banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Prase aneb inspirace od Lucie73 - diskuze

48 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Kdyby jste dostaly na stůl půlku prasete, dokázaly by jste si s ní poradit? Rozbourat, naporcovat na balíčky a využít vše?Já bych s tím problém neměla, jsem holka z vesnice a prase zabíjíme několikrát do roka.
Jen v krajní nouzi
netusila bych - volala bych nasim nebo tchanovcum...pamatuju doby, kdy jsem se vyslovene stitila na to syrove maso sahnout - ty doby uz jsou samozrejme pryc, ale do nejakych 17ti to urcite bylo, takze jsem se domaci zabijacky radeji moc neucastnila a dobrovolne delala nejakou neoblibenou cinnost po dome
Nooooo, kdybych musela, tak bych si s tim nejak poradila, ale stalo by me to sil a urcite bych toho vic znehodnotila.
Dělám to celkem pravidelně. Taťka je myslivec a mě to celkem i baví. Teda, když mám dobrej nůž. Jednou jsem porcovala jenom prasčí nohu u našich a nenašla jsem žádnej slušnej naostřenej nůž a ocílku samozřejmě taky ne. Bože to byl opruz. Trvalo mi to asi 3 hodiny, ruka mě bolela ještě dva dny. Teď s tím mám ale minimálně ještě na pár týdnů utrum, protože se mi teď z vůně/zápachu syrového masa zvedá kufr. Ale až bude po těhotenství, tak se zase budu těšit až taťka picne kančíka
@Udunka Jééééééé, můj taťka je taky myslivec. Takže kanec, daněk nebo srnka mi nedělá problém
Měla bych s tím problém. Nakonec bych se s tím asi něják poprala, ale bylo by to pro mě náročné a ty onformace bych před tím musela někde nastudovat a i pak by to bylo těžké převést do praxe.já jsem holka z paneláku.
já bych neporcovala.já byhc radsi napíchla a celý ho ogrilovala:o)
Kolik tak je balíčku z půlky prasete?Nemám představu-tak 15,nebo víc.Přemyšlím jak dlouho by se to asi u nás jedlo.
@Honafa 25 +-
@tygřímáma Tak to není moc-kdyby bylo 1 týdně tak je to na půl roku.
@Honafa My čuníka sníme tak za 9 měsíců.
V případě nejvyšší nouze bych to asi nějak rozpižlala Ovšem, vzhledem k námi konzumovaného množství vepřového a k tomu, že z prasete jíme tak akorát kotlety, panenku a krkovici.... nemělo by to vůbec žádný smysl.
pokud bych mela nastroje,tak rozbourat a naporcovat ano...jen bych mela potiz co se spoustou zbytecnosti u nas doma jako bucek,zebra,plecko apod..asi by se mi to pro ty dva az 3 kousky co bych chtela neoplatilo
Jednou v životě jsem byla na zabíječce, to mi bylo asi tak 10. Kdybych dostala půlku prasete, ani bych nepoznala co je co a co z toho jako má být :)) Ani bych nevyužila vše - jitrnice prejt ani nic podobného vůbec nejím, nekupujeme ani bok ani nic takového. Neumím z toho vařit, nikdy jsem to nedělala. A teď už se to učit asi nebudu
Ani omylem. Maximálně rybí hlavě vyrvu žábry a vydloubnu oči, jinak nic. Celého kapra bych už nevykuchala, bála bych se žluči. Ale nemyslím, že bych měla umět všechno... ani mě to moc neláká.
No to vubec. Ale vedela bych, komu zavolat. Vnivec by masicko rozhodne neprislo.
Jo,přinejhorším.Prase je určitě hezčí než kuře.Jednou jsme si napůl koupili s někým tele,ale ke mě přišlo už v balíčkách.
Sama jsem to ještě nedělala, ale dřív se u nás zabíjelo tak třikrát do roka, takže maso naporcovat umím a na \"dílo\" (tak se u nás říká té směsi na jitrnice a prejt) mám napsaný recept, takže bych to snad taky zvládla.
já bych měla problém jen se na ten stůl s prasetem podívat
Uměla a ráda bych se v něm rochnila. Takový domácí čuníkorgasmusMinulý rok jsem měla 10 kg domácího telecího...to byla paráda a ta vůněPetr se mi smál, chodila jsme za ním s kusama masa a rozplívala jsme se nad nímNo a minulý týden jsme se dostala k pulce jehněte...taky parádička, vynikající práce a chuť masa.Miluju práci s masem...vykošťování porcování následné balíčkování do mrazáku
@Zavadilka Terko, líp bych to nenapsala. Masový orgazmus
Ne,nemám problém ani s celým prasetem.Pravda,nejsem řezník takže občas něco upižlám naprosto neodborně,ale stejně se to použije a sežere.Jedinej problém s mrtvým masem který jsem kdysi měla,byla objednaná krůta,kdy jsem si naivně myslela,že si dojedu pro mrtvou vykuchanou potvoru a ten blbec to přede mnou zabil(což mě ještě tolik nevadilo)a pak mě oznámil,že ted už je to celé moje.Přitáhla jsem si domů 25kg opeřenou bestii,pohodila jí do vany(jinam se nevešla),povzbudila se pomyšlením,že prapředci dokázali vykuchat i mamuta a za 3hodiny (s přestávkama)jsem z toho měla mnoho poživatelného masa.
@Val.J35 Mega opeřenec ve vaně kdo jí škubal?
zabíjeli jsme prase každý rok, ale tohle bych nedala. Většinou jsme byli ženské v kuchyni, venku jsem maximálně chytala a míchala krev a nalévala chlapům štamprle. Už jsme do kuchyně dostali maso naporcované. Udělat tlačenku, omáčku, jitrnice, to bych snad zvládla, pokud bych to dobře ochutila, ale půl prasete rozporcovat, to ani náhodou.

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

17 %
11 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
5 hlasů

58 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 66 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40