banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Udelala jsem veprovy vyvar - diskuze

9 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
a vzpomnela jsem si, ze to vzdy delavala moje babicka. Chut mi to pripomnela, prestoze babicka jiz 16 let nezije. Jinak delame doma vsichni vyvar jen hovezi. No a jak to tak jim, tak mi to chutnalo cim dal min, az se mi z toho zacal zvedat i zaludek, smrdelo mi to. Nedojedla jsem to a zbytek snedl manza, jen z musu. Uz ho neudelam a je to tedy prvni jidlo, ktere \'\'nesnasim\'\'. Jinak vybirava nejsem, i kdyz mam nekolik nepopularnich jidel, jako treba vnitrnosti, ale dokazu je snist, i kdyz sama je nedelam. Od te doby jen si predstavim vuni toho vyvaru, zveda se mi zaludek.Chutna veprovy vyvar vam?
Dělám, po zabijačce z kostí. Dávám přímo ke kostem do vody petržel, mrkev, celer, cibuli- vše v jednom kuse jen očištěné, nové koření, bobkáč, celý pepř. A špatný to není. Na dochucení pak dávám trochu vegety.
Nikdy jsem nedělala a upřímně už jen z té představy je mi divně. Podle mě se věpřové na vývar nehodí
já mám nejraději hovězí a slepičí, papiňák to jistí. Vepřový je nouzovka, to pak přidávám masox
No, nevím, ale já běžně vařím polévku z kosti z kotletky nebo krkovičky. Dám tam mrkev, cibuli, petržel, celer, česnek, sůl, pepř, trochu vegety a asi 1 lžičku polévkového koření a v pohodě. A taktéř s kuřecím. Hovězí jsem dělala asi 2x a ani nevím proč. Jo vím, proto, že hovězí maso nekupuju, kdo by se tři hodiny vařil s krávů, já teda ne.
Nevím :D Já ho doma nedělám. Dělám jen kuřecí.
nechutna
Tak u nás teda vyhrává... Ale spíš proto, že zabíjíme prase a co s kostma? Hovězí vývar dělám minimálně, to spíš kuřecí na bacil...
Vepřový vývar není zrovna náš favorit.Dělám zřídka.Hovězí je prostě hovězí.
Já ho nedělám pořád(naposledy před dvěma lety),ale když už,tak to pak mírně zahustím hotovou jíškou od knoru,dám mrkev na kolečka a brambory,stroužek česneku a trochu majoránky.A záleží,z čeho jsi ho dělala,možná proto ti vadil.Já třeba miluju hovězí,ale někdy je udělaný nevím z čeho a z toho se obrátí žaludek mě....třeba teď na oslavě v sobotu jak jsme byli,tam byl hovězí a já úplně cítila ty kosti z kterého byl dělaný a tak jak ho miluju,tak tady jsem se musela přemáhat to sníst.Doma dělám z kusu masa a to je rozdíl.

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

20 %
14 hlasů

0 %
0 hlasů

7 %
5 hlasů

55 %
38 hlasů

17 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 69 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40