Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: Pizza s brokolicí

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Potřebujeme: 300 g rajčat, 250 g brokolice, 250 g květáku, 2 stroužky česneku, 100 g eidamu, sůl, oregano, zázvor, worcester, zelenou nať, olej, tuk.
Připravíme si kynuté těsto. Brokolici a květák rozdělíme na větší růžičky, dáme do osolené vařící vody, povaříme 5 min. a rozebereme na menší kousky. Česnek utřeme se solí a smícháme s oreganem a zázvorem. Těsto vytvarujeme do požadovaného tvaru, dáme na vymazaný plech a potřeme olejem. Poklademe plátky rajčat, potřeme ochuceným česnekem a pokapeme worcesterem. Na rajčata nastavíme růžičky květáku a brokolice. Pečeme asi 20 min. při 200°C, posypeme sýrem, roztavíme a zdobíme natí.
autor: silenkaa    Poslední změna: 11.07.2007 12:56:06
Předchozí článek Květákové karbanátky Další článek Mořská pizza
Diskuze
  • Ahoj Andrejko, ráda bych se pizzu naučila, zatím jsem zkoušela z listového těsta, můžeš mě, prosím, obohatit o recept na těsto     díky
    Jana
    Calamity J.   | 18.07.2007 21:27:33 | Reakcí: 4, poslední: 19.07.2007 14:26:31
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Ano těsto je velký oříšek,ani z kynutého ,to pořád není ono.A nevím jestli není rozhodující také trouba?Maceška má s vrtulkou-horkovzdušnou a to se s mojí plynovou babičkou nedá srovnat. 
      veru-beru   | 19.07.2007 09:56:19
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Těsto jsem dělala klasicky kynuté. Dám ho do ledničky na chviličku, pak ho vytáhnu ven, ono hezky nakyne. Je to asi tou troubou. Když jsem bydlela v podnájmu, tak se mi udělal vždy jen přední kus plechu, teď máme taky nějakou starší, kombi a jde to ok. Sice prostředek je dřív tmavější, u všeho dřív udělanější. Taky ho někdy dělám - 2 jogurty, do stejného kelímku jak jogurty hladkou mouku. Vlastně, na stejné množství jogurtu stejné množství mouky, kypřící prášek, sůl. Je to zdravější, křupavější. Posype se to tím stejným, co máte rádi. Taky mňamka.
      silenkaa   | 19.07.2007 14:24:24
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE:
        Já ale na pečení moc nejsem. Spíš jako trouba bych posloužila líp. Ale někdy se mi povede. Nedělám ji často. Spíš opravdu z toho jogurtu. Je to rychlejší. A taky to tak nenadýmá.
        silenkaa   | 19.07.2007 14:25:19
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Ještě jsem se chtěla zeptat, jaké že to je z toho listového? Děláme z něj hodně věcí, třeba tyčinky, všelijaký taštičky s tvarohem, ale na tu pizzu si nějak netroufnu. Mám strach, že by se mi to při krájení a přendávání rozpadlo. Vždycky mi hodně nafoukne.
      silenkaa   | 19.07.2007 14:26:31
      Reagovat | URL příspěvku
  • Zdravé a dobré
    Doporučuji. :o)
    silenkaa   | 12.07.2007 11:20:58
    Reagovat | URL příspěvku
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×