Recept: chleba psenicnozitny
Pro akci je nutné přihlášení
Postup
do pakarny:
400 ml vody
150 g zitne mouky
300 g bile hladke mouky
2 lzicky soli
2 lzice kminu
1 baleni suseneho drozdi
Pakarnu nechame udelat jen testo (upustila jsem od samotneho peceni v pakarne, protoze je pak chleba dost suchy), z testa vytvarujeme bochnik (dela se to blbe, testo dost lepi, nejlepe je vyklopit to z pakarny rovnou na plech a jen trosku nahrnout doprostred), a peceme v normalni troube na 200 - 250 stupnu, podle toho, jakou si prejeme kurku. Cim vyssi teplota, tim je kurka kurkovitejsi (samozrejme), a tim je taky kratsi doba peceni, ta je obecne kolem 20ti minut.
Předchozí recept:
svestkova omacka
Následující recept:
Rajčatový salát alá Cukřík
chleba psenicnozitny - diskuze

Jak pises jsem ho vylila rovnou na plech a jen zavinula nekolikrat ze stran doprostred jako bochanek.
Fakt dobrej.
Ja teda pridala lzicku cukru - jinak bych se bala,ze drozdi nezareaguje a trochu suseneho rozmarynu na vuni

Související recepty
Aktuální testování
Aktuální soutěže
BMI
Kategorie BMI jsou zjednodušeným modelem, které nám pomáhají se zorientovat v naší tělesné hmotnosti. Body Mass Index (BMI) udává méně přesné údaje zejména u dětí, starších lidí a aktivních sportovců. Přesnější posouzení tělesné váhy než kalkulačka BMI může provést odborník, který zahrne i další parametry: např. pohlaví, věk, objem svalů, typ postavy a celkový životní styl.
TĚHOTENSKÉ E‑MAILY
Zaregistrujte se na Babyonline.cz, uveďte termín porodu a každý týden vám automaticky přijde e-mail s informacemi o vašem těhotenství týden po týdnu a vývoji miminka!
Vybraná anketa
Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?
17 %
11 hlasů
0 %
0 hlasů
8 %
5 hlasů
58 %
38 hlasů
18 %
12 hlasů
Celkem hlasovalo 66 unikátních návštěvníků