banner

Postup

Na výrobu mléčné zmrzliny,která je základem všech zmrzlin,uvádíme 8 základních receptů,ke kterým se přidávájí jednotlivé přísady podle druhu zmrzliny.Můžete si vybrat buď jemnější,ale taky kaloricky bohatší,nebo méně tučnou.


1.  1/2 smetany,180g cukru,10 žloutků


2   1/4 smetany,1/4 mléka,180g cukru, 6 žloutků


3.   1/2 smetany,140g cukru,3 žloutky


4.   1/2 mléka,180g cukru,6 žloutků


5.   1/2 mléka.180g cukru,5 žloutků


6.   1/2 mléka,150g cukru,8 žloutků   


7.    1/2 mléka,180g cukru,2 žlotky, 20dk pudinkového prášku


8.    1/2 mléka,130g cukru,1 žloutek,40dk pudinkového prášku


 


 


Když si vybereme svůj recept , smícháme všechny přísady v kotlíku a metlou rozšleháme.Potom postavíme do vodní lázně  a zahříváme za stálého míchání až k bodu varu,ale vařit nesmíme.Správná hustota hmoty se pozná podle toho, že vytváří  na vařečce souvislý slabý povlak.stáhneme z ohně,přecedíme nekovovým sítem do kameninové nádoby a necháme vychladnout-během chladnutí občas promícháme.do této hmoty můžeme přidat různé přísady podle toho,jaký druh zmrzliny chceme vyrobit.Potom mrazíme nejlépe ve zmrzlinovém stroji.doporučuje se mrazit postupně po menších dávkách,aby byla zmrzlina hladká a jemná.

Sdílejte stránku

ZMRZLINY MLÉČNÉ - diskuze

Zatím zde nejsou žádné příspěvky.

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

15 %
6 hlasů

80 %
33 hlasů

5 %
2 hlasy

Celkem hlasovalo 41 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici