banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Zbytky jídla - diskuze

24 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Tak mě napadlo, jak to máte ze zbytkama jídla třeba od oběda. Nám pokud zbyde tak to máme druhý den k obědu a nebo k večeři. Pokud se to 3 den nesní tak to putuje do mrazáku a pakněkdy to vytáhnu a nemusím kromě přílohy vařit. Tchýně to dělá taky tak, ale u našich se navaří a pak to leží v lednici, protože druhý den se vaří něco jiného. Nakonec to dopadne tak, že to tam leží tak dlouho dokud se to nevyhodí, protože to není poživatený. Starý rohlíky si napařujeme v mikrovlnce a pokud jsou už hodně tvrdý tak dám na strouhanku. Chleba pokud se nesní tak nechám ztvrdnout a pak se spotřebuje do guláše a nebo nakrájený na kostičky do polívky. Unaašich se tvrdý chleba vyhazuje. Nový se kupuje každý den, i když se ten z minulýho dne nesnědl. Jak to máte doma vy.
Vařím,a co se nesní ten den,dávám po porcích do marazáku.Přílohy vařím čerstvé.Polévky nevařím skoro vůbec.Pečiva kupuji akorát,na topinky nezbývá,spíše peču doma já rohlíčky nebo chleba v pekárně.Zeleninu jíme čerstvou,mraženou jsem nekoupila asi rok,v zimě taky kupujeme čerstvou.Uzeniny jsem teď dávala taky do mrazáku,protože se mi stalo,že jsem je po 2X vyhodila hned druhý den,co jsem si je přinesla od řezíka :-(Maso když nespotřebuju ten den,tak ho taky dám domrazáku.Vypadá to,že mám plný mrazák,ale jsou tam jen bylinky a kuřecí maso,teď jíme na doraz .-)
Vařím,a co se nesní ten den,dávám po porcích do marazáku.Přílohy vařím čerstvé.Polévky nevařím skoro vůbec.Pečiva kupuji akorát,na topinky nezbývá,spíše peču doma já rohlíčky nebo chleba v pekárně.Zeleninu jíme čerstvou,mraženou jsem nekoupila asi rok,v zimě taky kupujeme čerstvou.Uzeniny jsem teď dávala taky do mrazáku,protože se mi stalo,že jsem je po 2X vyhodila hned druhý den,co jsem si je přinesla od řezíka :-(Maso když nespotřebuju ten den,tak ho taky dám domrazáku.Vypadá to,že mám plný mrazák,ale jsou tam jen bylinky a kuřecí maso,teď jíme na doraz .-)
Od té doby, co jsem na mateřské a následně rodičovské, tak jsme mistři v šetření a nevyhodila jsem ani kůrku a to fakt nepřeháním, ale občas je to fakt extrém. Jenže ty kačky fakt nejsou, tak se snažím a dopřávám hlavně bublinkovi a manžovi. Nejhorší je, že na to manža přišel a přilepšuje mi a utrácí.
velice příjemné setkání, takhle po ránu
@Small jééé, jakto??toto patří k tygřímu fešákovi
@Small No já si to myslela, že to patří jinam.
@zanlena mi nějak ujela ruka
vzhledem k tomu, že jsme na vesnici, kde si nemůžu odskočit nakoupit do samky....žádná tu není snažíme se spotřebovat všechno, jsem líná vařit každý den, takže běžně jíme stejné jídlo 2 dny po sobě, nebo zamražuju Tak nějak jsem ještě vycvičená z dob komančů a je mi proti srsti s jídlem zbytečně plýtvat
My to máme špatně. A je to hrozné plýtvání a naše černá díra peněz. Martin nejí věci co nejsou čerstvě udělané, pečivo jí jen ten den kdy se koupí. A já zase tak moc nejím abych to pořád dojížděla. Takže my jsme schopni za týden vyprodukovat plnou popelnici odpadu a to 80 procent jsou jen zbytky jídla co by šlo klidně jíst. Je to i moje vina já vím. Ale je to až neskutečné. U mojí mamky nikdy neexistovalo, že by se něoc vyhodilo, vždy se vše spotřebovalo nebo přinejhoršim dalo slepicím. A taky neměla peníze ale dokázala i ušetřit a koupit mi na co jsem si vzpoměla. V tomhel má rpavdu že na ídle se bud nejvíc utratí nebo ušetří....
Pečivo a chleba moc nezbývá a když už tak nakrájím a chodíme krmit kačenky.Když už jsou rohlíky na druhý den ohřívám v pekárně. Jídlo jak který, co jde zamrazit schovám hned po obědě do mrazáku. Nebo vařím přímo porce i na druhý den. Když vím že to nesníme radši vyhodím hned, než týden někde schovávát a pak vyhazovat zapáchající.
u nas zustane maximalne do druheho dne a to dorazi muz a elli,ja a ottik nejime ohrivane..karbanatky a rizky jimestudene jeste i druhy den,to nevadi,alenic jineho...a dele namnezustava
U nas mrazime pouze tehdy, kdyz nam jidlo zbude, coz moc casto neni. :) Jinak jist dva dny za sebou to same, nebo to same na obed a veceri taky nepraktikujeme. A chleba nam tez nestaci ztvrdnout. Strouhanku kupujeme.
Pečivo většinou nezbyde... tak max na snídani. A jídlo vařím schválně tak, aby zbylo, abych druhý den oběd mohla jen ohřát. Výjimka je víkend, kdy s námi obědvá taťka to máme každý den něco jinýho a zbytky pak jím jen já s Kubíkem v týdnu. Nikdy toho není tolik, aby zbylo ještě do třetího dne.
já se teda snažím většinou vařit tak,aby nezbylo...a když zbyde tak se to dojí na večeři nebo na druhý den....pečivo dáváme do mražáku a vytahuje se jen tolik kolik se sní.
Tvrdý chleba tchánovcům, mají králíky, rohlíky na strouhanku. Neumím vařit pro dva, takže to máme dva dny k obědu, někdy, když příteli moc šmakuje, tak to za den sníme. Do mrazáku se to dostane málokdy. Tam spíš dám ovocný knedlíky, když jich udělám hodně.
Málokdy něco vyhodíme, manžel je dobrý \"dojížděč\" Už jsem se nějak naučila vařit pro dvě osoby a když něco zbude, je to na večeři. Rohlíky sním druhý den jen když si je připeču v troubě. No a u našich se všechno co zbude a už není poživatelné háže slepicím.
Rohlíky na strouhanku nebo s tvrdým chlebem putují k babiččiným králíkům.Zbytky se dojídají k večeři nebo další den.popř.do mrazáku
Rohlíky jím i druhý den a potom jestli něco zůstane, tak dám na strouhanku. Chleba se u nás jí taky druhý den, třetí den se obalí ve vajíčku, nebo topinka a pokud máme zbytky tak je nosíme koňovi. Polévku dělám vždy na dva dny. Druhý jídlo většinou taky vařím na dva dny pokud to jsou omáčky, řízky, sekaná. Jednodenní jídla jsou takový prkotinky jako palačinky, nudle z mákem, šunkofleky, špagety...a dělám je pokud je nedostatek času. Pokud mrazím tak je to vývar, guláš, omáčka. Většinou mrazím hned po vychladnutí. Třetí den se u nás stejný jídlo většinou jí jen vepřo knedlo zelo, protože toho vždy udělám moc.
Jo a ještě vývar z kostí dávám do mražáku, to je manžel schopný si ohřát jen tak beznudlí a sníst nebo vypit???
když uvařím aje toho víc tak to zamrazím,pečiva radši mín nebo mrazím taky,i uzeninu pokud je někde akce tak koupím třeba kilo salámu a udělám si do mražáku pytlíčky třeba po 20dkg a pak jen vyndavám,
Hlavní jídla pokud zbydou dávám taky do mražáku.Rohlíky si nechávám na strouhanku a chleba většinou dávám tchyni pro slépky.
Rohlíky schovavám na strouhanku.SEm tam i krajíček chleba k tomu.Obědy vařím vždy o porci navíc a dobrovolník štastlivec to dostane na večeři.Mrazím jen když je toho hodně,tak rovnou čerstvé.Vyhazuji jen kupované jídla,šunku třeba,protože je zkažená.Když mám moc zeleniny,rozmixuji jí a mrazím pak hážu do guláše nebo pod maso.Nemám rada staré jídla,jako třeba u babičky něco co už je týden v ledničce,br.Taky mrazím pečivo co peču a pak si to v mikrovlne rozmražuji na snídaně.
@Honafa Tak pokud mám hodně zeleniny tak ji raději hned zamrazím než aby se to vyhodilo.Salámy se u nás pojí, ale párky pokud se nesní do 2 dnů tak taky zamrazuji.
@Honafa Taky si peču do mražáku. Ty bulky, co jsem onehdy psala do Vaření...A taky něco sladkého, třeba rohlíčky nebo vánočku.To upečeu nechám ochladnout a hned zamrazím a taky v případě nouze rozmražujeme v mikrovlnce.

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

15 %
4 hlasy

77 %
20 hlasů

8 %
2 hlasy

Celkem hlasovalo 26 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40