banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

skladování příkrmů - diskuze

14 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
holky, asi mám blbý dotaz, pořád se to tu omílá, ale nechce se mi to hledat. Jak dlouho můžu doma dělaný MSZ příkrm skladovat v lednici? V pondělí jsem malé vařila a to papáníčko rozdělila do dávek a dala do mrazáku. Dneska jsem jí poprvé dávala to zamrazené a bylo to dost hnusný. Udělaly se v tom takové hrudky, vůbec to nevypadalo jako to čerstvě udělané. Byly to rozmixované brambory s mrkví a cuketou. Takže asi nakonec zamrazovat nebudu......
Příkrmy jsem ještě nezamrazovala a tedy ani nerozmrazovala. Co jsem však rozmrazovala jsou omáčky. Taky bývají hrudkovitý, ale spraví se to tak, že je dám do hrnce a na sporáku nechám za stálého míchání projít varem a je po hrudkách,
V lednici do 2.dne a na mrazaku 14 dni.Hrudky a predtim jsi to mela uplne najemno rozmixovane? To je divny Jedine, ze by nesly mrazit brambory. Ale kdyz se mrazi hranolky... Ja teda mrazim jen maso a mix varenou zeleninku (treba brokolice s dyni), prilohy delam vzdy cerstve a vzdy bylo jidlo ok. Mrazim maso v kostkach na led a zeleninku ve sklenickach od presnidavek. Avent kelimky mam tez, ale pouzivam je na skladovani susenek, ryze, cocky, testovin apod pro malou. Pokud to jde, vyhybam se totiz plastum v souvislosti s teplym jidlem pro malou.
@happy Kdysi jsem někde četla, že brambory se nemají zamrazovat, že se v nich potom vytvoří nějaká látka, ale nevím už jaká, díky ní změní chuť a asi i konzistenci. Jen už fakt nevím, kvůli čemu přesně. Myslím, že se něco stane se škrobem, něco jiného se z něj vytvoří. Jinak také mrazím ve skleničkách a přesnídávky zavařuju do skleniček, která mají ta doklapávající víčka (Jihočeský jogurt, přesnídávky Hello).
@salema O tech bramborach to vim taky tak, mas pravdu, jen nechapu, kdyz se zamrazuji hranolky, americke brambory... Proc u tech to tedy jde?
@happy zamražuješ zeleninu ve skleněných lahvičkách? V těch od výživy? Nepopraskají?
@Alena01 Nepopraskaji. Naliji do nich jidlo klidne jeste teple (predtim je radne umyj, ja je davam do sterilizatoru) a hned s nimi sup do mrazaku. Akorat ta vicka netesni, to je des, jak to ted vyrabi. Ale nevadi, pritlac to co nejvic to jde.
Ahoj, já si taky dělám příkrmy do zásoby - do mrazáku, taky se mi stalo, že tam byly hrudečky, ale tím, jak jsem to míchala tak se úplně ztratily.. Koupila jsem si Via (240ml) kelímky od aventu, 10 ks asi za 289 kč na mimibazárku a jsou super!! Udělám vždy tak tři porce, jednu dám do lednice, po vychladnutí, další dvě dám do mrazáku, kde mám ještě jiný druh a střídám to... a malé to moc chutná a já teda nemám pocit, že by to nějak smrdělo mrazákem, zdá se mi to moc dobré... ty kelímky jsou fakt super! možná to bude tím...
@Lucmac taky mám ty kelímky, ale ta zelenina jakoby pustila vodu a zhrudkovatěla, nebylo to jako to čerstvě našlehané pyré. Chuťově to takový problém nebyl, Kája to normálně spapala, ale měla jsem trochu výčitky....
@Alena01 Hmm.. vím, co myslíš, taky se mi to stalo, ale teď už dlouho ne... nevím ,čím to je... myslím, že výčitky mít nemusíš, spousta maminek to tak dělá :-) ale jak jsem psala, jde to rozmíchat :-)
tak v lednici tak 2dny a když to uzavřeš do teplé sklenice,ještě horké jídlo a zatáhne se víčko,tak to vydrží i pár týdnů.Jinak musíš vždy kontrolovat,aby Ti víčko klaplo,jjako u kupovanýho,ale stajně vždy ochutnej.U nás se mražené taky neosvědčilo,protože mi to prostě smrdí tím mrazákm.Raději vař čerstvé,nebo maximálně na 2dny a hlavně to čerstvě uvařené jídlo vždy pruce ochlad!Pak uchovej v lednici
@káččč Asi blbá otázka, ale proč to prudce ochladit??? Já to nechám vždy vychladnout na lince a pak uklidím do lednice nebo mrazáku... a ještě otázečka, to jako když to je horké, tak to mám dát do toho kelímku, pořádně zavřít a zchladit a pak to můžu mít v lednici i např.týden?????
@Lucmac protože když se to nechává chladit na lince v pokojové teplotě,tak se v tom množí bakterie,ale to platí jen když je toho jídla víc.To potom trvá třeba i 2hodiny,než to je trochu vlahé a můžeš to teprve dát do lednice,víš?Jinak víš jak se zavařuje jídlo?Třeba kompoty atd.?Tak stejným způsobem to jídlo \"zavaříš\",ale nemusíš ho už povařit ve vodě jako když se vyloženě zavařuje,aby chytlo víčkoStačí to dát horké(zrovna vypnuté) do horkých sklenic a ihned otočíš dnem vzhůru(do ohřátých sklenicto aby sklenice nepopraskaly,kdyby si to horké nalila do studených sklenic,tak popraskají)Takové jídlo,(když chytne víčko,můžeš v pohodě uchovat v lednici tak 3-4týdny)

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

19 %
13 hlasů

0 %
0 hlasů

7 %
5 hlasů

56 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 68 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40