Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače - nové reakce

Pro tuto akci musíte být přihlášení
Nové reakce
Celkem 2 580 příspěvků

Ryze
uncle bens je jedlej i z varnych sacku,asi jedinej...nema tu pachut a milion skrobu na vyplachovani a zustava pekne sypkej,jinak ja bud take osmahnu a pak dovarim a nebo jen ciste varim hrnek ryze,2 hrnky vody,dam nove koreni a oliv.olej a pomalu necham odparit vodu a ryze je akorat a nespali se a nebo ji pecu v horkem vzduchu, dam tam male cele cibulky,nove koreni,sul,olej a pekne necham odparit vodu a ryze se jak uvari tak propece..nekdy dam i kardamom,podle toho k cemu bude
Ryze
Rýži raději dusím nebo dělám na páře.Zpěním na troše oleje cibulku, na tom osmahnu propláchlou rýži, zaliji 1,5 násobkem vařící vody, osolím, někdy přidám hřebíček, někdy bylinkové koření, někdy zeleninu. Pak přiklopím a dusím v troubě nebo v mikrovlnce v páře. Já mám raději kulatozrnnou, kluci spíš dlouhozrnnou. Na italské rizoto mám nejraději Carnaroli nebo Arborio, ale tu tedy vařím pěkně v pánvi za průběžného dolévání vývaru atd. mňam.Sáčkovou jsem nedělala dávno. Jak píše Honafa, je jí málo nebo moc a navíc není poznat, že už je.Ryze
ja jeste zapomela napsat,ze ryzi jime jedine kulatozrnnou, dlouhou ani nahodou,ta je moc sucha
Ryze
Dříve jsem kupovala též sáčkovou, ale z důvodů, které popisuješ, jsem začala kupovat normální parboleid.Dávám 1 díl rýže, 2 díly vody, špetku soli, trošičku oleje. Máme rády sypkou rýži.Naprosto boží dělají u nás v práci. Tam si na ní vždycky pochutnám.Určitě šetří čas a energii. Brambory ve slupce vařím 15 minut, z toho vypnu sporák po 10 minutách od varu a nechám dojít, bez slupky vařím 10 minut, vývar mám tak po půl hodině a maso na omáčku je také měkké za půl až třičtvrtě hodiny. Vždy když začne unikat pára a v hrci se to vaří ztlumím teplotu na sporáku ze šestky na dvojku. Mám tlakáče asi 3 roky a jsou to u nás nejvyužívanější hrnce.

vepřové půl hoďky, hovězí 45 minut, pokud chci, aby bylo fakt úplně rozsýpací nechám klidně hoďku, ale pak se to úplně rozpadne v tom hrnci - já to tak mám ráda mě to fakt vyhovuje, máme rádi měkké masíčko, žádné žvýkačky :-)
Související články
Aktuální soutěže
Aktuální testování
Těhotenská kalkulačka
Vypočtěte si v naší těhotenské kalkulačce, kdy Vás čekají ultrazvuky, kdy obdržíte těhotenskou průkazku, kdy se podrobíte triple testu, kdy se vyšetřuje streptokok, kdy se provádí amniocentéza, kdy byste si měla nachystat věci do porodnice, kdy nastupujete mateřskou dovolenou.
TĚHOTENSKÉ E‑MAILY
Zaregistrujte se na Babyonline.cz, uveďte termín porodu a každý týden vám automaticky přijde e-mail s informacemi o vašem těhotenství týden po týdnu a vývoji miminka!
Vybraná anketa
Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?
15 %
4 hlasy
77 %
20 hlasů
8 %
2 hlasy
Celkem hlasovalo 26 unikátních návštěvníků