banner

Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače - nové reakce

"Jsme to, co jíme". Tedy i ti nejmenší z nás. Zajímá vás výživa vašich dětí? Více o tématu najdete v oddílu Péče o dítě.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Nové reakce

Celkem 2 580 příspěvků

Velký návrat

Moc nepoužívám, a když už kupuji co mi příjde v obchodě pod ruku.

Totálka

Tak razantně to nedělám, ale při úklidu kuchyně vše kontroluji a co je potřeba to letí nebo dávám k rychlé spotřebě v nejbližších dnech

Led

Mě vyhovují sáčky, teď mám z lídlu a jsou samouzavírací, pak se zatáhne na krajích a srdíčka se sesypou dohromady a jen narthnu nakraji kde vysypávám. Nebo používám pevnou formu co byla k ledničce, liju do jednoho kraje a kaskádově to přetéká k dalším, v mrazáku pak pokládám na krabičku kvůli rovné ploše. Vyndávam lehkým prohnutím a pak zaháknu nehtem a v pohodě.

Led

asi jsem divná, dávám to do těch placatých silikonových otevřených forem a ok. Právě že v plném mražáku je akorát na takovou úzkou věc místo :-)
@tygřímáma

Led

Led

Teď budu asi hnusná, ale jsem ráda, že v tom nejsem sama

Led

já používám jenom ty sáčky, je to takové skladnější a nikde to nerozliju :-D dostává se mi to z toho celkem dobře, s klasickou krabičkou jsem dost bojovala, kolikrát jsem to musela o linku otřískat, abych to dostala ven

zelenina

Skladujeme vlastně jen brambory a to ve sklepě. Jinak ostatní věci kupujeme, to máme v ledničce než se to sní. Nekupujeme žádné velké zásoby. Raději jdu do obchodu znovu, než aby se nám zelenina a ovoce kazila :)) Rozhodně bych to nevyhazovala jen proto, že to je doma týden. :)

Totálka

Asi když jsme se stěhovali, tak proběhla taková brutálnější čistka, ale i tak jsem nevyhodila všechno. Vyházela jsem to, co jsem věděla, že nepoužiju nebo to bylo prošlé - nějaké sto let staré instantní polévky a podobně. Jinak vyhazuji jen to, co je zkažené.

Totálka

Takhle razantně asi ne.Já asi nic tak starého nemám, abych to vyhazovala dřív, než se zkazí. Jako jo, občas třeba nějaké ovoce chytne plíseň, tak to vyhodím. Z trvanlivých věcí jsme vyhodili 10 let staré instatntní polívky, co jsme vozili za bezdětna na hory. A pak nějaké křupky, které holky dostaly a nesnědlo se to.Já teda spíš hamouním, mám všeho zásoby tak, abychom v případě potřeby přežili měsíc - mouky, mlíka, luštěniny i čokolády. Vyhodit VŠECHNO jednou měsíčně mi přijde jako rozežranost a hřích. To pak ani nemá žádné zásoby - v létě se přece zamrazí ovoce, v zimě maso...Mražák odmražuju v dubnu, po zimě je vyjedenej a ještě v něm není nic nového, ale nic nevyhodím, něco tam třeba vrátím a něco použiju a sníme to.

Totálka

Takhle razantně asi ne.Já asi nic tak starého nemám, abych to vyhazovala dřív, než se zkazí. Jako jo, občas třeba nějaké ovoce chytne plíseň, tak to vyhodím. Z trvanlivých věcí jsme vyhodili 10 let staré instatntní polívky, co jsme vozili za bezdětna na hory. A pak nějaké křupky, které holky dostaly a nesnědlo se to.Já teda spíš hamouním, mám všeho zásoby tak, abychom v případě potřeby přežili měsíc - mouky, mlíka, luštěniny i čokolády. Vyhodit VŠECHNO jednou měsíčně mi přijde jako rozežranost a hřích. To pak ani nemá žádné zásoby - v létě se přece zamrazí ovoce, v zimě maso...Mražák odmražuju v dubnu, po zimě je vyjedenej a ještě v něm není nic nového, ale nic nevyhodím, něco tam třeba vrátím a něco použiju a sníme to.

zelenina

Jak píšou holky, třeba jablka, mrkev apod. vydrží určitě dýl jak týden, a to i když je kupovaná. Mrkev mám v ledničce klidně i měsíc a nic jí není.

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

16 %
5 hlasů

78 %
25 hlasů

6 %
2 hlasy

Celkem hlasovalo 32 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40