banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

vepřová panenka + příloha ? - diskuze

25 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Holky, o víkendu přijedou naši a mně se nechce nějak složitě vyvařovat, takže mě napadlo udělat k obědu panenku. Úpravu masa zvládnu, koneckonců dělám si ji docela často, ale netuším, co se k nějakému tomu stejčku hodí za přílohu? Já jsem totiž prase a panenku pojídám zásadně samotnou Nejsem expert přes přílohy celkově, já jsem vždycky skončila maximálně u šťouchaných brambor (a to už je co říct, když je udělám, většinou totiž jedu na vařených), kari rýže nebo obyč těstovinách. Poradíte?
My jíme panenku s pečivem a restovanou zeleninou.Jinak bych poradila to co Nada s těmi brambory.Vídíš,ted už se jich nemusíš bát a udělat pro změnu častěji ty brambory.
Tak jak to dopadlo?
@nadule1 nijak, naši nepřijeli, panenku jsme sežrali sami Ale teda udělala jsem ty brambory na papíru a i jsem je pomastila a dopadly dobře, byly chutné s italskými bylinkami :)
@Gastrica Mně šlo hlavně o ty brambory :-)) To je dobře, že se povedly.
V práci máme panenku často a na různé způsoby, když je to jen jako stejček, tak ji děláme s amerikama, ale ty si můžeš udělat jakékoliv, třeba i púečené v troubě a růůzně nakořeněné.
Já bych k tomu udělala pečené brambory. Mňam. :))
@nadule1 tak a teď budu asi za debila, ale jak je děláte? Mi se vždycky přilepí k plechu a když se je snažím odlepit, tak je pokaždé rozpičouřím a je z nich kaša. Už jsem zkusila je dělat i na pečícím papíru, prd, taky to z toho nešlo sundat Tak jakej fígl na to proboha máte?
@Gastrica Možná je děláš moc dlouho, že je \"rozvaříš\" nebo nemastíš. Nejlepší jsou na to menší brambůrky i se slupkou, jen umyté, nakrájet na čtvrtky, v míse promíchat s olivovým olejem, osolit, případně okořenit (dobré je koření Pečená zelenina), nasypat na plech a péct. Dobré je to občas zkontrolovat, měly by zůstat tvrdší.
@Sphinx právě, že já, pokud je dělám na plechu, tak je mastím vždycky, ale prostě se připečou a nejdou sundat. Pro mě je tohle prostě vyšší dívčí Pak zas když je dělám na papíru, tak to je teda nemastím, ale jen posypu kořením, to se zase ale připeče k papíru... no, zkusím udělat pečené brambory na čtvrtky a budu to jeden vedle druhého pokládat na plech
@Gastrica Tak je pomasti, ikdyž je dáváš na papír, tak se mi nikdy nepřipekly.
@Gastrica * na slupku...
@Gastrica Oškrůžlej si je tak dvě hoďky před plánovaným pečením, pořádně je už nakrájené na požadované tvary(hranolky, čtvrtky, kolečka nebo nevím, co je ještě za možnosti) opláchni pod studenou vodou, na utěrce osuš, tu pak vem, dej jinou, na tu je polož tak aby se nepřekrývaly a zakryj druhou a když ti to nevyjde na celou, tak je dej jen na půlku a tou druhou půlkoje přikryj. Pak rozehřeju troubu na nějakých 200°, pomažu plech sádlem, nasypu ty brambory, osolím je, posypu kmínem, promíchám a peču. Jenže já mám jen tu malou elektrickou a tu mám zapnutou na horní i dolní ohřev.
@Gastrica Normálně je dám na plech na pečící papír a nikdy se mi to nepřichytilo. :DDDDneska jsem je například dělala úplně na sucho. Jindy je trochu potřu směsí olivového oleje a koření - ale to je stejně potírám jen z vrchní strany... Tak ti teda nevím.
@nadule1 ty moje brambory dycky asi totiž pustí mrtě vody, proto se to chytne nevím, no zkusím je pořádně vysušit a jestli se mi to nepovede, tak udělám hranolky, nazdar bazar
@nadule1 Ahojky , děláme brambůrky tak , že je i s očištěnou šlupkou nakrájím na měsíčky ,pokládám je na stojato na plech, zakápnu olejem a posolím. Na tohle je nejlepší horkovzduch , u našich jsou vždy krásně zlatavé , ale i v normální plynové troubě se to dá udělat pěkně . Nakonec dodávám trochu česneku, rozmarýn a pokud nejsou dost slané dosolím. Rozhodně je to lepší než ameriky z fritézy. :)
@Gastrica Tak to pak fakt vůbec nechápu, že se ti tak připeče. Dej to na ten pečicí papír, to musí vyjít. :))
@nadule1 elektriku, plynem jenom vařím. Nic, dneska to upeču nanečisto a uvidím :D zkusím je udělat úplně co nejvíc nasucho :)
@Gastrica Tak teplotou to taky nebude :)) Jo a jakou máš troubu? Plyn nebo elektrika? Já mám elektrickou a vlastně v plynové jsem je nikdy nedělala.
@nadule1 na kolik se mi zrovna chce Já všechno dělám tak nějak od oka, ale brambory bych dala možná na 180-200 :)
@Gastrica A na kolik to děláš stupňů?
taky bych volila brambory na různý způsob. Dobrá je třeba i mrkvovobramborová kaše.
Mě napadly právě ty šťouchané brambory, se slaninou, cibulkou
brambory na ctvrtky a posypane petrzelkou,nebo siroke nudle lehce pomastene a zakapane smetanou s bylinkama, americke brambory a jogurtovy dresing
Asi nejlip ty brambory. Mohou byt i stouchane nebo opecene s cesnekem nebo korenim. Dobre jsou i ty smetanove, jak pise Sphinx, ale to uz je trochu vic prace. I ty fazolky bych si k tomu dala nebo jinou resrovanou zeleninu. Se mi sbihaji sliny takhle v noci. Ja plnim panenku syrem a spenatem a obalim lehce slaninou a k tomu staci jen varene brambory prelite vypekem. At si pochutnate.

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

19 %
13 hlasů

0 %
0 hlasů

7 %
5 hlasů

56 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 68 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40