Inzerce
Inzerce
Inzerce

Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače (strana 42) - diskuze

Přidat nový příspěvek
  • Kuskus
    Ahoj holky,prosim vas mate nektera zkusenosti a nejakej recept s KUSKUSEM.Chtela jsem to zkusit na sobotni obed tak predem dekuji za tipy a rady       
    JaninaK   | 01.09.2009 10:46:10 | Reakcí: 1, poslední: 01.09.2009 10:49:32
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  • Rajčata
    Ahojky,mám doma dost rajčat ze zahrádky,co z nich vše děláte??kromě salátu a leča.Dejte něj.recept  díky 
    heleluš   | 31.08.2009 13:47:17 | Reakcí: 3, poslední: 01.09.2009 14:48:39
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  • Hrušková povidla
    Holky moje mamka chce delat hrušková povidla už jsem si našla neco i na internetu ,ale chci se zeptat jestli nekterá nedeláte doma
    adrinka   | 26.08.2009 13:19:23 | Reakcí: 1, poslední: 28.08.2009 13:25:41
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Hrušková povidla
      já jsem je dělala nedávno...je jsem ty hrušky rozvařila a pak jsem je dala do trouby, aby zhoustly, nic víc, sladit nebylo potřeba...
      sasina   | 28.08.2009 13:25:41
      Reagovat | URL příspěvku
  • buchty
    Ahojda prosim o radu chci udělat buchty ale s merunkama ykoušela ste je některa.
    TYFANY   | 24.08.2009 13:01:17 | Reakcí: 3, poslední: 30.08.2009 11:56:02
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  • Vyzva
    Vsude v tv ted ukazuji a delaji vetrniky,venecky,bananky,proste odpalovane testo.Tak jsem jak taz pripravena se do toho pusit i ja.Jen mam prosbu.Nemate nekdo radu jak udelat ten krem,aby byl jak ten cesky?V tv tam davaji vetsinou jen slehacku.Musim byt lepsi nez Martin ten uz jednou venecky udelal a byli vyborne.Dokonce trumfnul tchyni-tenkrat se spolu vsadili kdo udela lepsi.Bylo to tak pred 10 lety a on uz si na to nepamatuje.
    Honafa   | 23.08.2009 21:10:16 | Reakcí: 7, poslední: 28.08.2009 05:55:10
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  • rýžové nudle
    Máte s nimi některá zkušenost?
    Silvinka   | 23.08.2009 14:56:00 | Reakcí: 3, poslední: 25.08.2009 13:06:06
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  • čínske nudle
    Holky vitejak delaji ti cinani ty nudle s kurecim masem a zeleninou treba...nebo chcharovi nudle ...Nakoupila jsem ty nudle a maso atd...Ale nechcije zkazit nezkousely jste to nektera doma chtela bych vedet jak dodat tu spravnou chut jesi to tim masem jako osmazim s korenim doda tu chut nebo nevim...zkuste mi poradit dekuji... 
    Miška...   | 23.08.2009 13:21:34 | Reakcí: 3, poslední: 26.08.2009 13:21:55
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: čínske nudle
      No můžu říct že jedna rodina bydlí vedle nás taky jedí pořád tohle.Mladej mě tam kolikrát zdrhnul a ochutnal chutnalo mu to ale ten smrad to si nedovedeš představit.až příjdou domu tak se jich zeptam a pisnu recept. 
      TYFANY   | 24.08.2009 12:52:57
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: čínske nudle
      Nudle si uvaříš dle návodu...

      A kuřecí maso nakrájíš na kostičky či nudličky.

      Osolíš,můžeš přidat curry,nebo nějaké jiné koření.Podle koření měníš chuť pokrmu.....

      Hodně udělá koriandr - čerstvý.Je typický pro asijskou kuchyni,ale né každému chutná.Nám tedy moc chutná,ale málo kde jde sehnat čerstvý.

      Maso osmažíš,přidáš třeba :pórek,mrkev,cibuli,kukuřici,žampiony,prostě kde jakou zeleninu......

      Nudle dáš na pánev a osmahneš je se sojovkou. Doporučuji kikkoman,má lahodnější chuť.

      Nebo také můžeš kuřecí maso nakrájet na kousky,přidáš vajíčko a solamyl,přidáš sojovku a osmahneš ve větším množství oleje.Udělá ti to jako těstíčko kolem masa.Musí se dávat pozor,a při smažení oddělovat od sebe.Scedíš,osušíš od oleje a podáváš s nudlema.....

      Nebo kuřecí maso osolíš a přidáš sezam.Osmahneš a podáváš.....

      Zeleninu doporučuji osmahnout na jiné pánvy než maso,nevznikne ti rozblemtané maso.
      Nebo se dají koupit bambusové výhonky nebo různé klíčky,ať už v podobě čerstvé v chladících boxech u zeleniny v každém obchoďáku,nebo v plechu,či skle,i mražené podobě. Jsou to i různé směsy Wog....Je toho spousty a máš možnos pokaždé udělat nudle s jinýma dobrůtkama.....     
      beruska   | 25.08.2009 14:38:38
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: čínske nudle
        většinou vařím nudle podle návodu a přidám k vode podravku. Na pánvy poduusím zeleninu a pak nato hodím nudel a osmahnu. Jím to jen tak bez masa
        adrinka   | 26.08.2009 13:21:55
        Reagovat | URL příspěvku
  • Zbytek kuřete
    Holky, Jirka koupil v akci celé kuře, tak jsem ho dnes upekla k obědu v jednom pekáči se zeleninou a bramborama, ale on jel ráno na barák, takže k obědu jsem měla jedno stehno já, on si ho dá k večeři, já k večeři dojím zbytek těch brambůrek se zeleninou v té šťávičce a ještě si na to nastrouhám sýr. No ale zbylo mi maso, že, protože celé kuře je pro nás moc, takže vlastně celá prsa, kousky křídel plus zbytky na té kostře. To chci nechat na zítra na večeři, máte nápad, co s tím? Rizoto on nejí..napadlo mě dát na plech toustový chleba, na to kečup, kousky masa, sýr, cibuli a na horkovzduch zapéct..co děláte vy?
    fireangel   | 23.08.2009 12:24:58 | Reakcí: 4, poslední: 23.08.2009 14:37:47
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Zbytek kuřete
      Zeleninový salát s kousky kuřete.Nebo bych maso obrala,semlela na masovém strojku,přidala cibuli,hořčici,pepř,sůl a máš pomazánku.
      tygřímáma   | 23.08.2009 12:35:05
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Zbytek kuřete
      Udelat salat,nebo amoletu,nebo dat na pizzu,nebo obrat a dat zmrazit na priste.Nebo rozemlet a udelat drubezi karbenatky.My takhle celkem casto zustavaji zbytky grilouse a ty ja opecu na panvi a zaleju vajickama a udelam vajecnou omeletu.Ted bych zrovna zbytky uvitala,videla jsem super recept na drubezi mafinky.
      Honafa   | 23.08.2009 12:51:28
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Zbytek kuřete
      -nakrájet na kousky, na osmahnutou cibuku, dokořenit třeba curry, podlít smetanou, opepřit, dosolit, podávat s rýží, hranolkama.....
      -salát
      -na pizzu, na ty tousty - to by mohlo být dobré! 
      - do zapečených brambor
      mamina19   | 23.08.2009 13:09:35
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Zbytek kuřete
      nebo na paprice
      Zavadilka   | 23.08.2009 14:37:47
      Reagovat | URL příspěvku
  • nevykyne a nevykyne
    Já to fakt nechápu. V naší troubě mi nikdy nic nevykene. Nevim proč, dělam vše podle návodu, pěkně do vyhřáté trouby na daný stupeň, zkoušela jsem jak horkovzdušný program tak pečící ze zhra i ze zdola a nic. Prostě to nevykyne. Nevim co dělam špatně. Návod k tý troubě nemám,ale je to klasická sporáková elektrická od electrolux. Nevíte čim to může být?   
    akilah   | 22.08.2009 18:27:18 | Reakcí: 12, poslední: 23.08.2009 13:07:10
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: nevykyne a nevykyne
      Mám taky elektrický sporák od Elektroluxu.Ale musím přiznat,že než jsem začala dělat kynuté těsto v domácí pekárně,měla jsem ooooooooobrovské problémy s kynutím taky.I přestože jsem taky dělala vše dle návodu.Výsledek mého snažení býval nepoživatelný.
      Teď udělá pekárna těsto,já z něj udělám výrobek a nechám ještě cca 20 minut kynout,pak teprve peču.Některé trouby mají dokonce speciální program na kynutí těsta.
      Ještě mě napadá,že všechny suroviny mají mít stejnou teplotu.Jinak nením,kde je "zakopaný pes".
      tygřímáma   | 22.08.2009 19:09:31
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: nevykyne a nevykyne
        kynuté těsto jsem zatim nezkoušela. Ale klasický makovník nebo bublanina nebo bábovka, který by měly zvětšit svůj objem na trojnásobek u mě zůstane stejný jako před pečením. Na chuti to nějak nic nemění, dobré to je, jen je to strašně placatý! 
        Surovinama to asi nebude, mouka nebo vajíčko asi nikdy nebudou mít stejnou teplotu  spíš myslim, že to bude troubou. No uvidíme, do měsíce budem bydlet v novém, bvude nová kuchyň s novou troubou candy i s návodem, tak jsem zvědavá jestli tam to nabyde nebo ne 
        akilah   | 22.08.2009 19:35:58
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: nevykyne a nevykyne
      Ja mam plynovou,ale u babicky pecu v horkovzdusne a taky babovka nic moc,piskot placka.Zkoumala jsem co delam blbe a zjistila jsem,ze to davam prilis slabo.A u tebe si rypnu-davas tam prasek do peciva?Tak dej treba priste vic.    nic ve zle to byl vtip.
      Honafa   | 23.08.2009 10:12:11
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: nevykyne a nevykyne
      já dávám kynout do trouby a vždy se mi to povede.Je to program na ohřívání jídel.Je tam teplo,nevím proč ti to nekyne.A vykyne ti to jinde než v troubě???
      lucie73   | 23.08.2009 11:38:26
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: nevykyne a nevykyne
      Tak já mám starší- cca 6let- sporák Bosch, multifunkční trouba a většinou se povede všechno, kynuté buchtičky nakynou a jsou dobré, bublaniny i piškot je OK. Kynuté nechávám kynout víc jak hodinu na teplém místě po utěrkou a vždycky je v pohodě. Takže nevím, neporadím, čím to může být.
      iridales   | 23.08.2009 12:26:45
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: nevykyne a nevykyne
      naše horkovzdušná trouba se chová tak, že rozvibruje celou tu plechovou část včetně mřížky, na které stojí forma. Zjistil to manža, pořád jsem nadávala, že mi to ne a ne vzejít při pečení a pak to bylo takové zdrclé. Předehřát klidně horkým vzduchem, ale péct už jen na spodní a horní bez vrtule. Kynuté těsto nemusí kynout i proto, že dáš moc droždí, v případě droždí ne vždy více znamená lépe.
      A protože jsem sklerotik a troubu jsem zapomněla přepnout, tak mám dneska placatou bábovku...  a to jedeme k babi....
      mamina19   | 23.08.2009 13:07:10
      Reagovat | URL příspěvku
  • Chutě
    Dokážete rozeznat chutě?Myslím tím ty skryté.V televizi příjde nějaký kuchař a řekné jo jo je tam to a to a to.A hned ví jak to uvařit.
    Honafa   | 20.08.2009 11:16:21 | Reakcí: 2, poslední: 22.08.2009 17:20:49
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Chutě
      Záleží jak co,ale dost věcí chuťově poznám.
      Silvinka   | 20.08.2009 12:53:40
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Chutě
      jo,to myslím umím,ale nikdy mě nikdo nezkoušel ale poznám co je v jídlech za ingredience a někdy si třeba někde dám večeři a pak se to snažím doma uvařit.Nedávno to byly sedlácké brambory(salát)mimochodem naprostá bomba   
      lucie73   | 22.08.2009 17:20:49
      Reagovat | URL příspěvku
Přidat nový příspěvek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace
Inzerce