banner

Postup

100g ovesných vloček


2 lžíce másla


250g kandovaného ovoce (můžeme namíchat se sušeným)


250g oloupaných mandlí


250ml smetany na šlehání


250g cukru krupice


3 lžíce hladké mouky


150g čokoládové polevy


 


Vločky opražíme na pánvi na másle. Mandle a ovoce nasekáme nahrubo. Smetanu nalijeme do hrnce, přivedeme k varu, přidáme cukr, vše ostatní a nakonec mouku. Chvíli povaříme až se vše pěkně spojí a trochu ztuhne. Potom na plech na pečící papír dáváme lžičkama malé hromádky (raději dál od sebe, nekdy se malinko roztékají, to jde pak po vytažení nožem spravit) a pečeme dokud marokánky nemají karamelovou barvu. Vychladlé marokánky namáčíme zespodu do čokoládové polevy.


 


Pečeme je už několik let a dělám jich rovnou dvojitou porci. Stejně málokdy vydrží přes celé svátky:-)

Fotogalerie

Sdílejte stránku

Marokánky - diskuze

tak jsem totální trotl, ale opět je dělám a opět se mi to nechce spojit, takže dolívám šlehačku a dosypávám mouky, fakt je ten poměr mandlí a ostatních vůči té smetaně dobrý??
Já je dělám jinak - asi nebudou tak zdravé :oD protože v nich nejsou vločky, ale moooc mi chutnají ... většinou je sežeru sama ještě před vánoci :oD proto je vždy dělám z menší dávky :oD
Ale neboj, letos ještě zbyly a tak si užijí i ostatní :oD
Mám je moc ráda,ještě jsem je nikdy nedělala.Možná vyzkouším.
jdu na ně, snad udělám správně :-)

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

15 %
6 hlasů

79 %
31 hlasů

5 %
2 hlasy

Celkem hlasovalo 39 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici