banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

po roce... - diskuze

27 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Po roce jsem došla k jednomu závěru, co se stravování u nás v práci týče.Máme výběr ze 4 jídel, k tomu je jeden zeleninový talíř s něčím k tomu a jedna specialita na objednávku.Pokud je jedno z těch 4 jídel s hranolkama, amerikama a nebo něco smaženého, nemají ostatní jídla šanci. Pokud je na oběd bramborák s ohnivou směsí a nebo plněný kuřecím prsem, strhne se vlna šílenství.Závitky a nebo špízy-taky velký zájem.V těsném závěsu za těmito jídly je kuře v jakékoliv podobě, pokud právě není na paprice s těstovinou, to pak chce každý měnit přílohu. Dále následuje v tom žebříku oblíbenosti zelí a k němu bud pečená krkovice a nebo nějaký karbenátek a brambory nebo knedle. Pokud je na oběd srbské rizoto, jen se po něm zapráší, ostatní rizota nemají šanci. Stejně tak čočka s klobásou boduje. Co se týče omáček ke knedlíkům, tak vede svíčková, rajská, oblíbená je i koprová, guláše jsou taky v kurzu a segedin je na špici.A teď ke sladkým jídlům-bavorské vdolky, buchtičky s krémem a buchty kynuté a nebo knedle na páře-a to je velký zájem a vzhledem k tomu, že se to velké množství dělá všechno poctivě ručně, jsou sladké pátky naše noční můry. Ti lidi si ty jídla neberou na talíř, ale i po 5-ti porcích domů, proto je toho tolik. Jsou to prostě stovky.Jídla, která obsahují nějakou zeleninu můžou být sebelepší, ale nikdo je nechce. Co se těch zeleninových talířů (kapitola sama pro sebe)týče-pokud dělám dušenou zeleninu s kuřecí čtvrtkou, jde to na dračku, stejně tak jako těstovinový salát s kuřecím masem. Pokud je nějaký zeleninový karbenátek a něco v podobném duchu, nechce to skoro nikdo.A ted se dostávám ke specialitám na objednávku. Vedou smažené kuřecí kapsy, smažený sýr se šunkou, smažené sýrové špízy, plněné bramboráky hermelínem... Dále vepřová panenka bud jako plněná a nebo medailonky a i losos a hlavně v bylinkové omáčce jde na dračku. Dále jsem vypozorovala, že jsou lidi, co jí pořád to samé a když je vidím přicházet, je mi jasné, co si dají. Pak jsem si všimla, že jsou skoro všichni jak cvičené opičky naučené jen na jedno a nechutí vyzkoušet cokoliv nového.
vaříte teda hodně pestře bych řekla, já to beru z pohledu strávníka, mám možnost si vybrat ze 4 jídel, většinou volím brambory a něco. Zeleninový řízek jsem tuhle měla taky. Třeba ten těstovin. salát si nedávám, protože se těším k obědu na něco teplého a tohle by mě neuspokojilo, to ale neznamená že to nemám ráda. Já si třeba ameriky nebo hranolky nedávám, protože mi to přivezou už v kastrůlkách a to se gumové nedá jíst, včera jsem měla smaženou sýrovou jehlu a už si to nedám. Pedro hadr. Jsi šikulka že to tam zvládáš, já bych už jenom z těch vůní byla přežraná
pavlovůf relflex funguje, ještě že mám za chvíli večeři smažená jídla bych si nedala, ty zeleninové saláty a zeleninová jídla s kuřetem, to jo, a rybya pbčas nějakou tu omáčku, to nedělám doma často, na to si ráda občas zajdu do restaurace
můj otec je ten typ, co by nejradši jedl jen několik málo vyzkoušených jídel (má to odůvodněný běhavkou ze \"špatných\" jídel). svýho času, před rozmachem meníček v restauracích, chodil do bufetu na kuřecí řízek s bramborovým salátem..tak 3 roky minimálně. asi to občas proložil katovým šlehem, ale v celkovým součtu se to výrazněji nepromítnejá bych si tak dala něco smaženýho s tatarkou..hmm..nebo vlastně cokoli toho nezdravýho, co si vnitřně zakazuju a běžně nemívám - ovšem nedovedu si představit, že bych to měla jíst víckrát do měsíce..br..a sladkej pátek by byl i moje noční můrakaždopádně, vaříte určitě nadstandardně dobře!
já jsem podobné pozorování prováděla v menze na výšce :) Tam vedly hlavně pizzy a těstovinové a zeleninové saláty (chlapi brali pizzu a holky na dietě salát ), hodně si brali minutky taky smažené, všechno s hranolkama, vedl kuřecí plátek se sýrem nebo různé cordon bleu a kuře s broskví :) Z hotovek nejvíc jely knedlíky s omáčkou, rizoto, smažený květák/brokolice s bramborem. A 98% lidí si vždycky vzalo polévku, ať byla jakákoliv Řízky tam nejedl nikdo, protože hodně často dělali řízky hnusné s chrupavkama, tlustým, šlachama a kdovíčím..Já osobně jsem teda nejvíc jedla právě tu pizzu, na saláty jsem nikdy nebyla
me prijde ze se cpou vsichni bud smazenym a nebo tezkou omackou...brr...
@Liberte Přesně, já už bych byla mrtvá.:-)
@foREVer muzu akorat kritizovat,kdyz tu ted akorat ottas ma nos zaborenej v nutele,a nechtel snist ryzi a lososa
@Liberte Víš jak, mě je celkem jedno, kdo si co jí, já se jen bavím tím, jak už je mám přečtené a vím, co si dají a taky ty objednávky si dělají jedni a ti samí pořád dokola, mě normální baví si dělat takové průzkumy :-)
@foREVer Teda to ziram, jsi clovek na svem miste!
@jezurka mě to baví, snažím se, aby byli lidi spokojení :-) A jsem ale jediná, koho to baví, i se šéfkou jsme se tomu smáli.
@foREVer ty jsi dokonalá chtěla bych k vám chodit do kantýny a do závodky a brala bych i karbenátky..
@Honafa No, jednou týdně sladké je a jinak máme každé ráno na kantýně, tam už mám taky stejné zákazníky a podle toho jaký je týden, tak peču ty šátečky, vím, že v určité dny mi jdou více makové, jindy zase tvaroh, tak jsem si to tam tak přizpůsobila, když mě náhoddou někod zastupuje, protže tam nejsem, kašlou an to a někdy ani nenapečou....to pak manželovi v práci říkají, že jde vidět, že tam nejsem :-)
@foREVer Ja jsem v obchodě měli lidi i pojmenované.Jeden byl třeba-2 koláčky a mlíko,další rybí prsty nebo Vitana to jistí...Ja bych si u vás dávala to sladké.Mi by jste říkali vdoleček.
Perfektně napsané a takhle je to myslím v celé české populaci.To by jsi měla vydat jako článek.Tohle by jsi měli přečíst soutěžíci před tím než by soutěžili v Prostřeno.A přestaly by vařit blbostí.
Párkrát do měsíce jdu taky v práci na oběd. A je fakt že si hodně vybírám, na co půjdu. Většinou jdu na minutku nebo na rajskou, kterou muž nejí a já ji tudíž nevařím tak často. Zeleninový jídla si v práci nedávám ze zásady, protože je dělám doma. Na sladký si taky nechodím, raději si dám doma :)
Škoda že nechodím k vám, to já bych si zelenino karbenátky dávala. Doktor se mi směje že mám skoro pořád 2 kde jsou jídla spíš bez masa.
@Ady.S Adélko, tak u nás by sis teda na těch zel. talířích pochutnala, bud je ten salát a nebo dušená zelenina s masem nebo volým okem a potom to je právě čerstvá zelenina v kombinaci s dvěma druhy zel. salátu-to je základ a na ten se dávají bud ty karbenátky-dělám zeleninové, nebo květákové se sýrem, nebo kapustové s uzeným mase, či rybí. Pak je tam třeba rybí filé v těstíčku, kuřecí krokety, plátkový sýr a vařené vejce.....no je toho hodně. To je přímo moje práce-ty zeleninové talíře a speciality na objednávku :-)
@foREVer Páni takové dobroty
@Ady.S a to je jen zlomek toho, na co sjem si právě vzpoměla :-)
@foREVer Naslintala jsem si do klávesnice
@tygřímáma Super seznam nápadu co vařit,že.
same dobroty.....ja bych byla asi typicky spotrebitel, treba svickovou nedelam, nikdy jsem to nezkousela a pride mi to jako babracka nadlouho a to ja nerada, taky se smazenyma,plnenyma kapsama bych se doma nebabrala, takze bych si toto vse vybirala v jidelne, kde to za me uvari jini
@plaz jojo, to máš recht:-) Akorát mě by to lezlo za chvíli krkem, všechny ty smažené věci by mě za chvíli zabily :-D
Super rozbor. Podle toho, co píšeš, vaříte výborně. Pochutnala bych si.Ráda občas zkouším v kuchyni nové recepty, nemůžete jíst pořád to samé, ale někteří lidé jsou prostě konzervy
@tygřímáma Aničko díky :-) A to bych se o tom mohla rozepsat i více do hloubky, ale asi by to nikdo nečetl :-D Bylo by to delší .-D
@foREVer Já bych naopak takovou analýzu četla.
@tygřímáma Tak to je pro mě výzva ;-)

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

20 %
14 hlasů

0 %
0 hlasů

7 %
5 hlasů

55 %
38 hlasů

17 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 69 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40