Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: Kynuté bramborové langoše

Rady, recepty - vlastní, kde kupovat směsi. Za námět na novou rubriku děkujeme JaniněK.

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek

2 - 3 vychladnuté předem uvařené brambory ve slupce

500 ml mléka

sůl

300 hladké mouky

20 g droždí

 

Do pekárny na jemno nastrouháme oloupané brambory, dáme ostatní suroviny a zapneme program těsto. Necháme dojet celý cyklus i s kynutím. Těsto má být řídké.

 

Mezitím si v misce smícháme

cca 3 stroužky utřeného česneku a

kečup

najemno nastrouháme tvrdý sýr, stačí 30% Eidam

 

Po vykynutí rozpálíme menší množství oleje, naběračkou nalijeme těsto a smažíme po obou stranách. Necháme tuk odsát na ubrousku, pomažeme česnekovým kečupem a posypeme strouhaným sýrem.

 

Dají se potírat i ovocným džemem a sypat skořicovým cikrem nebo povidlama a zakysanou nebo ušlehanou smetanou, jak má kdo rád.

autor:    Poslední změna: 01.06.2012 13:49:16
Předchozí článek Makoví šnečci Další článek Zázračná bábovka
Diskuze
  • Já takové znám, tuším že jsem je sem i vkládala, ale ty se nerozlívali. Dělám tvoje jogurtové a chutnají nám.
    Ady.S   | 22.09.2012 15:58:43
    Reagovat | URL příspěvku
  • Zrovna předevčírem jsme večeřeli langoše podle tvého úžasného receptu (ty co se dávají kynout do leničky) a koukám, už přihazuješ další. Budu muset v nejbližší době vyzkoušet, díky za další receptík.   
    Evulik25   | 06.06.2012 10:58:35 | Reakcí: 1, poslední: 06.06.2012 13:43:49
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Jsou výborné  . To si Karolína kdesi vyhledala, tak jsem jí splnila přání  .
      Jsou jemnější než ty z té ledničky.
      polova   | 06.06.2012 13:43:49
      Reagovat | URL příspěvku
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace
Inzerce