banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Už nevím co vařit.... - diskuze

9 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Mamky co vaříte na oběd 3.a víc letým prckům? Budu vděčná za jakýkoli tip nebo recept, ať už na polévku nebo na druhé jídlo.
Holky díky moc!
Pokud ti dochází inspirace tak koukni o kolonku níž Co dneas vařím já? Třeba tam najdeš inspiraci.
Už dělám to stekný jako nám, jen omezuju množství koření a soli, to si pak každý dle chuti dodělá na talíři.
plátky brambor plus plátky mrkve plus kuřecí maso naskládat do pekáčku, osolit a zalít šlehačkou. Upíct.Plátky masa osolit, obalit v hladké mouce a dusit na pánvi s troškou vody, a třeba i houbama a k tomu brambor nebo kaše.Dušená zelenina (mrkev, hrášek, brokolice,...)s kostkami masa a k tomu těstoviny.Pečené kuřecí stehno, špenát, bramborový špalíčky. Zapečené rybí filé (třeba treska) s plátkem sýra a vajíčkem k tomu brambor. Rizoto na tisíc způsobů.Červená (nebo i klasická) čočka s volským okem.Koprovka s knedlíkem.Rajská s knedlíkem nebo těstovinama.Jinak tě chápu, taky mi připadá, že mi dochází fantazie.
tříletýmu děcku už normální dospěláckou stravu, jen míň osolenou a okořeněnou. Já nevařím speciálně už ani pro roční dítě, normálně má naše obědy, jen neochucené.
@Gastrica Vařím dospělácké jídla, nebudu tak velké holce dělat spešl jídlo, jen mám pocit, že vařím dokola pořád to samé, tak jsem si říkala, že mi napíšete, co jim s oblibou vaříte, abych měla inspiraci.
@Jana.K Zavzpomínám, co jsem dělala často, když jsem byla s malýma doma:-kuře/vepřové na paprice s těstovinama-pečené kuře s bramborovou kaší-maso jen s přírodní omáčkou a rýží-rizoto-zapečené těstoviny-brambory zapečené s masem a se šlehačkou-rajskou-sýrová omáčka-polévky od vývaru, přes rajskou, frankfurtskou, cuketovou, zeleninovou, brokolicovou....No, bylo toho dost, hodně jsem měla svých věcí vymyšlených, prostě jsem jen dala dusit maso na cibulku, a pak jsem do té šťávy ke konci různě přidala cokoliv jsem zrovna měla doma. Je toho strašně moc, co se dá udělat.
@Jana.K jo takhle, já to pochopila, že vaříš pořád zvlášť :) No tak já dělám třeba rybu na rajčatech s bramborem (do pekáče cibuli, brambor, rajčata, rybu, rajčata, brambor). Hodím to zapíct s trochou másla a trochu posolím trochu rybu a je to mňamka. Nebo dělám jakékoliv omáčky i ze smetany (špenátovou, jemnou sýrovou, svíčkovou, kuře na smetaně atd.), Většinou podávám s nudlema nebo domácíma bramborovýma nokama. Když dělám pro nás třeba rizoto, tak jí jenom trochu oddělám a udělám jí k tomu hodně šťávy, protože rizoto je takové suché a já sama to pomalu musím zapíjet, abych to snědla :) Jinak nejradši dělám masové omáčky třeba s bramborovou kaší, to jí šmakuje asi nejvíc a není to těžké na přípravu. Nevím, co bych víc měla vymýšlet, já ani pro nás nedělám žádné speciality :)
normalne vse co jime my...pokud nechce,ma holt trochu smulu...a nebo detskou kasi...

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

17 %
11 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
5 hlasů

58 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 66 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40