banner

Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače - nové diskuze

"Jsme to, co jíme". Tedy i ti nejmenší z nás. Zajímá vás výživa vašich dětí? Více o tématu najdete v oddílu Péče o dítě.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Nové diskuze

Celkem 2 594 příspěvků

cítím se podvedená

koupila jsem krůtí maso v albertovi. prsa neměli (byla tam jen cenovka pod prázdným regálem), vedle měli medailonky. vypadaly normálně, tak jsem je vzala - a vážně mě nezarazilo, že stojí stejně, jak kuřecí prsa, vůbec jsem nad tím nepřemýšlela.když jsem je dnes krájela, bylo to maso na omak vážně divný..fakt nepříjemný. taky jsem z toho hodně vykrájela. měla jsem ho opéct na oleji do zlatova, ale to nešlo, protože to pustilo asi litr vody. to už bylo jasný, že je něco špatně. z odpadkáče jsem vyhrabala obal a přečetla si několika složkové složení! 2 z pěti \"éček\" ty, co mohou mít ve větším množství nežádoucí účinky. vážně mě to otrávilo! myslela jsem, že maso je buď normální nebo křehčený, ale že na tom je to viditelně napsaný. Budu si muset začít číst složení masa!! protože ono to ani nebylo chuťově dobrý a v souvislosti s tím, že mě to tak nakrklo, mi to pěkně zhnusilo dnešní oběd, mé jinak velmi oblíbené jídlo.

vaření a já

Musím říct, že mě baví vařit Nikdy jsem moc nevařila a ani mě to nebavilo. A mě to normálně fakt baví. Občas jsem vařila i dřív. Ale od Toníčkova roku vařím každý den nebo alespoň ob den. Protože skleničky se už nevyplatí a prostě mi příjdou pořád stejné a pro velké dítě už hnusné.A já se úplně těším až naplánuju co uvařím, nakoupím a udělám to. Uměla jsem uvařit tak pět jídel a nyní jich umím desítky. Hrozně mě baví se učit nové recepty. Už skoro ani nepotřebuji přesnou gramáž a množství potravin a zvládám to obstojně od oka...to bych do sebe nikdy neřekla. A hlavně je to táááák dobréJsem přirozený talentTaky to teda pěkně a zábavně zabije část dne Už se těším do domečku, tady je kuchyn hned u toníčka a nemůžu vařit když spí. Když je vzhůru tak je to trochu stres vařit. Tam bude jeho pokojíček na druhé straně bytu a já se navařím při jeho spánku habaděj.Já jsem ale kuchyňka co

Dort

Chci udělat na velikonoce nějaký echt dobrý dort.Většinou šidím krémy,že je dělám z tvarohu místo másla atd.Máte nějakou radu čeho se vyvatovat,nebo co naopak přidat ,aby byl užasný.Marcipán tam dávat nebudu.Spíše nahoře nazdobím šlehačkou.

Pondělí

Včera jsem měla starosti s Tome, tak jsem nevařila, ale moje maminka mi nafasovala. Takže já dojím Holanďáky s brambůrkem, Tomovi dám skleničku s milánskými špagetami, má je moc rád, tak mu třeba přijdou k chuti, i když nemá chuť k jídlu. K večeři mu uvařím pořádný hrnec hovězího vývaru se zeleninkou. I tatínkovi přijde k chuti s rohlíčkem.

Ještě jedna africká

Každý den kecame hodinu tak,že vše podrobně.Martin říkal jaké tam prodávají begety.Udělají z avokáda,tatarky,soli,pepře pomazánku tím potřou bagetu,přiklopí a to je vše.Martin říkal,že lepší bagetu v životě nejedl.A dáva si už jen ty-avokádové.

fazole

holkyyy, co bych tak mohla udělat z fazolí/ s fazolema? jednoduchýho!a ještě dotaz, děláte některá něco dobrýho z červené řepy?

Jsem zmatená

Taky jsem koupila kuře alá nemluvně.Vedle u něho v ledničce u řezníka byla slepice.Ta měla tak 1KG.Jak,to,že kuře má 2,5kg a slepice je menší.Mělo by to být opačně,né.Pořád by to bylo kuře,kuře a od nějaké velikostí slepice.Nebo je to podle stáří-x měsícu kuře a pak už je to slepice?A stane se někdy z tak velkého kuřete slepice?To už by musela být velká jak kruta.

Má to někdo taky tak?

Já dřív moc nevařila a nebo takový jednoruchý jídla jako řízek, langoše, lečo, nějaké grilované maso, pak maso pečené v sáčku a sem tam něco z pomocí pytlíku. Až s Ondrou jsem začala vařit víc, k tomu mi hodně pomohl bol s recepty. Nikdy jsem nemyslela že budu dělat koláče,orgasmus, knedlíky, svíčkovou, vyřit vývary a podobně. Už se těším až vyjde i kuchařka a já nebudu muset tahat noťas do kuchyně

Zeleninové trhy

se nějak rozrůstají, budou teď i 3x týdně v Opavě, docela mě to potěšilo, protože budou na Dolním náměstí, které mám pět minut od baráku. A vlastně ani nevím, zda tam bude jen zelenina nebo i něco jiného. Zítra to očíhnu. Kéž by tam měli česnek nééé z Číny.

mandarinky

dostanu 4 bedýnky mandarinek,něco o víkendu upeču ale co dál? zamrazit asi ne nebo jo?

pomoooc

holky potřebuji radu. Švagr slaví zítra narozeniny, počítala jsem s tím, že je bude slavit až příští víkend, takže čára přes rozpočet. Dobrý víno už mám a teď potřebuji poradit něco sladkýho a rychlýho. Kačce roste teď zub, tak je protviná, takže na dort to nevidím. Prosím o tipy na něco rychlýho a dobrýho. děkuji

Moje milé kuchařinky,

já mám na něco úplně děsnou chuť a nevím na co. To je hrůza!!! Neporadíte mi nějakou rychlovku, nejlíp něco co naházím do domácí pekárny?

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

25 %
28 hlasů

69 %
77 hlasů

5 %
6 hlasů

Celkem hlasovalo 111 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici