibulovo-slaninové housky - diskuze

Evi,tu slaninku a cibulku jsi orestovala na pánvičce?
taky ty určitě vyzkouším

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

18 %
8 hlasů

77 %
34 hlasů

5 %
2 hlasy

Celkem hlasovalo 44 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici