Inzerce
Inzerce
Inzerce

Holka (4,75r) nechce spát ve školce - diskuze

  • Holka (4,75r) nechce spát ve školce
    Ahoj. Potřebuji poradit, pomůžete? :o)

    Máme holku (4,75r) aktuálně začíná druhý rok ve školce. Dříve školka nebyl problém, ale postupem času se to změnilo a nyní do školky v podstatě nechodí ráda. O školce a školkových aktivitách si ani nechce povídat. Ještě horší je to s tím, když má ve školce spinkat. Když se to dozví, tak to se pokaždé rozbrečí. Tento stav byl už pár měsíců před prázdninami a teď to pokračuje ve stejném duchu.

    Když se jí ptáme, co se děje, tak nedostaneme přesnou odpověď, ale víceméně nám z toho vychází, že chce raději být s mámou a s tátou.


    Ve školce jí nikdo neubližuje, rozhodně tam netrpí a vždycky to nějak zvládne. Pravdou ale je, že v tom velkém kolektivu (20 dětí/2 učitelky) si jí až tolik učitelky nevšímají a to jí může vadit. Má tam i kamarádku (sousedku), má svého plyšáčka i naši fotku, ale nic z toho nestačí. Když jsme zkoušeli slíbit menší úplatek, tak to moc dobře nefungovalo. Když dostala slíbeno něco většího, tak to spinkání nakonec nějak překousla. Nemůžeme tedy vyloučit, jestli si jen nevymýšlí...

    Po všech ostatních stránkách je holka úplně v pořádku, je trošku ostýchavá, ale nakonec nemá problém si hrát i s cizími dětmi nebo dospělákem, kterého zná.

    Nechceme si ji nechávat doma jen proto, že si to vybrečí. Na druhou stranu ji nechceme vytvářet nějaké trauma, pokud je to opravdu něco většího s čím si neumí poradit.

    Netušíte co s tím?
    def   | 12.09.2018 14:29:27 | Reakcí: 3, poslední: 29.11.2018 03:05:16
    Reagovat | Skrýt reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Holka (4,75r) nechce spát ve školce
      Asi bych si s ní zkusila více promluvit.
      Držím palce,
      Jana
      Calamity J.   | 27.09.2018 13:54:18
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Holka (4,75r) nechce spát ve školce
      Vysvetlovat, vysvetlovat, vysvetlovat a neustoupit. Dcera (6) ma podobny problem, ji vadi to samotne spani. Od roku a pul nespi pres den, ale ve skolce je spat (lezet) nuti. Loni ke konci roku to byl cirkus kazdy den, letos lepsi. Sem tam ji vyzvednu po obede, aby se necitila odstrcena.
      plaz   | 28.09.2018 06:10:37
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Holka (4,75r) nechce spát ve školce
      toto je bez komentáře,upřímně nechápu na co nutí děti téměř předškolní děti ve školce spát.
      My jsme měli ten samý problém,dcera mi přes den nespala od 2 let,takže se školkou přišel problém,podobné scény,které umocnovala moje mamka,která pro ní chudinku chodila po obědě,aby náhodou netrpěla,takže jí šla na ruku a Stelluška si vymanovala víc a víc,a babička podléhala,občas to dopadalo tak,že jsme jí nedonutili dostat do školky,takže upřímně neustoupit,ale najít rozumný kompromis,třeba dohodu,že 1den v týdnu půjde po obědě,pokud může a taky bych probrala s učitelkama,tohle totiž děti prudí a kazí jim to školku,pokud není hyperakt.měla by mít možnost si místo spaní třeba kreslit ,prostě jen odpočívat,oni asi nikde přímo spát nemusí jen ležet ,ale to bylo pro naší Stellu za trest,právě to jí nebavilo,nevydržela to a pak prudila ona je.Oni to oduvodnují,že by to pak chtěli i ostatní děti,nevím,ale tohle by školka měla už nějak vymyslet,je to problém téměř všude.,tak snad už se vám to trochu ustálilo,držím palce at se daří
      Lenka/79   | 29.11.2018 03:05:16
      Reagovat | URL příspěvku

Téma: Školy, školky, jesle, vzdělání dětí, vč. jazyků (strana 208)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×