banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

zasmazka - diskuze

13 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Holky já se přiznám bez mučení, já ji neumím...resp. ještě nidky se mě nepovedla...normálně na másle osmahnu cibulku, pak přidám mouku a trochu vody, ale prostě to neudělá to co by mělo..mám tam hrudky, navíc, se mi zdá, že to nakonec ani tak nezahustí, jak jsem chtěla...častěji zahušťuju vodou + mouka..ale když chci klasickou zásmažku tam mi to nejde...poraďte mi jak na to prosím moc děkuji.
Ahojky někde jsem četla že se má mouka trochu osolit,pak se nedělají hrudky,dělám to a hrudky nemám jinak dělám taky tuk a mouku plus tu sůl,pa a hodně zdaru .
diky moc za rady..snad se priste povede...mama delava do cockove, gulasove atd. zasmazku s cibulkou a je to lepsi chutove...jinak jen tuk + mouka to vim, jen se to proste nedari
@monarita jj,cibulková zásmažka v čočkové udělá svoje,mňam
Taky slyším poprvé, že někdo dává do jíšky vodu. Proč???? To je přeci jen tuk a hl. mouka. Tak já to asi vždycky dělám špatně, ale zahustí mi co potřebuju, když pospíchám dávám i horkou - ničemu to nevadí, jen to prská, tak je lepší si ji udělat dřív a nechat trochu vychladnout
@Bohunkaa Teplá být může,ale je větší riziko hrudek.
@Bohunkaa Ta voda, to už je jen další krok při vaření jídla.
Holky,jak vodu do zásmažky????To se přece nedělá....Správně se udělá zásmažka,která se vychladlá za stálého míchání přidá do jídla....Tuk+mouka.Cibule se do všeho nehodí.
@Silvinka Silvi přesně, já taky tu vodu nechápu, to je pak jasný, že jsou hrudky. A cibuli taky nedávám.Prostě jen na másle mouku a pak se přimíchává do vroucí polévky či jiné dobroty..
@Silvinka Zásmažka je opravdu mouka + tuk a pak záleží do čeho ji potřebuješ. Když dělám určitou polévku, tak osmahnu cibulku na oleji(másle) a pak přidám mouku, po jejím zpěnění za stálého míchání postupně přidávám vodu a pak další ingredience. A nedo zásmažku přidávám (zase dle druhu jídla) až na konci vaření. Já ji tam dávám hned co ji uvařím ještě teplou, podle mě není nutné ji nechat vychladnout, ale moje tchýně to tak třeba dělá.
@Teja Taky to tak dělám a někdy mám připravenou hotovu vychladlou a to dám celou kostku tuku a mouku,až je to do zlatova nechám vychladnout a ukrajuji podle potřeby.
@Silvinka Silvinko,dělám taky jen mouku a tuk
No když zpěníš tu cibulku, tak pak tam přidáš mouku, chvíli to vaříš-smažíš (nevím jak to správně nazvat :-)), a pak pomalu za stálého míchání tam přidáváš vodu.
Já jsem většinou,když jsem tam dala i cibuli,tak jsem měla taky hrudky,takže občas udělám bez cibule a hrudky nejsou.Dám máslo,zapráším moukou hladkou,trochu osmažím a pd tekoucí vodou rychle míchám,dám zpět na plyn a pořád míchám,když dám víc vody,tak se hrudky neudělají.No a míchám do zhoustnutí a pak naliju kam potřebuju.

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

17 %
11 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
5 hlasů

58 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 66 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40