Inzerce
Inzerce
Inzerce

Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače (strana 1) - diskuze

Přidat nový příspěvek
  • salmonela a podobné...
    Ještě se chci jen tak zeptat... děláte cukroví se syrovými vejci? Myslím různé nepečené, často se do těst nebo náplní přidává syrové vejce. Já se syrovým vejcím a masům apod. vyhýbám jak čert kříže. Takže nevim, čím to nahradit :-(((
    hanyx   | 27.11.2007 11:22:53 | Reakcí: 9, poslední: 03.12.2007 21:47:09
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: salmonela a podobné...
        Hani, chápu, bohužel nelze  , já to prostě o těch svátcích risknu, spoléhám, že potravinářská inspekce kontroluje, rozhodně ty vejce kupuji v kamenných obchodech.
      Calamity J.   | 28.11.2007 10:57:19
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: salmonela a podobné...
        :-( jenže to sice kontrolovat můžou, ale salmonelu v každým vajíčku nezjistí... :-( no nic, uvidim :-) dík
        hanyx   | 28.11.2007 12:14:34
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: salmonela a podobné...
          Moje mamka dělá na slepičárně,takže vím,že salmoneloza je na povrchu skořápky a ne uvnitř,takže pokud chceš mít klid na duši,každé vejce před upotřebením pořádně omyj pod tekoucí vodou. 
          Silvinka   | 28.11.2007 13:16:53
          Reagovat | URL příspěvku
          • \
            RE: salmonela a podobné...
            To jsem nevěděla,ale i tak si po použití vejce myju ruce vždy,ale dělala jsem to kvůli bobkům-případné špíně.
            veru-beru   | 28.11.2007 13:18:59
            Reagovat | URL příspěvku
          • \
            RE: salmonela a podobné...
            Já myslela, že se dá salmonela zničit pouze varem a to by pak umytí nepomohlo, ne?
            Ida   | 28.11.2007 20:14:46
            Reagovat | URL příspěvku
          • \
            RE: salmonela a podobné...
            vždyť salmonela je ve vejci, ne? vždyť se může chytit ze špatně uvařených vajec, ne? proto se nesmí podávat v restauracích nedovařená vejce apod... ??? nebo ne???
            hanyx   | 28.11.2007 22:16:38
            Reagovat | URL příspěvku
            • \
              RE: salmonela a podobné...
              fakt je na té skořápce učili jsem se to ve škole(potravinářská průmyslovka),tak doufám že nám nekecali 
              jasko   | 29.11.2007 12:34:08
              Reagovat | URL příspěvku
              • \
                RE: salmonela a podobné...
                To je zajímavé, zní to logicky, že by nemuselo být v zárodku, budu umývat, jinak řeknu Vám, holky, že jsem pozorovala kuchaře v jedné pizzerii: syrové, zelenina, vařené, vše střídal bez umytí rukou... Manžel, místo, aby uznal, že je to o salmonelu :-), prohodil:"Přestaň už se tam dívat." No deformace, já doma úzkostlivě odděluji syrové, pořád si myji ruce, prkýnko a nože saponátem ihned po krájení a pak člověk vidí tohle...  , asi už jsem tím trpěla dříve, neboť na škole se mě velice pohledný spolužák z vyššího ročníku zeptal, zda nemám otce hygienika   
                Calamity J.   | 29.11.2007 22:54:40
                Reagovat | URL příspěvku
                • \
                  RE: salmonela a podobné...
                  Já taky, při vaření masa i několikrát umyju vařečku   Jo, a prý suprový a levný desinfekční prostředek je ocet. Dokonce v jednom testu vyšel lépe, než savo. Pobyl více bakterií. Takže nádobí špinavé od masa a vajec myji i octem. A ještě jeden typ. Dřevěná i plastová prkénka je dobré občas hodně posolit. Sůl z toho za pár minut vytáhne špínu a bakterie. Ale to už asi víte...  
                  hanyx   | 03.12.2007 21:47:09
                  Reagovat | URL příspěvku
  • Kdy pečete?
    Holky, kdy začínáte péct? Já už mám perníčky, polovinu mám i nazdobenou. A chtěla jsem začít péci i ostatní, ale máma mi řekla, že to je moc brzo. Myslíte, že by se to do Vánoc zkazilo? Vždyť tak brzo zase není, ne??? Tenhle rok peču poprvé, tak nevím...
    hanyx   | 21.11.2007 16:02:06 | Reakcí: 26, poslední: 28.11.2007 22:21:40
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Kdy pečete?
      No my s mamou peceme posledni vikend pred stedrym dnem. Mama v patek vecer nadela testa a v sobotu to vsechno uplacame. Ale podle reakci znamych vim, ze je to extremne pozde.
      Ivet   | 21.11.2007 18:14:55
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Kdy pečete?
      Já jedu k našim péct od 10-14 prosince.Rekla bych že je to tak akorát.
      Val.J35   | 22.11.2007 06:48:44
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Kdy pečete?
      Ahoj,Když jsem byla malá,začínali jsme z mamkou péct přesně v den Mikuláše.Týden před Vánoci dozdobovali.Nechodil na to ani tatˇka ani já,protože jsme se těšili a čekali,jaké bude,až bude úplně hotové a dozdobené. 
      Janca.pipi   | 22.11.2007 10:53:55
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Kdy pečete?
      Já se chystám asi jen na linecké a nějaké nepečené,až budu doma z porodnice-to tipuju tak v polovině prosince.Dalšími druhy mě pravidelně zásobí tchýně
      Silvinka   | 22.11.2007 10:58:57
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Kdy pečete?
      Já jsem si včera chtěla koupit linecké těsto, protože bych něco upekla, když jsem doma, v klidu a v pohodě, a neměli ho. Že prý jim přijde až tak příští týden. Mamka mi také říkala, že je brzy, ale nezkazí se to. Jenže já budu kolem těch vánoc určitě v porodnici, tak jsem to chtěla stihnout. Také letos budu péct poprvé. Tak uvidíme, jestli si nějaké těsto nesplácám a nezačnu.
      Justík   | 22.11.2007 12:34:15
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Kdy pečete?
        No, tak to chápu... já teda dělám těsta domácí, tak snad vydrží stejně, jako kupované :-)
        hanyx   | 22.11.2007 14:03:11
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: Kdy pečete?
          A už jsi teda začla? Mne to napadá na dnešek.
          Justík   | 23.11.2007 11:28:24
          Reagovat | URL příspěvku
          • \
            RE: Kdy pečete?
            No, mám už týden perníčky, některé i nazdobené a když jsem chtěla pokračovat s lineckými, máma mě zarazila... zdobila bych to samozřejmě až před Vánoci, ale upečený to snad být může... pak zas nebudu stíhat... znám se, tak to chci mít s rezervou... :-)
            hanyx   | 23.11.2007 15:53:15
            Reagovat | URL příspěvku
            • \
              RE: Kdy pečete?
              Tak já už dnes začala, dělala jsem banánky, a zítra budu dělat rohlíčky. Budu to hned i zdobit a pak to dám do krabic na balkón. To vydrží, kolikrát to má člověk do ledna až února. Znáte to, pak se to dává na mrazák a třeba si i někdo zobne dřív:-)
              Justík   | 23.11.2007 23:04:28
              Reagovat | URL příspěvku
              • \
                RE: Kdy pečete?
                Soni,doufám,že nebydlíš v přízemí.Sousedce totiž minule ukradli z balkonu veškeré cukroví co tam měla,tak musela péct nanovo.Někdo šel najisto. 
                Silvinka   | 24.11.2007 16:04:33
                Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Kdy pečete?
        já myslím,že můžeš začít péct,v chladnu se to nezkazí zcela určitě,ale fakt je že já peču asi 10 dní před vánocema,ale jen proto,že by mi to doma jinak(jak jen to napsat slušně...)snědli     
        sandina   | 23.11.2007 12:52:34
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: Kdy pečete?
          ...sežrali...to je jak u nás,jsou jak sarančata            
          Small   | 23.11.2007 13:55:32
          Reagovat | URL příspěvku
          • \
            RE: Kdy pečete?
            ...to je přesný....                    ještě je šance udělat několik dávek dopředu,aby se přejedli...ale to je bez záruky 
            sandina   | 23.11.2007 14:56:53
            Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Kdy pečete?
      Me rikala sousedka, ze bych uz mohla to suche pecivo zacit pect pristi tyden. Ale myslim, ze ja zacnu kolem toho mikulase nejak tak. Stejne uz bych nikam nemela chodit a cekat pekne na kontrakce, tak budu doma pect.
      ivana82   | 22.11.2007 13:09:38
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Kdy pečete?
        Tak ty budeš mít pečení obohacené o bolesti :-))) No, to já tak maximálně o ty menstruační :-(((( zrovna dnes si jich užívám dosytosti :-)
        hanyx   | 22.11.2007 14:04:37
        Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Kdy pečete?
        Já myslím IVI, že bys měla začít raději dřív:-), nikdy nevíš     
        Justík   | 25.11.2007 00:36:28
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Kdy pečete?
      Normálně peču perníčky už zač. listopadu - mám recept, který se musí uležet a vyzkoušela jsem že takhle se rozplývají. Ostatní cukroví - bez náplní peču už od poč. prosince. Vydrží všechno bez problémů - v chladu. A hlavně jsem měla vždy pečeno v klidu a beze spěchu.
      Letos nemám vůbec nic, takže mě čeká divoký prosinec a tvrdé perníčky - radši si najdu jiný recept. 
      Sunny   | 22.11.2007 21:49:35
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Kdy pečete?
        Jestli chceš, já mám perníčky, které měknou opravdu jen chvíli.
        hanyx   | 23.11.2007 08:23:23
        Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Kdy pečete?
        No, my z perníčků pečeme i chaloupky i na jídlo a děláme dvojí těsto. S míň tuku na chaloupky je tvrdší a trvanlivější (klidně i do léta) a s víc tuku, a ty jsou měkké hned...ale hůř se to zadělává, páč se to lepí...
        bramborka   | 23.11.2007 15:44:10
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Kdy pečete?
      Já budu péct tento víkend,nemůže se to zkazit, maximálně to bude krásně uleželé a měkkounké, bacha jen na plíseň, ať ti to nenavlhne, pošli mi recept na ty perníčky, prosím j. 
      Smolino   | 28.11.2007 08:20:22
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Kdy pečete?
        Pošlu večer :-)
        hanyx   | 28.11.2007 10:07:59
        Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Kdy pečete?
        Jani, zde je ten recept. Je docela dobrý v tom, že se nemusí dělat moc dopředu. Nejsou to takové ty perníčky, které měknou měsíc. Jsou měkké za pár dní:
        80 dkg hladké mouky
        17 dkg Hery
        4 vejce
        2 kávové lžičky sody nebo 1 prášek do pečiva
        4 polívkové lžíce medu
        25 dkg moučkového cukru
        tlučený anýz, hřebíček a badyán nebo pytlíkové perníčkové koření
        - udělat těsto nejlépe den dopředu a nechat v lednici
        Ať chutnají :-)
        hanyx   | 28.11.2007 22:21:40
        Reagovat | URL příspěvku
  • Hlíva ústřičná
    Ahoj holky,máte některá recept,jak chutně zpracovat hlívu ústřičnou?
    sevcikovam   | 18.11.2007 20:53:02 | Reakcí: 3, poslední: 19.11.2007 15:04:00
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Hlíva ústřičná
      Ahojky,má recept na tzv. drštkovou z hlívy ústřičné,mě osobně moc chutná,pokud chceš,pohledám a napíšu do receptů,možná toho objevím více.
      Silvinka   | 19.11.2007 09:19:51
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Hlíva ústřičná
        Tak jsem něco pohledala a vkládám to do receptů.
        Silvinka   | 19.11.2007 09:52:42
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Hlíva ústřičná
      já dělám i guláš a taky dobrý,...nakrájet,ochutit,povařit do měkka a zahustit(nebo taky neee)
      sandina   | 19.11.2007 15:04:00
      Reagovat | URL příspěvku
  • Nepečené cukroví
    Byl tady dotaz na nepečené cukroví...Kamarádka mi poslala celou sbírku e-mailem, tak vám to sem nakopíruju...
    Z důvodu úspory místa jich bude vždycky víc pohromadě...     
    Bude to v sekci Vánoce, tak tam jukněte...   
    bramborka   | 07.11.2007 10:09:36 | Reakcí: 4, poslední: 07.11.2007 21:41:05
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  • štrůdl - slaný
    ahojky,někdo chtěl napsat slaný štrůdl.jednoduché, tedy já to dělám: rozválet těsto,naskládat šunku (salám),sýr-dvě vrstvy,případně posypat nějakým kořením,zamotat buď klasicky jak štrůdl nebo do válečku a pak rozkrájet na kolečka a upéct už rozkrájené
    Haňule   | 31.10.2007 13:28:42 | Reakcí: 9, poslední: 28.11.2007 08:24:18
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: štrůdl - slaný
      ...to jsem byla já-dík!!!   
      sandina   | 31.10.2007 14:19:56
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: štrůdl - slaný
        Ali, kukni do receptů, dala jsem tam recept na slaný štrůdl - jak ho dělám. Důležité je posypat to hrubozrnnou solí, ta dělá divy! Jednou jsem na to zapomněla a nebylo to ono. Pak dej vědět.   
        petis   | 31.10.2007 17:55:16
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: štrůdl - slaný
      Jo a také je s mletým masem a sýrem goudou-taková trochu dietka :o)
      Smolino   | 28.11.2007 08:24:18
      Reagovat | URL příspěvku
  • Brambora
    Nemáte někdo recept na nepečené cukroví - brambora? Je to asi nejaký piškotový základ, potažené marcipánem a obalené v kakau. Díky.
    petis   | 31.10.2007 09:04:48 | Reakcí: 10, poslední: 11.11.2007 11:45:48
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Brambora
      Vím přesně co máš na mysli,i jak to vypadá a chutná,ale recept nemám a už jsem ho zkoušela hledat i na netu,ale nenašla jsem,kdybych náhodou našla,tak ti ho sem napíšu.
      Silvinka   | 31.10.2007 09:28:48
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Brambora
        Diky moc. Já si říkala,že když nic neseženu,že to zkusím udělat z piškot - tak jak se dělá třeba sladká tlačenka, ale nedám tam kakao, pak to obalím v marcipánu a kakau. To by mohla být podobný 
        petis   | 31.10.2007 11:55:51
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: Brambora
          na stránce jedné cukrárny jsem našla,z čeho to je,ale nebylo tam,kolik se toho dává a ani postup.
          Silvinka   | 31.10.2007 12:16:13
          Reagovat | URL příspěvku
          • \
            RE: Brambora
            Našla jsem jen toto:2 ks bufleru spojeno kakaovým krémem,obalený marcipánem,povrch upravený kakaem a cukrem.

            Moc jsem ti nepomohla,že. 
            Silvinka   | 31.10.2007 12:23:11
            Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Brambora
      Ahoj, ja jsem to mela nedavno v cukrarne. A me napadl takovy laicky imaginarni recept. Ja bych trosku namocila 2 piskoty v rumu, ale jen jemne aby se mi nerozpadly. Pak ty piskoty slepila kakaovym kremem a pak ten vytvor piskotu bych zabalila do marcipanu a obalila v kakau. Nezkousela jsem to, jen me to tak napadlo, jak by se to dalo udelat.
      ivana82   | 31.10.2007 14:32:38
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Brambora
        Holky díky, že bych spojila 2ks piškotů pokapaných rumem třeba nutelou obalila marcipánem a kakaem? No uvidíme co z toho vyjde.Asi si to jeden víkend nacvičím - ke kávě.... 
        petis   | 31.10.2007 17:46:49
        Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Brambora
        Holky díky, že bych spojila 2ks piškotů pokapaných rumem třeba nutelou obalila marcipánem a kakaem? No uvidíme co z toho vyjde.Asi si to jeden víkend nacvičím - ke kávě.... 
        petis   | 31.10.2007 17:47:26
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: Brambora
          Peti,klidně to tak zkus,určitě to bude dobré 
          Silvinka   | 01.11.2007 07:58:00
          Reagovat | URL příspěvku
          • \
            RE: Brambora
            Vidis, nutela je jeste lepsi nez kakaovy krem. Ja moc maslove kremy nemusim, ale s nutelou, to by byla mnamka ... jeste lepsi nez z cukrarny. Pak dej vedet, jak jsi dopadla.  
            ivana82   | 01.11.2007 10:19:13
            Reagovat | URL příspěvku
            • \
              RE: Brambora
              No tak jsem to vyzkoušela a nic moc. Ty piškoty jsou moc tvrdý. Když je pokapu hodně rumem, špatně se to obaluje v marcipánu.Nechala jsem to do druhého dne uležet v ledničce,aby piškoty zvlhly a nic.Takže vymyslím něco nového     
              petis   | 11.11.2007 11:45:48
              Reagovat | URL příspěvku
  • marcipánka
    ahoj holky,nechala jsem si od jedné maminky poradit jak dělá marcipánku,tak tady vkládám .Ale můžete mi prosím poradit co je to za míru kl ?:200g suš.mléka/může být polotučné i tučné/,200g mouč.cukru-vše musí být prosáté,2kl oleje,podle chuti mandlovou trest/asi tak 1kl/,50ml vody-vše se musí pořádně propracovat,jinak by vám ztvrdl-hmota musí být asi jak tužší plastelína.

    veru-beru   | 25.10.2007 09:03:32 | Reakcí: 8, poslední: 29.10.2007 14:38:56
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: marcipánka
      Tak tuhle míru neznám.Nespletla se nemá tam být dl?
      Val.J35   | 25.10.2007 09:11:01
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: marcipánka
      A nemůže to být třeba kávová lžička?
      bramborka   | 25.10.2007 10:01:46
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: marcipánka
      A nemůže to být třeba kávová lžička?
      bramborka   | 25.10.2007 10:04:20
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: marcipánka
      miluju marcipan     
      jecidlo   | 25.10.2007 21:21:53
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: marcipánka
      tak jsem se prochechtala při čteni recepru a následné konverzaci až na konec a pak jsem dostal chuť na marcipán...takže kávová lžička,jó?A jakýho oleje a barvit norm.potr.barvivem?
      P.S.no tuhle jsem posílala kamarádce recept na kuličky a napsala jsem,že se dají obalit buď ve strouhané čokoládě anebo v "koksu"...no od té doby poslouchám pořád,kdy že bude dělat ty kuličky v "koksu"
       
      sandina   | 29.10.2007 14:38:56
      Reagovat | URL příspěvku
  • štrůdl
    V neděli jsem pekla poprvé štrůdl.Chutově byl dobrý,ale na pohled hrůza.Manžel dnes opět chtěl at upeču štrůdl,protože ho má moc rád,tak jsem vychytala mouchy z minula a musím se pochlubit,že se mi fakt povedl,mám sama ze sebe radost.Já totiž na pečení sladkostí moc nejsem,teprve se učím....
    Silvinka   | 03.10.2007 16:59:12 | Reakcí: 9, poslední: 18.10.2007 11:16:39
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: štrůdl
      Za chviličku z tebe bude expert přes mlsky       
      Andělka   | 03.10.2007 20:47:08
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: štrůdl
        Jo a to jen díky vám tady,co sem chodím,nějak jsem se rozpekla 
        Silvinka   | 03.10.2007 20:55:23
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: štrůdl
      Tak jsem se nechala inspirovat a včera pekla štrůdl. No perlila jsem. Samozřejmě.
      I když ho dělám poměrně pravidelně, tentokrát se mi každá nohavice (dělám 3 na jeden plech) přesně nad plechem rozsypala. Takže všude cukr, jablka, no byla jsem pěkně najedovaná  
      Ivet   | 09.10.2007 14:58:44
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: štrůdl
      manžel taky zbožnuje štrůdl, už jsem snad taky vychytala všechny mouchy :-) dělám vždycky jednu nohavici s jablíčky a druhou na slano (sýr, salám)
      Haňule   | 10.10.2007 13:22:55
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: štrůdl
      gratuluji  , já má vždycky období, kdy peču 1-3 věci stále dokola, teď jsme u štrůdlů z listového těsta, minulý měsíc byl bábovkový  
      Calamity J.   | 16.10.2007 21:25:27
      Reagovat | URL příspěvku
  • Cukroví
    Pokud máte někdo recept na cukroví co se nepeče (rumový koule atd.)ocenila bych,ty moje matka nedělá a já bych aspon věděla že jí mám co dát na výměnu.
    Val.J35   | 27.09.2007 15:01:23 | Reakcí: 6, poslední: 03.10.2007 16:42:24
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  • Nepeču.
    Mám akční tchýni se třinácti i více druhy cukroví,takže nemám šanci konkurovat a když už vyrobím,tak to máme v mrazáku do září(to není vtip,vážně tam mám ještě dva pytlíčky)A navíc nám všichni dávají "vejslužky" a při tom mě to tvoření baví.Nějaké receptíky vylovím a dopíšu 
    veru-beru   | 27.09.2007 13:37:41 | Reakcí: 9, poslední: 06.10.2007 23:29:44
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Nepeču.
      Veru tak to jsme na tom stejně,tchýně toho peče hory a pak neví co s tím a ikdyž jsem ji řekla,že mám svoje,tak stejně nám to vecpala a já jsem se stím svým mohla jít vyfotit.Od té doby nepeču.Ale letos bych kvůli Matymu chtěla aspon jeden druh udělat.
      Silvinka   | 27.09.2007 13:40:04
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Nepeču.
      Tak kdyby toho měla tchýně víc tak ať mi něco pošle     .Já jsem těhu a kulíškovi budou na vánoce necelé dva měsíce takže letos na nějaké pečení prdím  
      Pralinka   | 27.09.2007 14:42:16
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Nepeču.
      Já díky tchýni měla loni celé vánoce i Silvestra cukroví pro psi.Synáček dostal velkou krabici čehosi co se prokázalo jako kupovaný a celkem nepoživatelný vzhledem k tomu že mě zásobila moje matka.Tak jsme jedli domácí a psi se měli tzaky fajn,těm kupovaný nevadilo.
      Val.J35   | 27.09.2007 14:57:11
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Nepeču.
      tak sme na tom stejně...něco mamka, něco tchýně a pak jsou z toho 2 kila navíc, protože nejez to když to na tebe kouká ze špajzu a tááák krásně to voní 
      kamila   | 27.09.2007 16:43:30
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Nepeču.
      a to já peču a peče babička i mamka a pak se předháníme kdo má lepší cukroví..akorát, že když já napeču 7 druhů a babička o patro níž taky 7 druhů, a v celém domě jsme jen dvě, tak pak celé svátky neděláme nic jiného než se ládujem  
      Lillynka   | 27.09.2007 16:50:31
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Nepeču.
      taky nepeču. Dostávám trošku od babiček. Syn nosí i do školky. Maj tam předvánoční besídku.
      Stáňa   | 03.10.2007 08:49:58
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Nepeču.
      já vyrobím(občas koupím)linecké těsto ,vyválím placku a nechám děti ať si vykrajujou,pak to šoupnem na plech ,upečené namočíme do čokolády a na nový rok už nic není(tvoříme ježky ,sněhulaky....),nějaké cukroví dodají babičky,tady převážně moje máma....takže určitě bude co shazovat   
      sandina   | 03.10.2007 11:37:52
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Nepeču.
      jee, nechces mi tchyni pujcit? mne nikdo neupece, casu malo, a kdyz uz se mi podari neco uklohnit, je to behem tydne s promonitum sezrane 
      Venilie   | 06.10.2007 17:45:28
      Reagovat | URL příspěvku
Přidat nový příspěvek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×