banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

problém s čokopolevou - diskuze

8 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Holky teď tak plánuju, čím vším budu cukroví zdobit (zítra začínám péct), a uvědomila jsem si, že v posledním roce mívám problémy s čokoládovou polevou. Vždycky na druhý den mi na ní vyskáčou jakoby vyrážky, nevím jak líp to popsat. Prostě tmavá čokoláda a na ní šedé tečky. Ať ji dělám z Orion nebo figaro čokolády na vaření, vždycky v posledním roce to je stejné. Přidávám do ní tuk Iva, ten jsem dávala vždycky. Myslela jsem, že by to třeba mohlo být stářím toho tuku, tak jsem koupila minulý týden úplně čerstvý, jenže vyrážka se tam do druhého dne objevila znovu.Tak já nevím, čím by to mohlo být. Dělám to několik let pořád stejně, ale už od minulých Vánoc mi to dělá takové problémy Může to ovlivnit třeba nádoba, ve které to roztápím? Nevím jistě, jestli to nedělám poslední dobou pořád jen v nerezovém rendlíku (který je samozřejmě ponořený ve vodní lázni), a předtím jsem to dělávala ve skleněné mističce (která se ovšem špatně vytahuje a když je horká, nemůžu ji držet v ruce )Tak mi prosííííím poraďte, jinak nás letos opět čeká cukroví s čokoládovou vyrážkou
já taky dávám máslo a vyrážky se mi nedělají
já nedávám ztužený 100% tuk ale tuk na pečení nebo máslo a fleky tu nedělá
Ja bych tam pridala trochu praveho masla, jak bude lesklejsi, tak by se to nemelo delat. Zacala jsem pouzivat jen polevu z pytliku, dam to do horke vody, za minutu povoli a ja ji jen natru. Je vyborna, rychla, bez prace a levnejsi, nez kupovat cokoladu a tuk
@happy no jenže pokud jí potřebuju hodně, tak se to ani moc nevyplatí. Ale zkusím to teda udělat s tím máslem, uvidím. Díky
letos nepřidávám nic, jen pozvolna rozpustím Figaro na vaření, je sice hustší, ale v pohodě, stejně tak pytlíčkovou polevu. Pokud ředím, tak Omega, ale fleky mi to nedělá. Voda se Ti nikdy nesmí vařit, stačí tak 70°C, trvá to dlouho, než se rozpustí. Vím jaké fleky myslíš, občas to dělá sladká čokopoleva.
Je to moc čokoládové.Trošku to nařed.
@Honafa jenže řidší mi hodně steče a nebudou mi tam pak držet ozdoby... ?
@BarčaKa To ztuhne

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

9 %
1 hlas

91 %
10 hlasů

0 %
0 hlasů

Celkem hlasovalo 11 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40