Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače - nové diskuze

"Jsme to, co jíme". Tedy i ti nejmenší z nás. Zajímá vás výživa vašich dětí? Více o tématu najdete v oddílu Péče o dítě.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Nové diskuze

Celkem 2 584 příspěvků

"chutě" kojících matek

Holky,taky máte u kojení takové chutě?Pozoruju na sobě,že mám větší chutě,než když jsem byla těhotná.Utloukla bych se po mléčných výrobcích-jogurty,tvarohy,jogurtové nápoje-což jsem nikdy moc nemusela.Právě jsem si pochutnala na ovocném tvarohu a k tomu jsem si dávala dětské sušenky Safari.

palačinky

tak dnes jsem uvařila bramboračku,přírodní hovězí s rýží,pudink a palačinky.tak a teď už chvíli nechci plotnu vidět.I když večeře bude ale to udělám asi jenom pomázánku na chleba.musím se někomu pochlubit.

buchta z nemletého máku

Ahojky,nejradši dělám buchty,které se jenom zamíchají a nemusí vážit,mám další odzkoušenou buchtičku.Je to buchta z nemletého máku:potřebujeme:2 dcl nemletého máku3 dcl cukru krupice6 dcl polohrubé mouky2 dcl oleje2 dcl mléka2 vejce1 prášek do pečivaVše zamícháme dohromady a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme při 180 st. asi 20 minut,můžeme ještě polít čokoládovou nebo citronovou polevou.Dobrou chuť!!!

výborný brusinkový dort

Ahojky mám na www.mimibazar-recepty v moučnících výborný brusinkový dort,je odzkoušený už alespoň 10 krát a dělám ho často,je rychlý a hned hotový,zkoušela jsem ho dělat i na menší plech a jde to také,ze stejného množství těsta a je toho ještě víc,dokonce ho jí i manža a ten na sladké moc není,kdo chcete tak se tam podívejte,fakt to za to stojí,mám tam i fotečku

dneska delam rizky a bramburek,tak se tesim!!!

"Éčka"

http://www.biotox.cz/ecka/index.php

králík na pórku

2 pórky nakrásíme na kolečka a dáme je do zapékací nádoby pod králíka. Králíka děláme obvyklím způsobem. Je to moc dobré.

Sušnka - Vesna (griliáš)

http://www.sedita.cz/kategorie.php?kat=1jsou moc dobré, mňam

Co by vas zajimalo?

Ahojky,pripravujem pro vas s Calamity serii clanku na tema vyzivy, tak by me zajimalo, o cem byste si rady pocetly..prvni uz je hotov, jen se doresi organizacni zalezitosti, ale rada bych pomalu zacala pracovat na dalsim..navrhovala bych treba: Ecka v potravinach a jejich pusobeni, vitaminy, mineraly, mlecne vyrobky ve strave, obiloviny, maso a jeho nahrazky, stravovani v nemocnicich a lecebna vyziva..uvitam jakekoliv dalsi navrhy

Krchlebské koláče

http://www.kolace.websnadno.cz/Cenik.htmljsou výborné

pěčená treska!

300g aljašské tresky,sůl,koření na ryby.citronová štáva,hladká mouka,1 vejce,60gnastrouhané nivy,40g tvrdého sýra,olej,nasekaná pažitka,jako příloha bramborová kaše a spařená mrkev.Tresku nakrájíme na kousky které osolíme,posypeme kořením a pokapeme citronovou štavou.Necháme uležet asi 30minut,pak kousky obalíme v hladké mouce a vajíčku a poklademe navymaštěný plech.nastrouhané sýry smícháme a rybu posypeme dáme zapéct.

Zapékané cokoliv

Opět rychlý, ověřený a moc dobrý receptík..vymaže se zapékací miska, nejlépe olivovým olejem, do ní se dá cokoliv (rybí filé, brambory, oblanšírovaná brokolice, květák nebo jakákoliv zelenina, těstoviny atd.) a na to se poklade následující směs: žloutek, strouhaný sýr a ušlehaný sníh z bílku, lehce promíchat, osolit..a zapéct díky těm bílkům je to krásně nadýchané, v troubě to udělá úžasné "souflé" (sufl, jak tomu říká má drahá polovička )K tomu vařené brambory, opečený toustový chleba, celozrnné rohlíky..nebo jen tak samotné..(malá obměna: na pánvičce opéct rybu pangasius (chuťově výborný a téměř bez kostí),slít šŤávu, kterou pustí, zalít rozkvedlanými vajíčky, lehce zapéct, až ztuhnou, poklást plátky šunky, posypat strouhaným sýrem, lehce zalít smetanou (nebou Ramou Cremefine)a zapéct, až se sýr rozteče )

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

25 %
17 hlasů

70 %
47 hlasů

4 %
3 hlasy

Celkem hlasovalo 67 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici