banner

Postup

cibule


hlíva ústřičná


mouka


máslo


česnek


petrželka


sůl,pepř


smetana 


nastrouhaný eidam


Hlívu pokrájíme na proužky a velmi zprudka orestujeme na másle.


Cibulku nakrájíme na proužky a lehce zpěníme na másle, zaprášíme moukou a lehce orestujeme. Zalijeme smetanou (dala jsem 30%), rozředíme trochou vody a přidáme pepř,sůl, petrželku a rozdrcený česnek. Necháme jemně probublávat asi 10 minut. Během toho přidáme zprudka orestovanou hlívu.


Podáváme s těstovinami a posypeme nastrouhaným eidamem.


Já to udělala jako přílohovou omáčku ke kotletě a hranolkám a byla to veliká dobrota.


DOPORUČUJI !!!!!

Fotogalerie

Sdílejte stránku

Předchozí recept:

BEBE řezy

Následující recept:

Zázračná bábovka

Hlíva na smetaně - diskuze

Luci, vypadá to výborně, hlívu miluju. Jen mám dotaz, dusila jsi ji předtím, než jde do té majdy? Všude píšou, že se má dusit minimálně 20 minut...
Kolik jsi té hlívy cca měla?
No mňam, tak to taky udělám. Úplně slintám.

Udelam

hranolky, maso, omacka, to si Pepa posmakne

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

17 %
11 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
5 hlasů

58 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 66 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40