banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Přesnídávky - diskuze

10 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Chtěla bych se zeptat, děláte někdo přesnídávky doma nebo je všichni kupujete? Nemáte někdo recept?
taky jsem doma zavařovala a nikdy jsem nesladila,až po roce a to hroznovým cukrem.Když jsem vařila přesnídávjku,tak vždy ze sladkých jablek-hrušek atd,prostě hrozně zralých,at jim to chutná a když to bylo trpčí,přidala jsem banán zralý,ale ten už se nevaří,až pak ve skleničkách,at chytí víčko
my ovoce nezkoušíme moc dlouho, ale zatím nechtěl domácí moc.je to kyselejší, protože nedávmá cukr.jenom nakrájím ovoce, dám trochu vody a chvilku podusím.pak vodu sleju, a rozmixuju.musím vychytat nějakej fígl, protože bych byla radši, kdyby mi jedl malej ty domácí, kupovaný lezou do peněz
@VerunkaS Aha, aha...no vidíš, to jsou zkušenosti z praxe...co takhle \"osladit\" to hodně zralým banánem? Jen nápad...
@Terča80 super nápad, to mě fakt nenapadlozkusím hned zítra a písnu jak sjem dopadli..
@VerunkaS Tohle mi taky někdo poradil a funguje to na 100%. Nejdřív hodně banánu a málo jablíčka, postupně a hlavně nenápadně ubírat banán a přidávat jablko. A za pár týdnů baštil krásně samotné jablíčko. Teď to tak praktikuju u bílého jogurtu
Nezavařuju, mám v mrazáku. Ale zatím jen zeleninu.
Přikrmujeme teprve 2,5 měsíce a zatím buď skleničky nebo maximálně do toho přidám banán. Chci to ale tohle léto zkusit, až bude víc čerstvého ovoce. Ale zavařovat to nebudu, zkusím to zamrazit jako zeleninu, jestli to půjde, nejsem si jistá.
@Terča80 jde to
Přikrmujeme teprve 2,5 měsíce a zatím buď skleničky nebo maximálně do toho přidám banán. Chci to ale tohle léto zkusit, až bude víc čerstvého ovoce. Ale zavařovat to nebudu, zkusím to zamrazit jako zeleninu, jestli to půjde, nejsem si jistá.
v létě zavařuju, jabka vyjádřená nakrájená (i se slupkou) rozvařím pod pokličkou s trochou vody do změknutí min 20minut. nadbytečnou vodu sliju mixnu a plním skleničky. zavařuju 15min na 80°C. tohle jako základ všech, bud jsou jen jablečné nebo přimíchám stejně upravené hrušky, borůvky, rybíz (ten pasíruju), většinou nesladím vůbec, ale ty rybízové jsem přisladila hroznovým cukrem (glukopur).

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

18 %
12 hlasů

0 %
0 hlasů

7 %
5 hlasů

57 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 67 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40