banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

pórek - diskuze

21 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
co všechno zpracováváte z pórku? i tu tmavě zelenou horní část nebo jen světlej spodek? jsou nějaká pravidla na používání pórku?jsme o tom měly s kamarádkama zajímavou, bouřlivou a bezvýslednou debatu a pořád mi to vrtá hlavou..
pórek jíme celý, kromě třeba už seschlých vršků, když je unavenější. Dělám pórkovou polévku a nebo dávám pod čínu. Jinak mě nic nenapadá
zelenou část miluji syrovou na krajíc chleba s taveným sýrem, jinak do vaření používám obě části, pod maso i do polévky
Všechno, kromě oschlých listů a kořínků. Ale je pravda, že to zelené úplně nahoře většinou dávám vyvařit celé do polívky, nebo do brambor.
Odříznu kořen a seshora oschlé a pak nakrájím ten zbytek.
polévku,omáčku,a zpracovávám převážně jen ten bílej spodek.
krome korinku vse
z pórku by se měla zpracovávat jen ta bílá část, ale já zajedu někdy kousek i do té zelené, pokud je mladý. nevím proč, někde sem to slyššela snad v sama doma a i polrajch to říkal v Ano šéfe.
I zelenou část, ale né celou.
odříznu, kořeny a kus z vrchu a pak krájím celé bílé a část zeleného.
Krom kořínků a zaschlých konců spracuji vše. Říká se že to zelený je zdravější a lidé to nevědí a většinou vyhazují.Bílé je jak klasická cibule jen jemnější.
krom vousů ho sníme celý
celý, krom kořenů:o) Jinak odstraňuju kousek shora toho zelenýho, když je to oschlý.
Hmm odříznu kořínky, zelenou část a ještě odendám pár vrchních listů ...asi je to plýtvání,ale my jíme jen to bílé
Kořínky vyhodím a první horní listy.Pak ho rozdělím na bílou a zelenou čast.Ze zelené spíše vařím a bílou dávam na chleba atd.Porék je u nás dost drahý a celkem luxusní zboží.Moc často ho nemáme.A ještě ,abych ho pulku vyhodila -to né.
@Honafa A kam chodíš na pórek, že je u vás drahý? Já do hrušky, tam je kila, né jak v Albertu za kus...
@moninif Ja kde.Jak vidím,že je na kg tak beru hned alespon 4.
celý pórek,nevyhodím nic, jen ty jemné koříky
Já tu světlou část a trochu zeleného pro barvu, ale snažím se co nejméně. Ani nevím proč :D
používám světlou i zelenou část :) Ale nekonzumuju ty zelený listy celý, krájím je jen tak do půlky..
Já jsem nedávno dělala pórkovou polívku a přemýšlela jsem,kam až můžu řezat
Tygři používají bílou i zelenou část.Porek milujem

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

19 %
13 hlasů

0 %
0 hlasů

7 %
5 hlasů

56 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 68 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40