banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Vývar II. - diskuze

12 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Tak mě napadlo, co všechno do vývaru kromě masa nebo kostí dáváte? Já všechnu kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petžel), pak cibuli, česnek a nať z petžele a celeru. Z koření jen celý pepř. Třeba tchýně ta tam dává někdy jen mrkev, a něco zeleného protože doma toho víc nemá a je to pak takové nemastné neslané a přidává do toho kostku bujónu aby to mělo chuť
Dávám jako ty, kořenovku, ruzné naťe co máme doma, já mám nejraději libeček, cibuli, pepř, sul, i kedlubna je dobrá. Prostě co je doma.Dobrý je čínský vývar - to je že na nudličky opečeš vepřové maso, zaliješ vodou, vložíš na kostičky nakrájené zelí, na plátky žampiony, sul, chilli, pepř, dochutíš si svojí chuťí a nakonec zašleháš vejce...mňakanebo madarská slepičí polévka - vyvyříš slepici, mrkev na kolečka, žampiky na plátky, 3lžíce protlaku, porek, sul , pepř, chilli, bylinkyJsem se tu rozepsala jako správná milovnice polévek
Já dávám mrkev, petržel, cibuli(vcelku olupanou), maso/kosti, nové koření, celý pepř, bobkový list. Pokud mám, dávám řapíkatý celer, protože obyč celer mi smrdí. Jinak až nakonec dávám zelený- petržel, libeček a už nevařím, aby neztratily bylinky chuť a vůni.
@iridales Já tam zelené dávám i vařit, aby se to v tom rozleželo, ale na talíř pak dávám samo čerstvou
Tak dávám to co ty,anebo zeleninu mraženou,pokud zrovna doma nemám čerstvou,přidávám i bujon,a ten většinou stačí.
U nás na tu zeleninu moc nejsou a tak dávám jen mrkev a cibulu. Nic zeleného doma nemám co by se tam dalo vyvařit. Ještě tedy přidávám kuličky černého pepře a nové koření. Nedávám vyvařit samotné kosti, ale spíš kosti s masem. Dochucuji kořenícím připravkem od Gefra.
Vesměs to co ty, jen dle rady z Prostřena tam hodím ještě rajčátko, aby to mělo hezkou barvu a nové koření, to tam prostě být musí. A teda nedávám tu nať.
@Evulik25 Já na barvu dávám tu cibuli. Neslupuju z ní všechny šlupky, jen tu vrchní špinavou. pak to umyju pod studenou vodou a šupnu vyvařit.
@ taky nešoupu
Pořádný kus kosti, hodně mrkve, celer, petržel, cibuli, česnek. Z koření Magi, sůl, pepř a vegetu. Jakmile se mrkev uvaří do měkka vyndám ji, pak ji strouhám do hotového vývaru, tuto jedinou mrkev kluci sní. Ostatní zeleninu vařím až do té doby dokud neodpadává maso od kostí, pak ji vyhazuju. Nedávám tam maso ani nic zeleného, manžel to nemá rád. Jen tu výše zmiňovanou strohanou mrkev a drobení, to si dělám svoje doma a dávám ho kvůli klukům, nudle jim pořád kloužou ze lžičky, když jí sami. Nikdy nedělám ze samotného masa, jen z kostí.
přímo do vývaru maso, kosti, mrkev, petržel, celer, cibuli, česnek. Většinou to uplně v pohodě stačí a vývar je dobrej, ale když není a je planej, tak dávám kostku masoxu, to jo. Ale to je vyjímečně, většinou se obejdu bez masoxu.
mrkev, celer, petržel, cibuli (celou, tu pak vyndavám), občas kedlubnu, porek, hrášek, někdy i květák ale to spíš pro malou. Ochucuju vegetou.
vyvarit maso,trosku vegety bez glutamanu,celer,porek,kvetak,petrzel,kapustu,mrkev,cibuli,cesnek,po ocisteni a scedeni dam domaci testoviny a po uvareni nasekanou naticku petrzele,celeru a libecku..do polivky dam ale uz jen maso,mrkev,trosku celeru a petrzele a kvetaku..vse ostatni rozvarene vyhodim..manzel to nerad

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

19 %
14 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
6 hlasů

57 %
42 hlasů

16 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 74 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40