banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

pokus - omyl - diskuze

7 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Tak jsem varila prvni mrkvicku. Dala jsem tam moc vody a je z prikrmu stava. Takze jsem do toho puvodniho dala dalsi mrkev a varim znovu dal. Smi se to vlatne takhle? Nevadi to necemu?
Dekuju za tipy
mohla jsi zahustit rýžovou krupičkou krupičkou od nestlé nebo přímo uvařenou rýží.(to jako rada pro příště )Jina určtitě to nevadí. Je to stejné jako bys to zamrazila a příště znova vařila...
Určitě si nic nezkazila,ale nedělej to tak.Vím že než se do toho dostaneš,tak to chvilku trvá.Zbytečně dlouhé vaření je opravdu na škodu vůči vitamínům.Pokud je příkrm moc řidký,tak není výživný a nezapomeň přidat trošku oleje nebo másla,aby se vitamíny uvolnily,protože některé vitamíny zvláště v mrkvi jsou rozpustné pouze v tucích.Já dávám obyč máslo.A nejlepší jak uděláš správnou konzistenci je když mrkev uvaříš,vodu si odebereš do jiné mističky,rozmačkáš nebo pomixuješ a podle potřeby doplníš hustotu vodou v mističce.Takhle se ti nestane,že to bude řidký nebo hustý.Jinak je dobré přidat trošku mateřského nebo uměléjo mléka.Je to mnohem jemnější a lépe chutná
No, já bych řekla, že tím opravdu ničíš vitamíny, když tu mrkev rozvaříš. A vodu po uvaření určitě použít můžeš, vždyť je to jako vývar u polívky. Já když vařím malýmu zeleninu, tak potom trošku naleju toho vývaru do celého příkrmu, aby to neměl suchý a klouzalo mu to.
Já teda nevím, ale mrkev jsem vařívala spíš do \"rozvařena\", vodu vylila a mrkev pomačkala vidličkou... Nevidím důvod tu vodu používat na další vaření, leda kdybych byla moc šetřivá.
@ Asi jsem to nenapsala jasne, takze znovu: Uvarila jsem mrkev ve vetsim mnozstvi vody. Rozmixovala vse v tom hrnci a zjistila, ze je z toho konzistence stavy. Tudiz jsem to vzala jak to bylo a hodila k tomu dalsi mrkev a varila dal. Kdyz byla mekka i ta, rozmixovala jsem opet a podavala. Takze v tom bylo vsechno od zacatku, zadna stara voda nebo co. A jen pro doplneni: Do vody se ti vyvari nejvic vitaminu, ta se rozhodne nevyleva.Jen me zajima, zda se smi takhle ten prikrm dvakrat po sobe prevarit a podavat kojenci?
@happy Aha, tak to jsem nepochopila. Tak jsem to nedělávala.Nejsem odborník, ale mám pocit, že jdou mimo vitamínů do vody i škodliviny. A taky čím dýl se zelenina vaří tím víc vitamínů se tím ničí, to není asi v chytrých knížkách o výživě dětí psáno, ale říkají to profesionální kuchaři... Tak si odvoď sama, jestli to něčemu vadí.

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

19 %
14 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
6 hlasů

56 %
40 hlasů

17 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 72 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40