banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Řízky v troubě - diskuze

10 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Holky,pečete řízky v troubě?Jak to děláte?Poraďte,prosím.Když se jich peče víc,jsou všechny hotové najednou.Díky moc.
Já obalím naklepaný, osolený řízky-mouka,vejce,strouhanka.Osmažím na pánvi,pak naskládám do pekáče nebo skleněné misky, podliju vodou a ještě chvilku peču.
To já je normálně obalím v trojobalu ,naskládám na pekáček a zaleju smetanou..Když jsem to dělala prvně,říkala jsem si že to bude rozmočené..No není,je to křupavý,výborný!!!A bez starosti..Jinak kdy bude ten sraz u tebe?!?!
@rhfenda Sraz bude,až vyzkouším ty řízky v troubě.
ááááá,Anička nás chce asi pozvat na řízky,co????
To ja je tak slozite jak holky nedelam.Obaluji bez mouky a do vajicka davam olej.Pak pecu v troube.Dam na plech olej na neho rizky vejdou se tak 6 po case se smrsknou a pridavam dalsi.Pecu tak jednu stranu pul hodiny a druhou asi 10minut.Podle potreby.Usmazene prubezne vytahuji a pridavam dalsi.Kdyz delam rizky tak jich delam 20 a delam je tak 2hodiny.
@Honafa Gábi,a dáváš na ten plech ještě olej?Nebo nasucho?
@tygřímáma jo normálně na oleji,ale né moc a jak pustí svuj tuk,tak už ani nepřilívám.Dávám jen na začátek.
Zrovna dnes jsem je dělala.Je to podobné jako dělá Marta.Řízky osolím pak do nich vtluču strouhanku,namočím do vajíčka a hned usmažím.Ty usmažené řízky naskládám do pekáčku a zaliju šlehačkou,dám zapéct do trouby.A pak už jen baštíme je to óóbr ňamka.
@Pralinka Jo ta šlehačka pěkně vsaje do řízečků-jsou pak krásně šťavnaté.
mám takový recept - občas dělám - maso se lehce naklepe, obalí se jen ve strouhance, a to tak, že se tam ta strouhanka paličkou zatluče, až jsou úplně obalené, pak se trochu osmaží - jen aby strouhanka trochu znědla, pak je narovnám do pekáče, svařím asi 1/4 l vody s kouskem másla a 1 kostkou slepičího vývaru, naliji to na ty řízky a nechám v troubě zapéct /nejdřív zakryté/, až se vše vsákne, tak odryji a ještě chvilku peču - řízky jsou pak opravdu velmi křehké, moje děti nejedí normální vepřové řízky /jen kuřecí/, ale takto upravené jedí i ty vepřové

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

19 %
4 hlasy

81 %
17 hlasů

0 %
0 hlasů

Celkem hlasovalo 21 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40