banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Jak na to? - diskuze

12 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
I když jsem v kuchyni mistr,mám par potíží.Želatinu ani nezminuji,tu už jsem vzdala.Mám problém s loupaním vajíček.Někdy jdou uplně užasně,jindy se mi spolu se skořápkou oloupe celý bílek.Čím to a jak tomu zamezit?O studené vodě vím.Pak kupuji hodně tvrdých sýru.A často se mi stane,že plátky od sebe neoddělím.Myslíte,že kdybych je vytáhla a nechala vteple,že by to pak šlo líp?Zvlášt u těch drahých z toho nakonec nic není,jen cucky.Žádné krásné plátečky.A taky nevím,proč mám linecké po upečení moc bílé?A to do těsta nedávám ani bílek,jen žloutek.Bud je linecké krásně upečené,ale bíle,nebo spálené hnědé a to nechci.Co vy,máte taky s něčím problém?
no, do lineckého přidej trošku žlutého barviva, jen malounko(snad ti nějaké barvičky z halloweena zbyly)nebo přidej špetičku červené a budeš mít zas růžové...s těmi sýry mám taky potíž, proto kupuju vcelku a krájím si je doma na proužkyjinak myslím, že se slepí právě teplem a čím jsou tučnější, tím se slepí víc....
tak já věčně bojuju s otvíráním konzerv, kompotů, paštik atd. většinou můj souboj s otvírákem dopadne tak, že se pořežu. Vejce když jsou čerstvá, tak mi taky nejdou loupat, musím se hoodně snažit, aby z něj něco zbylo.Ono by se toho určitě našlo víc, ale teď mě už nic nenapadá
Linecké neporadím nedělám, želatinu jsem dělal jen jednou a povedla se, tak nevím v čem je fígl. A na vajíčka když nejdou oloupit beru polévkovou tžíci a pomalu se to vejce snažím vydloubnout.
@Ady.S Jo a předtím jak Zavadilka naklepnu a nechám ve studené vodě.
@Ady.S Jo a předtím jak Zavadilka naklepnu a nechám ve studené vodě.
@Ady.S Jo a předtím jak Zavadilka naklepnu a nechám ve studené vodě.
Vajíčka nevím a taky mě to pěkně s... Zkusím fígl Zavadilky. Ale viděla jsem i loupač vajíček, jen teda nevím, jak funguje, na obrázku to mají namalované hezky, ale kdoví, kde je pravda...A to linecké... Je víc druhů těst s různým poměrem mouky a vajec. Nemáš tam moc mouky? Já dělám už roky 400g hladké mouky, 120g moučkového cukru, 1/2 sáčku vanilinového cukru, 120g másla, 4 žloutky. A není to bílé.
@ Díky-tolik žloutku nedávám.Tak dám.
Gábi,co se vajíček týká mám zkušenost,že čím jsou vajíčka čerstvější,tím hůř jsou loupat.
@tygřímáma jo,tak to jsem se zase dozvěděla něco nového,co jsem nevěděla
@tygřímáma jo to je pravda, já mám ale fígl....ještě horké je rozklepnu a nechám namočené v hodně studené vodě ( vajíčka musí úplně vychladnout )Nechávám i téct vodu. Loupat jdou pak super.Do lineckého přidávám trochu kari, ale jen opravdu trošičku - jen kvůli barvě, bacha na to, některé kari je hned cítit. Přidávám i do starých brambor
@Zavadilka tak toho karí bych se já bála, určitě by se mi klepala ruka a místo lineckého by to bylo kari cukroví

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

20 %
14 hlasů

0 %
0 hlasů

9 %
6 hlasů

54 %
38 hlasů

17 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 70 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40