Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače - nové diskuze
Pro tuto akci musíte být přihlášení
Nové diskuze
Celkem 2 594 příspěvků
Jak na to?
I když jsem v kuchyni mistr,mám par potíží.Želatinu ani nezminuji,tu už jsem vzdala.Mám problém s loupaním vajíček.Někdy jdou uplně užasně,jindy se mi spolu se skořápkou oloupe celý bílek.Čím to a jak tomu zamezit?O studené vodě vím.Pak kupuji hodně tvrdých sýru.A často se mi stane,že plátky od sebe neoddělím.Myslíte,že kdybych je vytáhla a nechala vteple,že by to pak šlo líp?Zvlášt u těch drahých z toho nakonec nic není,jen cucky.Žádné krásné plátečky.A taky nevím,proč mám linecké po upečení moc bílé?A to do těsta nedávám ani bílek,jen žloutek.Bud je linecké krásně upečené,ale bíle,nebo spálené hnědé a to nechci.Co vy,máte taky s něčím problém?Mák
Holky, potřebuju poradit. Tom si udělal chuť na nudle s mákem. Tak si koupil mletej mák. Na nudle použil pár lžic a teď co s tím zbytkem? Napadlo mě upéct závin nebo to dát prostě do listového těsta a upéct, ale nevím, jak ten mák? Poradíte, jak ho mám udělat? Mlhavě tuším, že se to nějak vaří v mléce, ale vůbec netuším jak - kolik mlíka, jak dlouho, jestli i s cukrem?? Děkuju předem moc za radu.Nepeču ...
Tak já letos zase nepeču. Kluci mi to nejedí a ani nechtějí, abych pekla. Pár kousků mi dá mamka. Já udělám vždy jen štrůdl. No, těch klidně může být 10 za celé vánoční svátky.Kynutá těsta
Já pekárnu nemám, dělám je v robotu - stylem vše nahážu, nechám zpracovat a dám vykynout do tepla. Vykynulo vždy a nikdo si na kvalitu výtvoru taky nestěžoval. Nikdy jsem kvásek zvlášť nedělala. Vy ano? A jaký je v tom rozdíl?pečeníčko pečení
Ahoj holky,chtěla jsme se zeptat,kdy tak začínáte péct na vánoce. Jsem doma na těhu nemocenské,tak jsem si říkala,že bych mohla zvládnout více druhů. Jen nevím kdy začít aby to cukroví třeba neztvrdlo a nebo mi ho do vánoc nesnědly chlapi. Díky Alenaparní hrnec
Chtěla bych si ho koupit, máte některá, je dobrý? Doporučíte mi nějakou značku?? Moooc díkkeramický nůž
Koupila jsem si keramický nůž. A můžu vřele doporučit. Až na to že se děsím ho používat že ho rozlomím, děsím se ho mýt že ho rozlomím a děsím se ho mít v šuplíku (má svůj vlastní šuplík jen pro sebe).Je bombastycký. Nakrájela jsem dnes hovězí maso, cibuly, okurku, párek, sýr, pečivo, jablko aj. A fakt je to tak ostré že vším projede jako máslem. Vše bylo nakrájené zachvilku a ty čisté řezyJen mrkev jsem se teda bála že ho rozlomímFritovací hrnec Tefal
Tak se pokusím sepsat výhody a nevýhodyVýhody:-hranolky se díky otáčející se lopatce neslepí-díky větráčku a nízkému obsahu oleje není cítit přepálený olej-je multifunkční-v přiložených receptech jsou uvedeny dipy k osmaženým hranolkům,které se dají připravit ve friťáku,stejně tak i omáčky-designově velmi povedený-dají se v něm restovat téměř všechny potraviny-zelená lžička na olej slouží také jako odměrka na různé složky uvedené v receptechNevýhody:-hranolky se dlouho připravují-u 1 kg hranolek je doba přípravy až 45 minut,takže pokud někdo dělá hranolky denně a ve velkém množství,tento hrnec se pro něho nehodí-lehce hlučný provoz kvůli větráčkuSnažila jsem se objektivně popsat prozatímní zkušenosti,tak snad někomu přinesou užitekSouvisející články
Aktuální soutěže
Aktuální testování
Těhotenská kalkulačka
Vypočtěte si v naší těhotenské kalkulačce, kdy Vás čekají ultrazvuky, kdy obdržíte těhotenskou průkazku, kdy se podrobíte triple testu, kdy se vyšetřuje streptokok, kdy se provádí amniocentéza, kdy byste si měla nachystat věci do porodnice, kdy nastupujete mateřskou dovolenou.
TĚHOTENSKÉ E‑MAILY
Zaregistrujte se na Babyonline.cz, uveďte termín porodu a každý týden vám automaticky přijde e-mail s informacemi o vašem těhotenství týden po týdnu a vývoji miminka!
Vybraná anketa
Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?
26 %
28 hlasů
68 %
73 hlasů
6 %
6 hlasů
Celkem hlasovalo 107 unikátních návštěvníků