banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Pro milovníky Pangasia - diskuze

23 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Pangasius je chuťově velice dobrá ryba, jen je potřeba brát na zřetelv jakých podmínkách chov probíhá, jako každá sumcovitá ryba trpí tzv. korovcem kožním parazitem, který způsobuje v prvním roce velké ztráty, proto se v odchovném prostředí přistupuje ke koupelím v malachitové zeleni,která je silně karcinogenní. Do některých evropských zemí je zákaz dovozu z těchto chovů, tak se to řeší přes třetí země. Každý by měl toto riziko zvážit, naše ryby jsou kvalitní a dobré.Pangasius je sladkovodní ryba a chová se v deltě Mekongu, což znamená:1) Má méně jodu, protože je sladkovodní2) Mekong stahuje všechnu špínu z Thajska, Vietnamu a Laosu. To jepřesně Ta řeka, která sbírá všechny humusy které do ni amíci naházeli veválce s Vietnamem a taky do které tečou špíny z továren co jich jenom veVietnamu je.3) Nikdy není čerstvý, vždy jenom dovezený přes půl planety. NEBRAT.Lidi proboha proberte se. Ve všech článcích se tato ryba velmioslavuje jak nemá kosti, jak je strašně zdravá, jak je mořská. Prd a bobek.Pěstuje se ve sladkých vodách, okolo Mekongu, v teplé vodě hodně rychledorůstá do \"jateční velikosti\" - rybka to je nevídaně žravá, ovšem čím je krmena je vietnamským tajemstvím.Opravdu není cítit po rybách - není protože je napraná vodou (některé Super levné filety v našich obchodech mají až 50% vody). Laboratorně jsouVýsledky výživových hodnot také nevalné - ryba v sobě nemá vůbec nic, totálně prázdné kalorie. A vrchol všeho je, když se někde prodává jako čerstvá fileta - neexistuje, je to vyrobeno rozmražením - čerstvý pangasius se sem vůbec nedodává.A poslední věc - už jste viděli kvalitu za takový mrzký peníz a z Vietnamu je cesta dlouhá. A proto - vezměte rozum do hrsti a kupte našeho kapra.Dobrou chuť.-přišlo mi mailem.Co na to výživoví odborníci???
My ryby nejíme. Ale asi před měsícem jsem slyšela v telce něco o tom, že je špatný. Mělo to být v nějakých novinách, říkali to v přehledu tisku ve Snídani.
taky mi to přišlo...
Já ho nejím, ale né z těchto důvodů.Prostě mě filé nechutná, tak nejím ani Pangoše. Jím kapry, líny a dobrý je candát a sumec.
my jíme ryby hodně, pangase právě hlavně děti, kvůli tomu že je bez kostí mám zrovna zásoby Něco na tom být může, ale.....podobně to bude se vším Mě by spíš , zajímalo, co je opravdu zdravé, nezávadné ....
No asi jako každá ryba, která se vozí přes půl planety. Jinak nevím co na tom lidem chutná, přijde mi to bez chuti a zápachu... Ale možná proto ji tolik lidí má rádo, i když jinak ryby moc nejí.
Asi 3x mi výše uvedený text přišel na e-mail. Loni to bylo asi 5x. Přečetla jsem, vymazala ... ty další už tedy ne. Co bylo pak? Šla jsem koupit panga, takže se taky hlásím do klubu. Jo, zítra bude k obědu.Teď jsem si vzpomněla, že nedávno mi přišel e-mail, že obyčejný chleba, hlavně jeho kůrka, způsobuje rakovinu. Co tedy máme vlastně jíst?
na www.hoax.cz jsou podobných blbostí spousty. Tam lehce v seznamu polopravd zjistíte, co je pravda a co není. Navíc, je to asi týden, 14 dní o tom byla reportáž v Černých ovcích. Myslím, že není problém nahlédnout do archivu Černých ovcí a shlédnout si to. Cokoliv mi řetězovým mailem, mažu. I tuto ptákovinu.
@helenice Máš pravdu,v Černých ovcích jsem viděla.
@tygřímáma ano taky jsem to viděla v černých ovcích
Předpokládám, že hromadné mailu nějakých aktivistů. Nic víc za tím nebude, protože jak psala Renča- ve všech potravinách je něco, pokud tedy nejde o biochov a i o tom by se dalo spekulovat.
něco o této rybě říkali i v tv
prislo mi to mailem take a protoze tuto rybu jime casto a davame ji i male, zjistovali jsme si na netu ruzne rozbory odborniku a zjistili ze pangasius neni nicim zavadny.zas je to nejaka zprava - halo efekt podle me
Taky mi přišlo před časem mailem.Článek vyznívá tak, jak autor bezpochyby zamýšlel, tedy odpudivě.Věrko, nic osobního, nevím, jestli pangasa kupuješ (já jo a musím říct, že nám chutná), ale takhle by se mohlo psát o všem. Kuřata chovaná nehumánně, skot a prasata zažívající stres při porážkách (i košer porážky by možná stály za diskusi) - a všechno se prokazatelně odráží v kvalitě masa. Způsob krmení jatečných zvířat, žádná přirozená strava, jen \"chemie\" (pominu-li biochovy). Tak nám zbývá, mohlo by se říct, živit se stravou rostlinnou. Ale - to tu zas máme znečištění životního prostředí, genetické modifikace, postřiky...Nevybereš si, na všem se najdou mouchy, pokud je budeš chtít hledat. Asi jsem pokrytec nebo jsem v určitém smyslu rezignovala, ale po vzoru Návštěvníků zatím na amarouny přejít nehodlám Nebo je můj pohled na věc asi ovlivněn i tím, že jsem od přírody žravec. Miluju saláty, ryby i pořádnej flák z grilu. (Tak - a jak jsem se tu rozepsala, tak na mě má článek asi opačný efekt, než autor zamýšlel, dostala jsem hlad a nejradši bych si dala pořádnýho bifťoura)P.S. Příští týden je pangas v akci v Penny
@Renča přišlo mi mailem - měli jsme to jen jednou a chutnalo to jako bláto, tak jsem byla zvědavá na názory
@Renča Už samotná porážka dobytka na jatkách,byť tím nejrychlejším a nejšetrnějším způsobem,samotné maso znehodnocuje.Zvíře cítí obrovský stres a my se pak divíme,že maso z mladého býčka vaříme 3 hodiny v papiňáku a ono je tvrdé jako kámen.Za tygří rodinu se hlásím do fanklubu pangase.
@tygřímáma Hlásím se do klubu! Pangase máme moc rádi a taky mě hned tak nevyvede z rovnováhy nějaký takový článeček. Na všem se dá najít něco \"nezdravého a ne - li škodlivého\"
@tygřímáma Mi je jedno co jím,hlavně,že mám pro děti oběd,který jim chutná.Taky se hlásim do klubu.
@tygřímáma A o tom to je.
obecne nekoupis cerstvou rybu..morskou...jen ve vybranych utajenych drahych obchudkach...kdysi jsemsi kupovala v ocean france v praze...letecky rano vyklopili a humri se hybali a vse...uzasne...poznam podle zaber apod...jak mevychovali na jadranu a v obyc obchodech je to stare a rozmrzle...a pangas???podle me je jak kapr...alespon nesmrdi...ale ja celkove sladkovodni ryby nemusim..a jestli damkure,kravu,vepre nebo pangase....v cechach je to vse stejne nekvalitni spis vysekove...kvalita se vyvazi...ale co kupujeme to take v obchcodech mame...
Mě teda nikdy nechutnalaAle jinak bych se ryb užrala
Přešla mě na ni chuť,ale kapra i tak baštit nebudu
Zajimave...hmmm, to jsem vubec nevedela. Tady ve Spanelsku mam vyhodu, ze bydlim na pobrezi takze ryby a veskere morske potvorstvo kupujeme cerstve. NIcmene, nasi doma Panganius kupuji, tak to jim musim rict, aby to hodne zvazili! Dik.
no možná na tom něco pravdy bude

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

17 %
11 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
5 hlasů

58 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 66 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40