banner

Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače - nové reakce

"Jsme to, co jíme". Tedy i ti nejmenší z nás. Zajímá vás výživa vašich dětí? Více o tématu najdete v oddílu Péče o dítě.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Nové reakce

Celkem 2 575 příspěvků

Další lever

ja nevim co to jejako na hnilicku,na mekko,na tvrdo vim a delavame bezne k snidani dle chuti...do vody a presne dle casu varu mame..vyjidame ze skorapky ve stojanku lzickou,a prikusujeme chleba s maslem a zeleninu

Kam se na mě hrabe Hruška

hotovy knedlik,gnochi apod kupuji bezne,stejne jako zeli, sekanou ne,na to nemam zaludek a odvahu...ale v lidlu si kupuji mrazene rizky,steaky ,syry,filety,kulicky,cevapy
@Honafa

rohliky bez pekarny

takze plus minus autobus, zadne uplne presne mereni, to je jako u vareni, jaj, to je moje slaba stranka... ....prave proto radsi pecu,ze tam se vse odvazi, odmeri....no nic no, nez byt mesic a pul na sladkem pecivu tak budu patlat a patlat az z toho bude neco pozivatelneho
@zajic

rohliky bez pekarny

vaha tam uz je, pac jednu jsme predloni darovali tchyni a jednu svagrove. Ja tam kazdy rok neco donesu, doplnim, letos to budou formy na muffiny, na ty tam ingredience sezenu na kazdem rohu

Další lever

nedělám :-D Nenapadá mě nic, kam bych to dávala...

Další lever

No vidíš, já to dělala ve víru s octem. A přiznám se, že jen jednou. Někdy to musím zkusit podle tebe. Díky za tip.

rohliky bez pekarny

Hele, receptů rohlíků je tady dost, ale jestli tam není ani váha, tak si s sebou vem nějakou měrku, abys věděla, kolik čeho. Víš, když si doma vyzkoušíš, že Ti to chodí z půl kila mouky, tak si taky zkusit, kolik je to třeba lžíc nebo tak něco.

Další lever

No vidíš a já tam dělám vír. Ocet nedávám. Zkusím to příště bez víru :))

Další lever

dělám bez octu, dávám ho do vroucí vody a povařím, já nemám ráda moc tekuté, tak dýl :-) dávám ho prve do naběračky a tu pak ponořím do vody

Další lever

Umím už mnoho let, dělám v octu.

rohliky bez pekarny

Pavli žádná věda.Na pul kg mouky půl droždí,lžička cukru,lžička octa nebo jiné kyseliny.Sul.A nějaká tekutina tu poznáš od oka.Začni na 250ml a bud přidat nebo ubrat.Tekutina je třeba voda,jogurt,kefír,cokoliv.To je základ.A pak nějaký tuk-olej,sádlo,máslo.Čím víc tím líp ,tím chutnější těsto.Stačí třeba plátek másla,ale klidně i deci oleje.Tuk dělá chut.No a pak stačí spatlat,aby to mělo konzistenci kynutého těsta.Vždy můžeš přidat mouku nebo tekutinu.
@zuzka83

zítra budu péct dort

mě baví péct různé zákusky, buchty, koláče a tak..ale zrovna dorty nejsou mým koníčkem tak to je dobře, že se ti povedly

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

20 %
14 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
6 hlasů

55 %
39 hlasů

17 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 71 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40