banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Sypká rýže - diskuze

25 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
jak vaříte rýži, aby byla sypká? Já ať koupím jakoukoliv rýži, tak se mi vždycky slepí. Zkoušela jsem podle jedné paní z Prostřeno tu rýži první trochu osmažit, ale prd, nefunguje. Mám kupovat třeba nějakou speciální drahou rýži, co se prostě neslepí? Nebo je to tou \"technikou\" vaření? Mi osobně to jako nevadí, já mám nejradši jasmínovou rýži, která je slepená normálně :) Ale jasmínovou nedělám návštěvám a prostě mi to přijde jako ostuda, když jim dám slepenou rýži.. Díky za postřehy :)
My nemáme rádi sypkou, já dusím v troubě. V práci jsme měli obyč dlouhozrnou a tu jsme vařila v hrci...sypala se.
kupuju ty samé co Adélka, edině tu modrou, vařím 15 minut a pak to odstavím a nechám tak 5 minut v té horké vodě, vždy je krásná, sypká a nikdy nerozvařená. a když chci příchuˇ, tak tam hodím bylinky prostě co chceš.
parboiled se neslepí
poradím ráda:měla jsem stejný problém, neuměla vařit rýži, pak mi kamarádka poradila trapně stupidní trik.Rýži volně (ne sáčkovou) propláchne v sítu, dá do hrnce s vroucí osolenou vodou, zamíchá a vaří (vody hodně), vaří je prostě jako těstoviny nebo brambory a po chvilce jde rýži ochutnat jestli je dobrá (měkká).Když je hotová, sleje do cedníku a propláchne vodou. Nikdy se ti už neslepí. Vařím to tak už dlouho a rýži máme ,,perfektní,,DOPORUČUJI !!!!!!!
díky holky, zkusím všechno :))
Ted jsem zkusila jasmínovou přímo z kauflandu a nelepila se a chutnala mi.
@foREVer jasmínová se ale právě má lepit, ne?
@Gastrica to nevím, ale mě se nelepí :-D
@foREVer tak to je naopak problém ten svět spěje do slušné pr...e, když rýže, co se lepit nemá, se lepí a naopak rýže, co japonci konzumují běžně slepenou, se po uvaření sype Achjo
uncle bens se nerozvari a je sypkej
@Liberte To ještě existuje.Ja ji snad nikdy neměla.Jen občas ty jejich omáčky.
@Honafa je vynikajici..ja ji ted kupuji stale v nemecku,ale u nas ji mabilla urcite
Dělám jen parbolied nebo divokou.Nikdy se mi nerozvařila
Kupuju jen Parboiled. Je jedno od jakého výrobce, neslepí se nikdy.
Je to o pomeru ryze a vody. Kdyz mas kulatou ryzi, tak kolik ryze, tolik vody, napr. 3 hrnky ryze podusim na oleji, zaleju 3 hrnkama vody, pockam, kym zacne silne bublat, prykryju poklickou a dam na nejmensi plamen. Vypinam za 20 minut.S dlouhozrnnou ryzi je postup stejny, jen musis dat vic vody, takze na 3 hrnka ryze, 4 hrnky vody.
taky kupuji paraboiled Ale teda ne v sáčcích, přijde mi to v tom sáčku zbytečné drahé. Jinak já taky lehce osmažím, a pak zalévám vodou a vařím.
@moninif jo, a když k ní něco peču v troubě, nechám dojít v té troubě, je fakt lepší.
To samé jako Ady.S, ještě se mi nerozvařila.
Kupuju v sáčcích od Vitany http://www.vitana.cz/produkty/prilohy/ryze/parboiled-ryze/parboiled-ryze-ve-varnych-saccich-0_48kg/258/Parboiled-ryze-ve-varnych-saccich.html a jsem jen spokojá.
@Ady.S jj, ta je super a když nemám chut na parabolied, udělám normánlí.
@Ady.S taky ji používám, ta je dobrá
@Ady.S zkusim, díky :)
Mamka děla dobrou v troubě.
V parním hrnci.
@ nemám

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

17 %
4 hlasy

78 %
18 hlasů

4 %
1 hlas

Celkem hlasovalo 23 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40