banner

Postup


1 balíček dětských piškotů (140 g),
100 ml silné kávy, 1 lžíce rumu

Krém: 250 ml smetany ke šlehání, 1 ztužovač šlehačky, 300 g lučiny nebo žervé, 3-4 lžíce moučkového cukru

Na ozdobení: nastrouhaná čokoláda

Ztužovač rozmícháme ve smetaně a tu pak ušleháme do pevna. Lučinu (žervé) utřeme s cukrem a zjemníme ušlehanou šlehačkou. Piškoty namočíme do kávy smíchané s rumem a vyložíme jimi dno i stěny rozevírací dortové formy. Vrstvu piškotů pokryjeme části krému, ten překryjeme vrstvou piškotů namočených v kávě, potřeme zbylým krémem. Dort posypeme nastrouhanou čokoládou a dáme do chladničky ztuhnout a rozležet. Mokka dort můžeme podávat se šlehačkou a ovocem.

Sdílejte stránku

Nepečený mokka dort - diskuze

mňam

je to moc dobrý

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

17 %
11 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
5 hlasů

58 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 66 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40