banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Sypká rýže - diskuze

25 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
jak vaříte rýži, aby byla sypká? Já ať koupím jakoukoliv rýži, tak se mi vždycky slepí. Zkoušela jsem podle jedné paní z Prostřeno tu rýži první trochu osmažit, ale prd, nefunguje. Mám kupovat třeba nějakou speciální drahou rýži, co se prostě neslepí? Nebo je to tou \"technikou\" vaření? Mi osobně to jako nevadí, já mám nejradši jasmínovou rýži, která je slepená normálně :) Ale jasmínovou nedělám návštěvám a prostě mi to přijde jako ostuda, když jim dám slepenou rýži.. Díky za postřehy :)
My nemáme rádi sypkou, já dusím v troubě. V práci jsme měli obyč dlouhozrnou a tu jsme vařila v hrci...sypala se.
kupuju ty samé co Adélka, edině tu modrou, vařím 15 minut a pak to odstavím a nechám tak 5 minut v té horké vodě, vždy je krásná, sypká a nikdy nerozvařená. a když chci příchuˇ, tak tam hodím bylinky prostě co chceš.
parboiled se neslepí
poradím ráda:měla jsem stejný problém, neuměla vařit rýži, pak mi kamarádka poradila trapně stupidní trik.Rýži volně (ne sáčkovou) propláchne v sítu, dá do hrnce s vroucí osolenou vodou, zamíchá a vaří (vody hodně), vaří je prostě jako těstoviny nebo brambory a po chvilce jde rýži ochutnat jestli je dobrá (měkká).Když je hotová, sleje do cedníku a propláchne vodou. Nikdy se ti už neslepí. Vařím to tak už dlouho a rýži máme ,,perfektní,,DOPORUČUJI !!!!!!!
díky holky, zkusím všechno :))
Ted jsem zkusila jasmínovou přímo z kauflandu a nelepila se a chutnala mi.
@foREVer jasmínová se ale právě má lepit, ne?
@Gastrica to nevím, ale mě se nelepí :-D
@foREVer tak to je naopak problém ten svět spěje do slušné pr...e, když rýže, co se lepit nemá, se lepí a naopak rýže, co japonci konzumují běžně slepenou, se po uvaření sype Achjo
uncle bens se nerozvari a je sypkej
@Liberte To ještě existuje.Ja ji snad nikdy neměla.Jen občas ty jejich omáčky.
@Honafa je vynikajici..ja ji ted kupuji stale v nemecku,ale u nas ji mabilla urcite

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

18 %
4 hlasy

77 %
17 hlasů

5 %
1 hlas

Celkem hlasovalo 22 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40