banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Měli jste někdy? - diskuze

12 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Když se do naši domácností vrátila kruta,uvažuji,že bych jí koupila celou a udělala jak v Americe.Samozřejmě ,že až tu bude tatka.Kdysi,když jsme byli jen dva tak jsem jí udělala a bylo toho strašně moc a přejedlo se mi to,že už jsem se nemohla na krutu ani podívat.Prodáva se i chlazená,nebo jen mražená?a jak se to dělá?
celou krůtu budete jíst nejméně týden, je to hora masa, lepší je kupovat po kouskách
no,já teda když jsem před vánocema dostala krůtu tak jsem silně pochybovala že by se mi vešla do trouby, byl to pěkněj macek, to by asi chtělo koupit menší, ale taky bych se bála, že bude moc suchá a je toho fakt hodně masa
ja kupuji zatim jen prsa,me se nechce stejne jako u kurete platit za kosti..jinak pokud bych brala celou,tak asi z nejake farmy,mame jich tu dost a jsou levnejsi nez normalne..a dobre...teda podle prsou...co jsme obcs jedla...ted kupuji slovenske v tescu
V Anglii jsme to pekli docela často... stejně, jako kuře, jen se to dělá déle. Čas musíš vychytat. Dovnitř se může nacpat nádivka a když to budeš pravidelně podlívat a polívat, nebude to ani tak suché. Pak jsme z toho odkrajovali plátky. Co se nesnědlo, to se obralo a použilo třeba do rizota. Ale já bych šla spíš do kachny, husy nebo husokachny. I bažant s brusinkama je dost efektní
V Řevnicích u Prahy je prodávají živé a podříznou je před tebou. Ty si dokonce můžeš vybrat kus.Ale já bych do toho nešla...nějak si to nedovedu představit jak to rvu do trouby
@Zavadilka Naši taky mají svoje krutátko a chodí se na něho dívat pokud nevyroste a pak si ho nechají zabít.To já bych nemohla.Oni tak mají i jehnátko,telátko,pšočátko...
Gábi,musím přiznat,že i když jsme masožrouti,tak bych se do téhle akce nepustila.Krůta je dost suchá a raději bych jí naporcovala a každou část bych zužitkovala po svém.U nás bych neupěla péct ji v celku.
@tygřímáma Ja jen sonduji sitaci.Naši si kupují a taky porcují.To si mužu kupovat normálně po kouskách v obchodě.
Gábi dá se koupit i chlazená, ale asi né teď. U nás bývají v masnách cedule že příjmají objednávky na ně. Jinak doma jsme to nikdy nedělali, ale naši občas celou krůtu koupí, ale pěkně na naporcují a zamrazí.
Já jí dělala jako řízky nebo na nudličky do různých směsí. Ale já jí nemám moc ráda, smrdí mi a přijde mi suchá.
@angieblack Ja myslela upect v celku,jak v americe na díkuvzdání.
@Honafa Tak to nevím, v těch filmech to vždycky pečou celý den.

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

19 %
14 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
6 hlasů

56 %
42 hlasů

17 %
13 hlasů

Celkem hlasovalo 75 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40