Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: chleba psenicnozitny

Rady, recepty - vlastní, kde kupovat směsi. Za námět na novou rubriku děkujeme JaniněK.

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek

do pakarny:

400 ml vody

150 g zitne mouky

300 g bile hladke mouky

2 lzicky soli

2 lzice kminu

1 baleni suseneho drozdi

Pakarnu nechame udelat jen testo (upustila jsem od samotneho peceni v pakarne, protoze je pak chleba dost suchy), z testa vytvarujeme bochnik  (dela se to blbe, testo dost lepi, nejlepe je vyklopit to z pakarny rovnou na plech a jen trosku nahrnout doprostred), a peceme v normalni troube na 200 - 250 stupnu, podle toho, jakou si prejeme kurku. Cim vyssi teplota, tim je kurka kurkovitejsi (samozrejme), a tim je taky kratsi doba peceni, ta je obecne kolem 20ti minut.

autor: zajic    Poslední změna: 26.08.2012 11:33:46
Předchozí článek Výborné housky Další článek Domácí houstičky
Diskuze
  • Recept jsem našla někdy před měsícem,peču už poněkolikáté a je výborný.Zatím nejlepší recept na chleba.Alespoň pro nás 
    Borda   | 25.04.2013 12:39:16
    Reagovat | URL příspěvku
  • Wow.zrovna ho vylozene zeru.Je mnamozni.
    Jak pises jsem ho vylila rovnou na plech a jen zavinula nekolikrat ze stran doprostred jako bochanek.
    Fakt dobrej.
    Ja teda pridala lzicku cukru - jinak bych se bala,ze drozdi nezareaguje a trochu suseneho rozmarynu na vuni   
    janney   | 25.09.2012 06:01:27
    Reagovat | URL příspěvku
  • mňam
    tygřímáma   | 26.08.2012 16:54:14
    Reagovat | URL příspěvku
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace
Inzerce