banner

Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače - nové reakce

"Jsme to, co jíme". Tedy i ti nejmenší z nás. Zajímá vás výživa vašich dětí? Více o tématu najdete v oddílu Péče o dítě.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Nové reakce

Celkem 2 580 příspěvků

@Calamity J.

Domácí knedlíky

asi jde o recept..ale celozrna mouka by u nas neposla..jako zrnickovy chleb ano, tmavy take...ale tot vsezbytek by me hnal i snad ten nas vsezravy ohava pes
@Liberte

Domácí knedlíky

Ten hrníčkový dělám ze Zdravého těhotenství s celozrnnou moukou, ale na rovinu musím říct, že ten náš domácí nehrníčkový z necelozrnné mouky byl vždy lepší :-).

Domácí knedlíky

ted jsem si vzpomela....kdysi kdyz byli goblini mrnata a zkouseli knedlik a vyzadovali ho,delala jsem hrnickovy v mikrovlnce...ja knedlik nemusim obecne od mala...a byl silene rychlej a chutnej....na netu jsem nasla recept...a muz,ktery knedlik take nemusi,ho s chuti jedl...mozna zkusit takovej rychlej...domaci kynutej a houskovej delam tak maximalne 2x rocne
@Liberte

Domácí knedlíky

Já zase vařím jenom Basmati od Araxu, kupuji vždy to 5kg balení, taky pouze v nízkém hrnci na olivovém oleji a na hrnek rýže dám hrnek a půl vody. Nejdříve tu rýži trochu na tom oleji osmahnu.
@Calamity J.

Domácí knedlíky

ja jedine uncle bens ryzi a pokud to jde rakouskou ci nemeckou...i tam je rozdil oproti koupene tady a hopik je ziv z ryze a jinou proste nesni...ale musim rict,za 10 minut uvareno,bez pachuti a zrnko odpadava od zrnka,zadnej nakyp....jen tak v hrnci,zacne varit voda,vypnu plotynku a necham dovarit na zbytkovem teple v obycejnem uz 10 letem tefalu a super ryze, jinak knedli ,ktery mi vezmou na milost goblini je z lidlu od svobody, a potom tady v mistni pekarne....bramborove nejedi,tudiz je neresim..

kuchyňský robot

souhlasím s Liberte, že je lepší mít jeden přístroj který zvládne všechno... ušetříš si místo, peníze a spoustu nervů.. my máme v rodině už snad 15 let thermomix, po mamce ho teď používám já a pořád drží (ťuk ťuk)...investice je to vyšší a tak se vyplatí si ji promyslet, já můžu určitě doporučit
@Calamity J.

Domácí knedlíky

To mi povídej :-). Získal pozice jen díky tomu, že jsem kvůli současné bezlepkové éře upozadila pekárnu.
@stankag

Domácí knedlíky

Já už na té lince nemám místo :-)
@Calamity J.

Domácí knedlíky

Já Ti ani nevím. Říkala jsem si, že rejži přece s 30tiletou praxí uvařit umím, ale z rýžovaru mi chutná prostě nějak víc. Možná je to tou rýží, možná technologií - jednoduchá obsluha, konstantní kvalita bez nutnosti dohledu s možností udržení teploty. Rýžovar zkrátka dostal milost, přestože přece jen trochu místa na lince zabere, ale pro časté použití ho ani neuklízím. Nikdy dřív jsem rýži tak ochotně a ráda nevařila.
@stankag

Domácí knedlíky

Taky máme čím dál více rýži, kupuji Basmati a dělám normálně v nízkém větším hrnci s pokličkou. V čem je ten rýžovar jiný?
@Calamity J.

Domácí knedlíky

Vlastně jsme omezili ta knedlikova jídla jako taková. Když uz je chut na omáčku, tak k rajské těstoviny a ke smetanovym ryzí. Rýži jsem vzala na milost s nákupem ryzovaru a jasmínove ryze ze Sapy. To se nedá vůbec srovnat. Ryze vlastně v přílohách docela vede. Asi hlavně díky rybám nalovenym v Norsku nebo objednaným na BonFood.
@stankag

Domácí knedlíky

Dani, a co místo nich dáváš za přílohu? Bramborové? Tam sice lepek není, ale je to také polysacharid, tentokrát škrob.

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

18 %
6 hlasů

76 %
26 hlasů

6 %
2 hlasy

Celkem hlasovalo 34 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40