banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

stava k masu - diskuze

13 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
holky, jak delate takovou tu stavu k masu? mela bych chut na kruti maso s rýží. mám v mrazáku kruti prsa. jenze ja k tomu vzdycky dam hranolky, protoze k ryzi neumim tu majdu a prijde mi, ze jen to maso a ryze by bylo suche...nemusi to byt jen ke krute, ale tak nejak vseobecne tu stavu neumim
Krůtí nebo kuřecí prsa Ti pustí štávy málo, tam nezbyde než to něčím dohnat. Na tuku osmahneš maso (můžeš přihodit cibulku) a pak ho podleješ nejlépe vlastním vývarem nebo aspoň rozpustíš kupovaný (třeba Natur bez glutamátu), v nejhorším vodou. Na zhoustnutí trochu zaprášíš moukou, necháš povařit na mírno. Koření můžeš přidat podle chuti, já kořením už předem maso, ono se to do té šťávy samo \"spláchne\". Rýže dost sákne, takže tam je potřeba šťávy víc nebo rovnou omajdu. U nás je nejoblíbenější přidat smetanu, česnek a tymián nebo smetanu, kari a trochu papriky.
když dělám moso se šťávou, tak ho podliju a postupně podlívám, aby tam byla, ona se postupně zahustí a když ne, nastrouhám třeba cuketu, nebo udělám klechtánek. zvlášt ji nedělám
ja treba delam tak,ze drubezi dam na maslo,pekne zezlatne,pridamvegetu bez glutamanu a cervenou papriku..nechamzpenit,lehce podleju vodou a jak se to zpeni a povari,vmichamdo toho uvarenou rejzi a mam rizoto ktere deti miluji...cervene nesuche..pokud to damkbrambo9ru ci ryzi jen tak,tak pred podlitim vodou lehce poprasim moukou a zaleju vodou ,pod poklickou provarima je to..koreni pak dle chuti,nekdy zampiony,nekdy cibulka,porek apod se uz smazi s kuretem..a s veprovym obdobne,ale to damna trosku sadla
já dělám normálně maso na cibuli, pak zaleju vodou, podusím a nechám to vypařit tak na polovinu. Dochutím a když je toho moc řídké, zasypu to troškou mouky na zahuštění. Na Babicu nečumím, děláme to takhle odjakživa
@Gastrica dělám to úplně stejně
Podle mě záleží na tom, v čem to děláš... A kdyby ne, tak já dělám tak, že prudko zahřeju,jsem prase, podle mě k masu patří sádlo, ne olej, takže sádlo, dám maso, osmažím ze všech stran, pak ztlumím na minimum, přikryju, kastrol pokličkou, zapékací mísu alobalem a dusím nebo peču.
@ většinou právě na pánvi... a taky dělám na sádle (mám domácí)
Já dělám jen výpek. Mě taková ta zahušťovaná omáčka zavání Babicou.
@angieblack jenze ja to asi vzdycky prepisknu a najednou tam zadna stava neni (takže to maso je nekdy sussi, ale zase jsem si rikala, jestli to neni tema prsama - kurecima, krutima, ty mi prijdou taky suchy - treba rizky...)
@chezzie Jo a nejdřív vlastně prudce osmahnu, aby se zatáhlo. Vývar dávám bio z DM nebo Natur bujon.
@chezzie Tak je fakt, že z prsou se ti moc šťávy nevypeče. Já třeba nedělám prsa na pánvičce, ale v troubě. Dám do pekáčku, pokladu máslem, zaleju vodou s rozmíchaným vývarem nebo jestli děláš svůj, tak svým vývarem. A takhle to peču. Je to bez práce.
@angieblack já to právě dělám na pánvičce... tak to příště zkusím takhle...

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

19 %
4 hlasy

81 %
17 hlasů

0 %
0 hlasů

Celkem hlasovalo 21 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40