banner

Postup

100g ovesných vloček


2 lžíce másla


250g kandovaného ovoce (můžeme namíchat se sušeným)


250g oloupaných mandlí


250ml smetany na šlehání


250g cukru krupice


3 lžíce hladké mouky


150g čokoládové polevy


 


Vločky opražíme na pánvi na másle. Mandle a ovoce nasekáme nahrubo. Smetanu nalijeme do hrnce, přivedeme k varu, přidáme cukr, vše ostatní a nakonec mouku. Chvíli povaříme až se vše pěkně spojí a trochu ztuhne. Potom na plech na pečící papír dáváme lžičkama malé hromádky (raději dál od sebe, nekdy se malinko roztékají, to jde pak po vytažení nožem spravit) a pečeme dokud marokánky nemají karamelovou barvu. Vychladlé marokánky namáčíme zespodu do čokoládové polevy.


 


Pečeme je už několik let a dělám jich rovnou dvojitou porci. Stejně málokdy vydrží přes celé svátky:-)

Fotogalerie

Sdílejte stránku

Marokánky - diskuze

tak jsem totální trotl, ale opět je dělám a opět se mi to nechce spojit, takže dolívám šlehačku a dosypávám mouky, fakt je ten poměr mandlí a ostatních vůči té smetaně dobrý??
Já je dělám jinak - asi nebudou tak zdravé :oD protože v nich nejsou vločky, ale moooc mi chutnají ... většinou je sežeru sama ještě před vánoci :oD proto je vždy dělám z menší dávky :oD
Ale neboj, letos ještě zbyly a tak si užijí i ostatní :oD
Mám je moc ráda,ještě jsem je nikdy nedělala.Možná vyzkouším.
jdu na ně, snad udělám správně :-)

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

17 %
11 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
5 hlasů

58 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 66 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40