banner

Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače - nové reakce

"Jsme to, co jíme". Tedy i ti nejmenší z nás. Zajímá vás výživa vašich dětí? Více o tématu najdete v oddílu Péče o dítě.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Nové reakce

Celkem 2 575 příspěvků

Zelenina ve vývaru

Cibuli česnek do vývaru přidávám hned, mrkev, petžel a celer a zelenou nať cca na poslední půlhodinku, a dávám ji celou. Pak to vyndám na misku, kdo chce si vezme a upraví dle svého vkusu. Stejně tak i maso. Dělám i návštěvám, zatím si nikdo nestěžoval.

Zelenina ve vývaru

zeleninu hážu k masu až ke konci, nedávám do polévky pak jinou, kvůli dětem jsem ji dřív strouhala najemno, ale já ji mám ráda na vetší kusy (to mám pom ém taťkovi ) takže ji už většinou jen krájím na kostičky
@Ady.S

Jaký tlakový hrnec?

Nemáte někdo zkušenosti s tlakovým hrncem s keramickým povrchem uvnitř? Našla sem takový od Astonu. Přijde mi, že by to mohlo být fajn třeba na osmahnutí cibulky nebo tak, než tam dám maso nebo je lepší klasická nerez.

Zelenina ve vývaru

pokud varim masovou polevku,tak vpapinaku,ale zeleninu dam ve velkych kusech do paraku nad vodu a maso a varim vse v jednom hrnci, zeleninovou polevku ,rychlovku,varim zmrazene nakrajene zeleniny,je to za 5 minut hotovo a k veceri staci...deti maji nejradiji zelenina oprazena na malse,zalita vodou a vhozeny jeden tekuty knor bujon kureci,a pak bud pismenka nebo rozkvedlane vajicko..polevka dobra ,rychla a nikdy nezbyde

Zelenina ve vývaru

Od začátku a kontroluju jestli je měkká. Pak vyndám jen mrkev a petržel a zbytek vařím s kostma az od nich odpadá maso. Mrkev a petržel buď strouhám nebo krájím. Podle toho jak se mi chce. Ostatní zeleninu vyhazuju.

Zelenina ve vývaru

Tak já vařím zeleninu s masem od začátku.

Zelenina ve vývaru

zeleninu přidávám tak 20 min před odstavením do vývaru, aby to nebylo rozvařené....buď nechám na takové větší kousky, nebo nakrájím na kolečka - to většinou kvůli návštěvy

Zelenina ve vývaru

Já jak kdy. Někdy zeleninu vařím s masem, jindy jí tam hodím až ke konci.

Zelenina ve vývaru

Normálně tam hodim kostku, když to potřebuju.Nebo tak: do polívek dělám zeleninový vývar, my moc na to maso nejsme, takže o to je to jednodušší, normálně tam fiknu mrkev, petržel, celer, cibulu v celku, však se to vyvaří. Ale pak se to sní, takže nic nezamražuju a pokud potřebuju \"naběračku vývaru do rizota\", tak fakt nemám problém jednou za měsíc tu kostku použít.Do prostřena bych si našla postup v nějaké Magdaléně Dobromile či jiné podobné kuchařce a udělala to dle toho. Anebo ne, a jak by jim ten glutamátek šmakoval

Majonezové salátky

Tak na tohle jsem srabik. Mam haklive traveni a kdekoliv se na to divam, tak mi pripada, ze je to stare a tudiz zkazene . Ve meste mame jedny lahudky a tam jsem driv vyjimecne riskla vlasak, ale tam vim jiste, ze delaji denne cerstvy. Doma jsem delavala bramborovy na Vanoce, ale i do toho jsem davala zakysanku. Takze zrovna timhle nehresim.

Majonezové salátky

mňam, tyhle salátky mám ráda, ale raději si je uvařím doma v dietnější verzi
@Honafa

Majonezové salátky

Joooo, Hanácký to je!

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

20 %
14 hlasů

0 %
0 hlasů

7 %
5 hlasů

55 %
38 hlasů

17 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 69 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40