banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

škrob - diskuze

17 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Používáte kukuřičný nebo bramborový škrob? A do čeho? Překvapila mě ségra, že ho ani nemá doma, protože ho prý nepoužívá. Já s ním teda zahušťuji sos třeba když dělám čínu, nebo omáčku na fazole, dávám ho do perníčků, do krému na dort, nepoužívám ho moc často, ale doma ho mám pořád. Akorát pořád nevím, jaký je mezi nima rozdíl, koupím ten, co mi přijde pod ruku.
mám, dávám ho do číny když nakládám dopředu, nebo když je v receptu. Omáčku ale zahušťuju moukou s vodou
mám a používám..na pečení, na maso, na čínu...a nebo taky pod těsto aby nelepilo nebo na ruce pro snadné navlíknutí rukavic
Mam, pouzivam pri peceni, uplne normalne, jsem netusila, ze je to tak kontroverzni vec
Minulý rok jsem vyhazovala projítou jednu celou krabičku, takže už nemám.Jednu dobu jsem ho používala, ale nějak mě to přešlo. Pod maso dávám hoddně cibule a někdy i zeleninu, takže nemusím moc zahušťovat. Stačí mě na to tak jedna lžíce mouky a to ani nekvedlám ve vodě, prostě popráším polohrubou nebo hrubou a tu nechám povařit. Pečené maso nezahušťuju vůbec.
mám, ale jestli sem ho použila 3 za dobu 5 let, co vařím, tak je to moc
doma ho mám a používám asi jen na čínu, nebo jiné zahuštění omáček..
Mám, ale používám ho velmi zřídka.
Používám, přesně jak píšeš, zahuštění omáček nebo čína. Dokonce i občas když třeba nemám pudink tak do pečení. Také jsem narazila na spoustu lidí kteří to doma vůbec nemají, no já nechápu
vůbec ho doma nemám. když je v receptu psáno, že ho potřebuju, tak ho vynechávám a zatím se nic zásadního nestalo. ale já nejsem reprezentativní vzorek, protože jsem velice sváteční kuchař začátečník
Neboj nikdo není divný.Nestojí to tisíce,nekazí se to ,tak proč ho nemít doma. Náhodou občas se hodí.Třeba na to zahuštění,je to lepší než bíla mouka nebo do knedlíku se přidává trošičky škrobu,nebo na čínu.Několikrát mě zachránil při výrobě krému.
@Honafa To jsem si taky říkala, že by ten kukuřičný mohl být zdravější, než bílá mouka. Do knedlíků jsem ho ještě nezkoušela dávat. A nevíš, jaký je rozdíl mezi kukuřičným a bramborovým, jestli je jeden na něco vhodnější, než ten druhý?
já ho doma mám, ale teda nepoužívám. Kupovala jsem ho kdysi, když jsem chtěla něco péct a dával se tam škrob, ale jinak vůbec nevím, k čemu všemu je to dobré. Takže tvojí sestře se ani nedivím, že ho doma nemá, já ho taky nepotřebuju (už ani nic nepeču )

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

17 %
5 hlasů

77 %
23 hlasů

7 %
2 hlasy

Celkem hlasovalo 30 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40