banner

Postup

500 g hladké nebo polohrubé mouky
25 g droždí
lžička cukru
4 dl mléka
sůl, olej na smažení

Z droždí,cukru a části vlažného mléka necháme vzniknout kvásek. Pak zaděláme hladké těsto a necháme ho vykynout, až zdvojnásobí svůj objem. Těsto pak rozděláme na malé bochánky a necháme ještě kynout. Bochánky rukama roztáhneme na placky a smažíme do zlatova ve fritovacím h. Langoše pokládáme na papírové ubrousky a necháme okapat. Langoše podáváme na sladko nebo na slano dle chuti (např. česnek utřený se solí, str. sýr, kečup nebo jen se zakysanou smetanou.

Fotogalerie

Sdílejte stránku

Předchozí recept:

Pro milovníky oliv

Následující recept:

Hnízda s kuřecím masem

Langoše - diskuze

Ahojky,mám jiný recept,máme je rádi,a zítra je udělám dle tvého receptu,když je to tu samá chvála..Jednou jsem to těsto dala na plech a na to zeleninu,oregano a sýr a ketchup a měli jsme výbornou pizzu..Určitě by to šlo i s tímto těstem..
Včera jsem je dělala dle Tvého receptu a fakt mňamka.., to bych mohla každý den
No pěkné,holky určitě je umíte lépe něž já
Taky dělám,máme je moc rádi,ale dětem nejvíce chutnají se skořicí a povidly

Vybraná anketa

Chtěl/a byste vyzkoušet jídlo, které uvařil přední světový šéfkuchař?

11 %
32 hlasů

14 %
41 hlasů

56 %
165 hlasů

8 %
22 hlasů

5 %
14 hlasů

6 %
19 hlasů

Celkem hlasovalo 293 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40