banner

Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače - nové reakce

"Jsme to, co jíme". Tedy i ti nejmenší z nás. Zajímá vás výživa vašich dětí? Více o tématu najdete v oddílu Péče o dítě.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Nové reakce

Celkem 2 575 příspěvků

tlakový hrnec

Hlavně, když v něm budeš vařit tak nesmíš dávat moc vody, aby ti obsah nevytekl. Když vařím vývar, dusím maso nebo vařím potraviny, které bobtnají tak hrnec plním jen do poloviny u ostatních potravin jako třeba brambory tak plním do 3/4 hrnce.
@HankaŽ

tlakový hrnec

Tak třeba ji ještě někde seženeš. Z parního budou asi lepší. Já je v papiňaku dělám, když pospíchám. Jinak v normálním hrnci, abych z vody mohla udělat česnečku. Jinak se fakt neboj. Pokud pod ním omylem necháš běžet plotnu naplno, tak je tam pojistka, která přetlak odpustí, takže je to naprosto bezpečné.
@stankag

tlakový hrnec

díky, já mám z toho přeci jen asi pořád strach, ale miluju kuchařky a vařím spíš podle receptů než z hlavy, tak proto asi sháním recepty, a brambory ty budu asi pořád vařit spíš v parním hrnci, na páře mají úplně skvělou chuť, která se vařením ve vodě vyvaří
@tygřímáma

Parní hrnec

Jj díky :))

Parní hrnec

Ode mně už info máš

tlakový hrnec

Myslím, ze se obejdeš i bez ní.Neumím si představit, v čem s ty recepty mohli byt jiné než běžn?. Používám ho všude tam, kde potřebuji vaření nebo dušení urychlit. Nejrychlejší jsou brambory. Pak všechny vývary. Do studené vody dam maso, přivedu k varu, seberu vysráženou bílkovinu, zavřu a vařím. Podle druhu masa za chvíli otevřu a přihodim zeleninu, koření a sůl a zase zavřu a vařím.Stejně tak udělám základ na guláš, omáčky, perkelty a pod., zavřu a vařím. Jen zahustuji až po otevření, protože mouka by se bez kontroly mohla prichitit. Po zavření ho mám na plotně na nejnižší maximálně druhy nejnižší stupeň. Přitom je všechno měkčí rychleji a s menší spotřebou energie. Otvírám zásadně pod kohoutkem pod studenou vodou. Ve chvilce schladne natolik, že se dá otevřít bez velkého zapáření kuchyně. Používám ho přes dvacet let, mám druhý a vůbec si bez nej vaření neumím představit.

Ryze

Ja sackovou ryzi nechapu..dyk je draha a hnusna..Ryzi delam bud jak ty nebo v ryzovaru, nebo jak se jmenuje ten hrnec..

Ryze

uncle bens je jedlej i z varnych sacku,asi jedinej...nema tu pachut a milion skrobu na vyplachovani a zustava pekne sypkej,jinak ja bud take osmahnu a pak dovarim a nebo jen ciste varim hrnek ryze,2 hrnky vody,dam nove koreni a oliv.olej a pomalu necham odparit vodu a ryze je akorat a nespali se a nebo ji pecu v horkem vzduchu, dam tam male cele cibulky,nove koreni,sul,olej a pekne necham odparit vodu a ryze se jak uvari tak propece..nekdy dam i kardamom,podle toho k cemu bude

Ryze

Rýži raději dusím nebo dělám na páře.Zpěním na troše oleje cibulku, na tom osmahnu propláchlou rýži, zaliji 1,5 násobkem vařící vody, osolím, někdy přidám hřebíček, někdy bylinkové koření, někdy zeleninu. Pak přiklopím a dusím v troubě nebo v mikrovlnce v páře. Já mám raději kulatozrnnou, kluci spíš dlouhozrnnou. Na italské rizoto mám nejraději Carnaroli nebo Arborio, ale tu tedy vařím pěkně v pánvi za průběžného dolévání vývaru atd. mňam.Sáčkovou jsem nedělala dávno. Jak píše Honafa, je jí málo nebo moc a navíc není poznat, že už je.

Ryze

Sáčky jsem kupovala,ale bud nám půl sáčku chybělo nebo přebývalo.Tak proto vařím rýži normální.Kupuji tu co tygřice a vařím taky stejně jak ona.Nechutná mi rýže arborio a ani basmati.

Ryze

vařím rýži podle toho jak mám na to čas :-) Takže mám doma i varné sáčky (do vody přidávám cibuli a hřebíček), nebo dělám jak ty, jen teda osmahnu s rýži i cibuli.

Ryze

Taky jsem kupovala sáčkovou,ale přešli jsme na sypanou rýži.A moc nám chutná.Jen ji proplachnu a vaříme v osolené vodě.Druhy rýže máme rádi všechny.Jak parboleid, tak kulatozrnou, a nejvíc nám chutnala rýže jasmínová.

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

20 %
14 hlasů

0 %
0 hlasů

9 %
6 hlasů

54 %
38 hlasů

17 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 70 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40