banner

Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače - nové reakce

"Jsme to, co jíme". Tedy i ti nejmenší z nás. Zajímá vás výživa vašich dětí? Více o tématu najdete v oddílu Péče o dítě.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Nové reakce

Celkem 2 580 příspěvků

Ryze

Ja sackovou ryzi nechapu..dyk je draha a hnusna..Ryzi delam bud jak ty nebo v ryzovaru, nebo jak se jmenuje ten hrnec..

Ryze

uncle bens je jedlej i z varnych sacku,asi jedinej...nema tu pachut a milion skrobu na vyplachovani a zustava pekne sypkej,jinak ja bud take osmahnu a pak dovarim a nebo jen ciste varim hrnek ryze,2 hrnky vody,dam nove koreni a oliv.olej a pomalu necham odparit vodu a ryze je akorat a nespali se a nebo ji pecu v horkem vzduchu, dam tam male cele cibulky,nove koreni,sul,olej a pekne necham odparit vodu a ryze se jak uvari tak propece..nekdy dam i kardamom,podle toho k cemu bude

Ryze

Rýži raději dusím nebo dělám na páře.Zpěním na troše oleje cibulku, na tom osmahnu propláchlou rýži, zaliji 1,5 násobkem vařící vody, osolím, někdy přidám hřebíček, někdy bylinkové koření, někdy zeleninu. Pak přiklopím a dusím v troubě nebo v mikrovlnce v páře. Já mám raději kulatozrnnou, kluci spíš dlouhozrnnou. Na italské rizoto mám nejraději Carnaroli nebo Arborio, ale tu tedy vařím pěkně v pánvi za průběžného dolévání vývaru atd. mňam.Sáčkovou jsem nedělala dávno. Jak píše Honafa, je jí málo nebo moc a navíc není poznat, že už je.

Ryze

Sáčky jsem kupovala,ale bud nám půl sáčku chybělo nebo přebývalo.Tak proto vařím rýži normální.Kupuji tu co tygřice a vařím taky stejně jak ona.Nechutná mi rýže arborio a ani basmati.

Ryze

vařím rýži podle toho jak mám na to čas :-) Takže mám doma i varné sáčky (do vody přidávám cibuli a hřebíček), nebo dělám jak ty, jen teda osmahnu s rýži i cibuli.

Ryze

Taky jsem kupovala sáčkovou,ale přešli jsme na sypanou rýži.A moc nám chutná.Jen ji proplachnu a vaříme v osolené vodě.Druhy rýže máme rádi všechny.Jak parboleid, tak kulatozrnou, a nejvíc nám chutnala rýže jasmínová.
@tygřímáma

Ryze

ja jeste zapomela napsat,ze ryzi jime jedine kulatozrnnou, dlouhou ani nahodou,ta je moc sucha

Ryze

Dříve jsem kupovala též sáčkovou, ale z důvodů, které popisuješ, jsem začala kupovat normální parboleid.Dávám 1 díl rýže, 2 díly vody, špetku soli, trošičku oleje. Máme rády sypkou rýži.Naprosto boží dělají u nás v práci. Tam si na ní vždycky pochutnám.

Ryze

než jsem si koupila parní hrnec vařila jsem taky jen sáčkovou rýži, teď vařím rýži v parním hrnci, jen osolenou, nebo k ní občas přihodím hřebíček, nebo hrášek

Určitě šetří čas a energii. Brambory ve slupce vařím 15 minut, z toho vypnu sporák po 10 minutách od varu a nechám dojít, bez slupky vařím 10 minut, vývar mám tak po půl hodině a maso na omáčku je také měkké za půl až třičtvrtě hodiny. Vždy když začne unikat pára a v hrci se to vaří ztlumím teplotu na sporáku ze šestky na dvojku. Mám tlakáče asi 3 roky a jsou to u nás nejvyužívanější hrnce.
@Courtney

no, tak asi místo dalšího hrnce koupím tlakáč, ten čas mě přemluvil
@HankaŽ

vepřové půl hoďky, hovězí 45 minut, pokud chci, aby bylo fakt úplně rozsýpací nechám klidně hoďku, ale pak se to úplně rozpadne v tom hrnci - já to tak mám ráda mě to fakt vyhovuje, máme rádi měkké masíčko, žádné žvýkačky :-)

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

15 %
4 hlasy

77 %
20 hlasů

8 %
2 hlasy

Celkem hlasovalo 26 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40