banner

Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače - nové reakce

"Jsme to, co jíme". Tedy i ti nejmenší z nás. Zajímá vás výživa vašich dětí? Více o tématu najdete v oddílu Péče o dítě.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Nové reakce

Celkem 2 580 příspěvků

@inediam

Co vaříte nejraději?

Samozřejmě z pekárny, růčo ho nedělám, jednou jsem zkoušela a nic moc.

Co vaříte nejraději?

Dost mě baví dělat s kynutým těstem, jak je teplé....

maso

v prosinci děláme zabíjačku, takže mrazák je plný vepřového, manžel dostával v práci i krůtu, tak bylo dost krůtího, vloni poprvé nebyla , dostáváme i tak dva kapry, takže ty mi vydrží taky dlouho, nakupuji kuřecí, vyjímečně kupuji i hovězí, hodně kupuji ryby - hejka nebo pstruha, někdy pangase, králíka dostaneme tak 2x do roka od švagra, tak 2x do roka koupím kachnu, vnitřnosti jím spíš jen já, cenově to neodhadnu, prase vyjde vždy tak do 2500 a vydrží až do léta

maso

minimalne1x tydne hovezi ,zadni nebo rostena, koupim si 4 velke platky a vetsinou zpracuji 2, mame s detma k veceri,muz na obed do pracekureci rizky na vsechny mozne zpusoby..pokud je obri kure za 50 kc kilo,koupim to,prsa vykostim a odlozim na jindy, stehna a kridelka upecu a mame s detma veceri, kostru necham na polevku...pokud pecu o vikendu,upecu muzi krome kostry a kridylek[ktere dam na polevku] vseveprove ..krkovice bez kosti, pecene bez kosti...ruzne upravy,z krkovice karbanatky ..jsou uzasne..kruti prsa kupuji obcas a kdyz vypadaji pekne,hlavne do chilli con carne..tam sjou super, kralika a ostatni drubez nikdymuz dela k nedelni snidani uzasna kureci jatra na cibulcepravidelne rybyobcas svickovou a panenkuzverinu a morske ryby obcas dostavam,ricni krome lososa a pstruha nejime zadnecelkove bezne mesicne neprekrocim za maso a ryby vic jak 2500...deti jedi ve skolce a tak doma uz jen zobnou a vetsinou varim vlastne jako pro dva..at mam ja teple a muz si pak nosi obed sebou

maso

U nás se jí všechno včetně ryb, mimo vnitřností teda. Ty jen výjimečně. A oblíbené asi taky nemáme, rádi to střídáme. A kolik utratím, to teda netuším, neb nakupujeme nárazově z domácích zdrojů a balíčkujeme do mražáku. Ale moc to asi nebude, vařím ho tak 2-3x týdně max., jinak se stravujeme mimo domov.
@Liberte

predni hovezi

nameleš, dáš do mražáku a jako když to v létě najdeš :-)ale koukám, že už jsi to zpracovala.
@Myšice

predni hovezi

a kdo by snedl 2 kila masa tady u nas jako hamburgryu nas staci kazdemu 1,muzi 2
@káččč

predni hovezi

no pozvat nekoho koho chcem nelze v tak kratkem case..a nebudu krmit nekoho koho nechci...mame proste cely vikend polevku a gulas..jinak ja kupuji porad zadni hovezi..a polevku mame radeji kureci...ale povedla se,je vyborna..ale mit ji casteji tak to asi nedam

maso

Jíme naprosto všechno maso. Prase kupujeme 1 - 2x do roka a nabalíčkované putuje do mrazáku. Kuřecí máme z JZD nebo marketu, hovězí, zvěřinu, krůtí a ryby od známých. Králíky chovají rodiče. Ani vnitřnosti nám nečiní potíže. Já osobně nemusím játra s omáčkou, na přírodno mi nevadí. Ledvinky, srdíčko, jazyk milujeme.Co se u nás nejí, jsou býčí žlázy.Kolik utratím za maso? Prase bývá kolem 2000Kč.

maso

jímé všechny druhy masa včetně ryb, tu máme pravidelně jednou týdně kvůli dětem, Nejvíc ale jíme hovězí, máme skvělého řezníka, který nechává maso nazrát, takže od jara do podzimu neustále steakujeme ;-D. Navíc je to řezník do domu, takže si objednám na netu a on mi to přiveze zdarma dom, dělá i výborné bezEčkové párečky, tak si i Fanulku může dopřát. Druhé v pořadí je asi zvěřina, soused myslivec nás zásobuje, takže jelínek nebo kaneček je v mražáku taky pořád. Králíka máme od tety z domácího chovu. Nejmíň jíme kuřecí.Občas mám ráda játra,ale taky je často nedělám. Cenově tak do těch 2500maximálně, každý měsíc ani ne.

predni hovezi

hovězí přední, nevykrajovat, namlít.. jsou z něj nejlepší hamburgry, děláme domácí na grilu, děsné žrádlo :-)

predni hovezi

nebo co pozvat rodinu,známé

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

17 %
5 hlasů

76 %
22 hlasů

7 %
2 hlasy

Celkem hlasovalo 29 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40